reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny a czym Was stymulują? Może za duże dawki-pęcherzyki szybko rosną a w środku bryndza.
I wit D jecie? Ona ma bardzo duży wpływ na płodność a większość ludzi ma niedobory.
Doktorka byl zaskoczona iloscia moich jajeczek, bo rzekomo mialam podstawowa dawke chormonu. I ta dawka byla tylko ciut wieksza od dawki co mialam na IUI-tyle ze inny lek.
Kwas foliowy i witD obowiazkowo.
U nas czynnik meski jest problemem, ja mam jeszcze duza rezerwe wiec przypuszczam ze skoro u mnie wszytko ok to chormony poszalaly z okazji stymulacji.

reklama
Ja robie w Polsce i dojezdzam, a raczej dolatuje bo mieszkam w Szwajcarii. Ogolnie fajnie jak sie uda za pierwszym razem ale ze to juz moje trzecie podjescie to nie wiem czy az tak do przodu finansowo wyszlo!
Ja zdecydowalam sie na Polske bo taniej i szybciej ale liczylam ze raz dwa i zrobione a tu juz drugi rok leci!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja myslalam ze lepiej na miejscu bo lot samolotem to tez nie potrzebny stres a urlopu to tez mam tylko standartowa ilosc, ale w 2018 bede musiala zaryzykowac.dzieki.
A i jaka klinike polecasz?

Ja myslalam ze lepiej na miejscu bo lot samolotem to tez nie potrzebny stres a urlopu to tez mam tylko standartowa ilosc, ale w 2018 bede musiala zaryzykowac.dzieki.
A i jaka klinike polecasz?

ja jestem w invicta, ja bralam tylko Warszawe pod uwage bo blisko lotniska.

To była moja ostatnia próba. Powidzenia dziewczyny...długo się tu z Wami nie nabyłam. A jak ivf ogólnie wygląda finansowo u Was w klinikach? Ja mialam możliwość korzystania z refundacji poprzednio.[/QUOTE
Nie próbujecie jeszcze raz? U nas też pierwsze ivf się udało od razu a z mrozaczkami kiepsko. Pisałam Ci że już miałam 3 transfery. Mamy jeszcze jednego na zimowiskach na przyszły rok i jak nie wyjdzie to podjedziemy jeden ostatni raz do procedury całej póki 40stka mi na kark nie wejdzie. Tak sobie postanowiłam. A Ty tak już na mur- beton, nie?
Przykro mi, że się nie udało. Ściskam.
W sumie to nie znam nikogo komu udałoby się 2x za pierwszym razem... trzeba walczyć.

Ja fok nie widziałam, rozbawiło mnie to w tym okropnym dniu. A jaki jest plan na dalsze działania?
Wracam do pracy w poniedzialek, po tygodniu wycia w domu. Dieta jak kroliki przez 3 miechy-dla zdrowia i odlozenia kasy. W miedzy czasie bede szukac info o klinikach w Polsce, zeby sprobowac jeszcze raz. Mysle ze w miedzy czasie wysle meza na dodatkowe badanie nasienia. W pierwszej klinice wyslali nas na IUI, a jak zmienilismy klinike to odrazu na ICSI, bo tak bardzo niby mu sie wyniki pogorszyly.

Sol próbować będę ale za jakiś czas...kasa niestety teraz wchodzi w grę:( we wrześniu z mroziakiem nie wyszło i teraz też marne szanse. W środę sprawdzę ostatni raz betę i sie okaże czy na mur beton game over.

Bylam tam na poczatku ale lekarz nie przypadl mi do gustu. Kurde ja w sumie juz 4 klinike mam[emoji16]

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

stary lekarz odszedl, teraz mam nowego i jest cudowny. Dzieki temu ja od razu inaczej ten transfer przechodze, jakos tak pozytywnie. Naprawde wierze w sukces, ostarnio co poronilam czulam w kosciach ze bedzie zle. Teraz mam nadzieje ze dobrze czuje ze bedzie dobrze!

reklama
stary lekarz odszedl, teraz mam nowego i jest cudowny. Dzieki temu ja od razu inaczej ten transfer przechodze, jakos tak pozytywnie. Naprawde wierze w sukces, ostarnio co poronilam czulam w kosciach ze bedzie zle. Teraz mam nadzieje ze dobrze czuje ze bedzie dobrze!

Ja tez tak mam ale oczywiscie panikuje non stop [emoji16]

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry