reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

miliaa, termin mialam na 18 czerwca ale lekarka mowila, ze moze sie przeciagnac nawet do 10 dni. Widzac ,ze ciagle nic nie przychodzi skontaktowalam sie z nia.Mam lykac progesteron przez 10 dni, chyba ze @ przyjdzie wczesniej, to wtedy go odstawic.
Czaruje sobie i czaruje ale nic nie przychodzi.:-( Czytalam na forach ,ze podczas tej terapi okres moze przyjsc po kilku dniach ale czasem niestety trzeba odczekac te 10 dni. Zaczyna mnie to juz wkurzac, ciagle cos nawet ta paskuda nie chce przyjsc jak trzeba!!!!

reklama
Gieniek na takie wieści właśnie czekałam. Cudownie ze u Ciebie wszystko dobrze, ze krwiak nie zagraża Twoim wspanialym maluszka, ze są zdrowe no i oczywiście głośne HURRAAA ze będziesz miała córeczkę.

Madmax czekamy na wieści z USG.. Będzie dobrze. Nie znam sie jak szybko można robić dowcipne USG ale skoro od seksu trzeba sie wstrzymywać tylko 10 dni od transferu to chyba USG nie powinno zaszkodzić:-). Na pewno nie zrobią Ci krzywdy

Agapl13 trzymam kciuki żeby Twoja @ szybko Cię nawiedzila i abyś mogła jak najszybciej przystąpić do transferu swojego maluszka.

Roxii dziękuje ... Czekam razem z Tobą na sierpień i będę mocno zaciskac kciuki żeby sie babelek zadomowił w Tobie na całe 9 miesięcy

Adus16 kochana jeśli tylko czujesz ze potrzebujesz pomocy, pogadać to idź do psychoterapeuty. Rozmowa nie zaszkodzi. Nie zapominaj jednak o nas. Zaglądaj tu często a zobaczysz jak Cię bedziemy trzymać w ryzach optymizmu i wiary. Zreszta wiesz to bardzo dobrze wiec tylko przypominam. Każda z nas to bardzo przeżywa. ja po wcześniejszych nieudanych próbach zbieralam sie psychicznie 4 miesiące (pesymizm i wiara ze dobre rzeczy zawsze dzieją sie tylko u innych to moje cechy wrodzone). Odkąd sie przelamalam i zaczęłam pisać, czuje sie szczęśliwa, ze wreszcie ktoś rozumie co czuje, czego sie obawiam i czesto doradzi jak niejeden lekarz. Musisz dać radę z drugim podejściem bo tylko tak możesz spełnić swoje marzenia. Będzie dobrze i już :-)

Jeśli chodzi o protokół długi i krótki to u mnie nie wpłynęło to na ilośc komórek. W obu przypadkach miałam hiperke, komórek pobrali dużo ale mało sie polaczylo i znowu nie mam mrozaczkow. Podobno mialam teraz krotki bo jest po prostu mniej obciazajacy.

Kate kciuki mocno zacisniete i czekamy na wieści...

Anioleczek wspaniale ze potwierzily sie wszystkie dobre wiesci z przedwczoraj i ze nadal dobrze sie czujesz. Oby tak dalej. Pamietaj dbac o siebie.
ja wszystkie leki na "po" transferze dostałam, nie dostałam tylko nic na hiperke. Rozmawiałam o tym przed wyjściem z kliniki wiec chyba nie mógł zapomnieć. Pije jednak dużo wody jak kazaly dziewczyny i wierze ze będzie dobrze.

Elala badz z nami jak najczęściej i pisz nam co u Ciebie, bo czekanie to chyba najtrudniejszy czas..

Onlyone WYJĄTKOWYM bez dwóch zdań. Nawet jeśli był kiedyś pech to teraz będzie tylko szczęście i to nawet potrojne. Wszystko będzie dobrze. Zrób to dla siebie, myśl pozytywnie i bardzo o siebie dbaj.

Igielka nieprzerwanie trzymam kciuki za Twoja przyjaciółkę. A jak Twoja córeczka?

