reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć!
Kate
GRATULACJE lubimy takie wiadomości:tak: życzę Ci,żeby Betka teraz ładnie rosła i żebyś niebawem mogła zobaczyć swojego bąbelka lub bąbelki na monitorze!
Miliaa jak tam głowa, mam nadzieję,że przeszło,bo u mnie od 2 dni poprawa a skoro jesteśmy wrażliwe na zmiany pogodwe,to powinno być podobnie;-) jeszcze tylko do jutra zastrzyk i czekasz na @-mam nadzeję,że nadziejdzie jak najszybciej,bo ja tu czekam na następną ciężarną:-)
Aniołeczek jaki śliczny ten Twój maluch, taki okrąglutki i ładnie usadowiony! Moje wyglądały jak ogórki a w środku pasikonik;-) Powodzenia dzisiaj na wizycie, jak wrócisz to zdaj relację!
Marcikuk koniecznie daj mi znać po porodzie,czy z profilem dzidziusia się sprawdziło! Moja mama ma już zdjęcie swojej podobizny w komórce i cała w skowronkach, mówi nawet na to dziecko ona-mała Marianna (swoją drogą nigdy bym nie nazwała tak dziecka,ale moja mama ma tak na drugie i chciałaby mieć swoją kopię). Co do płci to już parę tygodni i będziesz wiedziała a masz jakieś życzenia lub przeczucia? Ja staram się wyobrażać sobie chłopca i dziewczynkę, mam nadzieję,że to coś pomoże;-)
KrólowaFal gratuluję podjęcia decyzji i serdecznie Cię tutaj witamy i zapraszamy do wymieniania poglądów, zadawania pytań. Super,że mąż się otworzył,bo teraz będzie Wam obojgu łatwiej.
Last time gdzie się podziewasz?ładnie to tak zaniedbywać koleżanki,nic nie pisać?:rofl2:
Onlyone a ty jak się czujesz?Mam nadzieję,że lepiej i humorek dopisuje, daj znać,kiedy masz następną wizytę.
Madzialenak w którym dniu po transferze zrobiłaś sikańca? Nie przejmuj się zbytnio,bo one naprawdę wychwytują już taką konkretną wysoką betę. Poczekaj do badania krwi a my mocno zaciskamy kciuki!!!
Lazaya czy dzisiaj masz transfer?Daj znać co u Ciebie?
Madmax masz objawy hiperstymulacji, ja też miałam,ale u mnie nie było to nic poważnego,bo nie miałam w brzuchu wody tylko jeden jajnik wielki jak melon-ciąża bliźniacza mi to napędziła,bo pęcherzyków miałam malutko.
Dziewczyny trzymam za was wszystkie kciuki, dam znać po wizycie co u mnie słychać i jak dostanę zdjęcie,to oczywiście się pochwalę ;)

reklama
Czesc Kochane!!!

Nie jestem w stanie pisac teraz do każdej osobna, ale serdecznie dziekuję Wam za wsparcie. Otóż jestem juz po punkcji :D juupii. Nie było tak zle, sama niepotrzebnie sie nakręcałam a tu tak miło było:) No i najważniejsze: doktorek pobrał 11 kumulusów, oczywiscie pozytywnie mnie i mojego małżonka to zaskoczyło, bo myśleliśmy ze będzie mniej:) Teraz bedziemy się modlić oby wszystkie komóreczki się ładnie zapłodniły:):):) TRANSFER w sobotę :) Trzymajcie kciuki, teraz lece spac bo otumaniona jeszcze jestem po narkozie, buziaczki dla wszystkich!

