reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Adus - witaj. No to ci umknela historia naszej onlyone. Pytasz jak maluszek??? Sa trzy!!!!!
Co do stanow depresyjnych to chyba wiele z nas jesli nie kazda ma takie chwile za soba, wiec glowa do gory musi byc dobrze

Gienek - HURAAAAAA!!!!!! bardzo sie ciesze ze krwiak nie zagraza dzieciom. I jak ci zazdroszcze ze juz jakies wskazowki odnosnie plci mnie nic ne powiedzieli bo za wczesnie. Skoro w 12 tyg nie jest wczesnie to w 16 tymabardziej. Super wiadomosci.

KrolowaFal - lepiej bym nie odpowiedziala na twoje pytanie. Material od mezczyzny uzyskuje on sam - manualnie :-)
Nie wiem jak to w PL wyglada ale moj mowil ze dobrze ze w telefon wgral sobie filmik inaczej nic by nie wyszlo.

reklama
No mój M tez byl spanikowany! Troche obciachowe, ale jak trzeba, to trzeba! Ja tez nie lubie sie rozkraczac przed ginem! :))))
jak my pojechalismy, to mój M musial troche czekac, bo przed nim byl Angol ( siedziala tam chyba z pol godziny), a wyszedl taki czerwony I mokry, ze szok.... Bidne te nasze emki :))))

ONLYONE ale SZOOOK :szok: tak rzadki przypadek tylko wyjątkowym ludziom się przytrafia :) Musi być dobrze, napewno masz obawy, to zrozumiale, ale wierze z calego serce ze bedziesz najszczesliwszą mamą trojaczków na świecie :) ale niespodzianka. Każda z waszych historii daje niesamowitą nadzieje, chya sie tu do was przeprowdze :-D

Moje kochane exspertki, powiedzcie jak wiecie, co moze oznaczac dla mnie krótki protokół... mniej zarodków? i tak nie mialam zadnych mrozaków, Z 8 komórek 6 sie zaplodnilo, 2 przetraly 1BB blastusie, podobno dobrze rokujące, a 4 .. padly :( czy to nie jest zly znak???

Dzieczynki

witam was wszystkie .. jutro robię kolejną HCG zobaczymy jak przyrasta więc prosze o kciuki.
magdusia 31 -chodzimy do tego samego gina ja mam zamiar sie zapisać na 16 lipca na usg tzw serduszkowe i na dalsze prowadzenie ciaży.Małż chciał je zrobić w Novum ale dr.L jest na urlopie i lipa myślę ,że dr W zajmie sie mną porządnie.
To właśnie dzięki dr W podeszliśmy tylko do 2 iui , po drodze miałam hsg i laparoskopie i diagnozę że jeśli sie nie uda 2 iui to zostaje in vitro bo nie ma na co czekać wiek moj i słabe parametry nasienia małża były wskazaniem do ICSI.
miliaa-dr Lewicka wyglada na rozsądną osobę,mielismy z nią konsultację wiesz młoda sympatyczna powiedziała co i jak że ładna beta hcg i progesteron 385.Już niedługo i ty zabierzesz kropki do domku.Do mnie to jeszcze nie dociera że jestem w ciąży,długo na to czekałam i teraz boję sie rozczarowania.

adus czy wyjatkowym??? Chyba ja z moim M wlasnie sie tak dobralismy... Cale zycie mamy pecha, I zawsze wszystko nam odwrotnie wychodzi.... Wszyscy nam mowia, ze my jestesmy jacys inni.... Nie pijemy, nie palimy, nie klocimy sie, zdrowy tryb zycia, ciezka praca, wszystkim pomagamy, nie wiadomo dlaczego nie moglismy miec dzieci, ogolnie cale zycie PO dupie dostajemy.
Czekam na ten moment, az ta zla passa bedzie przeszloscia....

ONLYone - troche wiecej optymizmu plissss :-) zla passa wlasnie sie konczy, zostaniesz najszczesliwsza mamuska zobaczysz.. dlaczego napisalas wczesniej ze to podejscie to twoja jedna jedyna szansa na dzidziusia...? zobacz jaka jestes szczesciara

Only one gratuluje trojaczków!

A mojemu pytaniu sie nie dziwcie. Mi lekarz powiedział i nakłuciu w celu pobrania materiału od faceta. Więc chciałam to uściślić.

Onlyone - no to moze musicie przestac pomagac, zacznijcie palic, pic, pokloccie sie czasami to i los sie do was usmiechnie.
To taki zarcik oczywiscie. Najwazniejsze ze sie udalo, bedzie dobrze zobaczysz.
KrolowaFal - naciecie i punkcja u faceta to tylko w sytuacjach jak chyba sam nie moze z powodow medycznych. Jak ja mialam punkcje to lezla tez chlopak co mial pobiranie nasienia pod narkoza.
Kate - kciuki zacisniete

MARCIKUK i inne dziewczynki dziękuję Wam za słowa otuchy,przekazuję je zawsze koleżance i ona się z tego bardzo cieszy.Plamienie się utrzymuje:wściekła/y:.Mogę się tylko modlić za naszego okruszka:(
GIENIEK wspaniałe wiadomości . Pogłaskaj swoje maleństwa ode mnie;-).

reklama
Kate trzymam kciuki za piękna betkę, napewno taka bedzie:tak:
Gienek superrr wiadomość!!!!:-D ciesze się bardzo, że dzieciaczkom nic juz nie grozi, no i gratuluje córci!!!:-)
Igiełka spokojnie bedzie dobrze, musi być!! czasem poprostu w trakcie ciąży występują takie plamienia które nie sa wcale groźne:tak: Mam nadzieję, że w tym przypadku tak będzie. Kciuki za kolezankę zaciśnięte &&&&&&
Aduś z tego co sie orientuję to na krótkim protokole zazwyczaj jest mniej komóreczek do pobrania niz przy długim, byc moze lekarz podjął taka decyzję żeby nie obciążac Twojego oranizmu długim protokołem... Kiedy ostatnio miałaś stymulację???

Do góry