Last time dowcip jak zawsze super - dzięki za tak potrzebna nam dawkę dobrego humoru i proszę o wiecej

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie :)
Ja wczoraj wreszcie dostałam @ i od jutra zaczynam stymulację. W poniedziałek na 1sze podglądanko. Czy ktoś jeszcze szykuje się na lipcowy transfer? Ale tak mam nadzieje na drugą połowę lipca. Bo jakoś tak się pogubiłam, ale mam nadzieję, że nie będę jedyna ;)
Trzymajcie się chłodno i rześko Babolki :-)

masia... no moze ja podejde wlasnie w polowie lipca...albo sierpien, jeszcze nie wiadomo jak tam moja orgaznim...
mnie znow dzis pojawily sie plamienia, dzis odstawiam leki...wiec moze przyjdzie juz jutro! jezeli sie nie rozkreci to wezme jeszcze dawke wieczorna, a jezeli dzis juz pojawi sie normalne krwawienie to wieczorem juz nic nie wezme i mozna uznac, ze @ zawitala...az sie boje:tak:;-)

dziewczyny podchodzace do crio...myslalyscie moze o tym, zeby przed crio pojsc na akupunkture? Novum sugeruje cos takiego i sie zastanawiam...

Moje cudowne dziewczyny dziękuję wam wszystkim za miłe słowa i za ogromne wsparcie, jesteście moje serduszka!! Co do dziewczynki to tylko przypuszczenia,więc nic pewnego, na tym etapie to tylko 60% szansy,że się sprawdzi,ale jak mocno będę sobie wyobrażać,że to dziewczynka to może się spełni! Dzisiaj też miałam USG prenatalne i wszystko jest dobrze, maluchy mają po 69 mm, są większe niż wypada z tygodnia ciąży. Jeden dał sie podglądać a drugi nie współpracował, odwrócony był tyłem i nawet potrząsanie nic nie pomogło;-)

Miłego dnia, całuję i lecę do fryzjera-w końcu!!!!

Gieniek uwielbiam takie wiadomości, balsam na serce moje:-) 60% to bardzo dużo i tego będziemy sie trzymać abyś miała choć jedna córeczkę. Ciekawa jestem czy ich zachowanie na USG to już różnica charakterów :-) miłego dnia i udanej wizyty u fryzjera

czesc wszystkim, no wiec ja staje znow przed wyzwaniem -crio i w sumie po ciazy wydaje mi sie ze cos mi sie tam polepszylo i ze moze probowac na naturalnym, mam jeszcze 2 blastusie w lodowie i na pewno biore pojedynczo-mam juz 40 dychy, bylam wczoraj u mojego gina i powiedzial ze nie widzi przeciwskazan zeby na naturalnym ale warto sprawdzic hormony-koszt 40 euro i jutro ostatni dzien bo robi sie je ok tydzien po owulacji, a klinika z gory napisala ze mam brac progynova21, podgladanie i transfer, no wiec sama nie wiem...moze ktos mial podobne dylematy to raz a dwa- kto mial crio na naturalnym i zaskoczyl?
to tyle no i chyba dolacze do grupy crio w sierpniu :biggrin2:
zycze wszystkim pozytywnych testow i spokojnych ciaz no i teraz zmieniam sie z podczytywaczki zza krzaczka w znow aktywna forumowiczke-z czego sie ciesze ale tez sie znow boje ale taki juz nasz los:biggrin2:

Witam!
Dziękuję za otuchę kochane!
LAZAYA dzięki , dziś plamienia póki co nie było,a moja maleńka fatalnie,gardło całe oblepione ropą,nic nie może przełknąć,nawet picie jej nie wchodzi,boję się żeby się nie odwodniła,bo jest gorąco i bardzo się poci jak spada gorączka.

reklama
Ach zapomniałam:
GIENIEK nie dość że takie dobre wiadomości,to jeszcze fryzurka elegancka będzie...fju,fju. Od razu się lepiej poczujesz;-).Superowo.
ANIOŁECZKU masz termin tak jak moja przyjaciółka,ale ona miała transfer później - 1.06 trzydniowych zarodków.W klinice podali termin 25.02.2013 (na jej urodziny),ale mój gin. nie mógł rozszyfrować jakim sposobem tak im wyszło.Bo jak on brał za wytyczną ostatnią miesiączkę-to wyszło 21.02,jak pobranie to inaczej a jak transfer to jeszcze inaczej.Z wymiaru bąbelka wyszło 21.02.Tak czy siak może (DAJ BOŻE !!!!) będziemy razem świętować wielki cud!!!!
KATE czekamy ???

Do góry