KATE gratulacje!!! Cudna wiadomość!:-D
A u mojej koleżanki małe kłopoty.W niedzielę po południu bolał ją brzuch i miała śluz podbarwiony na rudo.Wzięła no-spę.Wczoraj do południa już brzuch nie bolał ale znowu brudny śluz.Pojechałyśmy do mojego gina,bo jej klinika daleko.Zrobił USG i na szczęście żadnego krwiaka nie widać a serduszko biło:biggrin2:.Zwiększył dawkę dufastonu,jednorazowo 4 tabl. a potem 3 razy dziennie po jednej.On jest zwolennikiem bardzo oszczędzającego trybu życia w pierwszym trymestrze.Kazał tylko wypoczywać.Dzisiaj nic ją nie boli i nie plami.Ale stres mnie nie opuszcza.W czwartek ma wizytę w swojej klinice.
A w dodatku moja córeczka dostała wczoraj gorączkę i trzyma ją cały czas.Na 15-tą idziemy do lekarza.Ach jak nie lubię jak moje bąble chorują:-(

madzialenak - nie stresuje sie sikancem bo jak juz pisalysmy czasem nie wychodza nawet te bardzo czule, poczekaj na betke. Dopoki nie masz wynikow czarno na bialym my nieuznajemy niepowodzenia.
geienk - koniecznie daj znac jak po wizycie, ja tu bede czekac wierna jak pies na twoje wiadomosci
anioleczek - no ty tez zebys nie zpomniala nam dac znac.
memories - widzisz nie bylo tak zle, gratuluje wyniku, daj znac jak bedziesz wiedzial ile sie zaplodnilo, no i do soboty sobie uzywaj bo pozniej to juz tylko odpoczynek :-)
Igielka - dobrze ze zaciaglas kolezanke do gina, ale nie martwcie sie na zapas. Ja mialam plamienia 4 razy i za kazdym razem bylam przewkonana ze to kjoniec mojego cudu. Naszczescie wszystko jest dobrze. Pozdrowienia dla coreczki niech szybko wraca do zdrowia
Onlyone- dokladnie gdzie zniknelas nie dajesz nic znac co u ciebie. Kiedy to masz kolejna wizyte???
last time - oj nie ladnie zapomnialas o nas nie ma dawki humoru na dzien
KrolowaFal - witaj serdzecznie w naszym gronie. od punkcji o transferu zalezy od kliniki jest od 2 do 6 dni. Zalezy jak sie dziela nasze jajeczka, im silniejsze tym dluzej sie czeka. Gratuluje podjetej decyzji. Moj emek tez tak wszystko trzymal w sobie i sie strasznie obwinial, twierdzil nawet ze jakby za mna nie latal to bym wyszla za innego i juz miala dzieci. Tak juz z tymi facetami jest, ale dobrze ze w koncu sie otworzyl, to najwazniejsze.

Dziewczyny gratuluje kazdej z osobna I wszystkim razem! Kibicuje nam wszystkim goraco! Podczytuje wieczorami, nie za dobrze sie czuje, ale chyba dlatego, ze od 3 dni nie biore zadnych czopkow I tablet - kazali mi wszystko odstawic, tylko folik lykam. Drugi dzien boli mnie glowa, a od czterech dni zoladek... Popoludniami czuje sie fatalnie I podsypiam. Do tego cala niedziele mialam tesciow na glowie, a od wczoraj siedze nad rozliczaniem calej rodzinki.... Zakopana jestem w papierach.... No I nigdy nie mialam problemow z cera, a teraz az wstyd wyjsc na ulice! Normalnie wygladam I czuje sie taka zapuszczona, ze szok. Odrosty juz mam 5cm, ale dam rade :)
nastepne usg mam za tydzien w srode, juz odliczam, no I juz nie czytam na internecie I przestalam sie dolowac. Zobaczymy co tam wyjdzie, zmartwienia zostawiam na pozniej.
caluje was mocno moje kochane!

Cześć dziewczyny

Trochę mnie nie było bo mi znowu "ukradli" internet. Strasznie dużo przez ten czas naskrobalyscie i chyba nie dam rady wszystkiego nadgonic.

Gieniek bardzo Ci dziękuje za troskę. Zaraz opisze, co u mnie ale najpierw MOCNO trzymam kciuki za Twoje dziejsze USG. Dzieciaczki beda na pewno piękne i zdrowe a krwiak zniknął zupełnie.

Kate gratuluje pięknej betki i niech dalej przyrasta

Memories02 wspaniale ze już po punkcji, teraz odpoczywają i szykuj sie na przyjecie maluchów.

Anioleczek wspaniale wieści z Twojego USG, i widoki tez.. Dziękujemy za zdjęcie ... Serce sie raduje. Za dzisiesza wizytę mocne kciukasy

Madmax mam takie same objawy jak Ty tylko u mnie to na pewno nie ciąża bo czuje sie tak od punkcji. Pytałam nawet mojego gin czy jest sens robić transfer ale powiedział ze nie widzi przeciwskazan.

Last time co u Ciebie? Już trzymam kciuki za Twoja czwartkowe wizytę.

KrólowaFal - witaj wsród nas. Gratuluje podjętej decyzji i choć w taki przypadkach każdy powinniem zdecydować sam to wydaje mi sie ze słuszna decyzje podjelas. Ja gdybym mogła cofnąć czas zaczęłabym odrazu od ivf. Szkoda mi teraz tych miesięcy które uciekły na nieudane próby inseminacj.... A w moim wieku to już istotne.

Co u mnie... Jestem po transferze, miałam go wczoraj. Zabralam do domu dwa Maluszki. Dziś już wiem, ze to jedyne dwa, bo znowu nic nie udało sie zamrozic. Trochę jestem zaniepokojona bo wczoraj mi mówili ze wszystkie zarodku ladnie sie dziela i wyglądają ok i są do siebie jakosciowo podobne ale tez wczoraj dali mi do zrozumienia ze choć trzeba z zamrozeniem czekać do 5 doby to raczej nic sie nie zamrozi. Skąd mogli to wiedzieć. Przed chwila potwierdzili ze nic nie zamrozili. Spytałam jakiej klasy podali mi zarodki... Nie wiedza, podobno w 4 dobie cieżko to określić. Wydało mi sie to wszystko dziwne ale może ja sie nie znam.
Poniewaz czuje sie kiepsko: mam ogromny brzuch i trudności z oddychaniem to pytałam czy nie ma przeciwskazan do transferu... Podobno nie, wiec maluchy są już we mnie i teraz muszę mocno wierzyć ze tym razem zechcą zostać ze mną na całe 9 miesięcy. Mam tylko nadzieje ze moje samopoczucie im nie zagraża.

Lazaya - witaj. U mnie nawet w 5 dobie nie wiedzieli ktore wybrac bo wszystkie dzielily sie rowno dlatego poczekali do 6 doby. Musiesz wierzyc ze oni wiedza co robia. Co do hiperki to pamietaj zeby duzo pic. A jak zaczniesz miec powazne problemy z oddychaniem to skontaktuj sie z lekarzem. Poki co hiperka raczek babelkom nie zagraza bo to ciaza jeszcze bardziej nakreca hiperke. Odpoczywaj i nie zmysl za duzo. Wiem ze sie nie da ale postaraj sie. Trzeba byc dobrej mysli. Powodzenia!!!

lazaya - wiec pij duzo wody teraz i odpoczywaj. zwieksz podaz bialka. czekamy na dobre wiesci za 2 tygodnie
co do jakosci zarodkow w 4 dobie - faktycznie jest to najbardziej 'niewiadoma' doba stad tez rzadko sie transfer w tej dobie przeprowadza. niemniej jednak mozna okreslic przynajmniej ogolnie jakosc zarodka wiec troche cie zbyli mowiac ze nie mozna

reklama
Onlyone dobrze ze już nie czytasz w necie dolujacych informacji ale dolacz do tej madrej decyzji jeszcze jedna.. Odpoczwaj i dbaj o siebie wiec odkop sie szybciutko z tych papierów a rodzinka niech sie sama rozliczy albo niech Ci pomoże.
Co do wyglądu to sie nie martw.. Ja bez ciąży strasze mojego emka wyglądem bo przez hiperke w nic sie nie mieszcze, cera szara, włosy tłuste i nie mam na nic siły. Wszystko sie unormuje najważniejsze ze jesteś już mamunia.. a za Twoje przyszlotygodniowe USG już mocno za sciskam kciuki.

Do góry