reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

kate - :biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2: cichaczem gratuluje a ty sie kladz i niech ksiaze kolo ciebie skacze super wiesci
madmax - ty sie nie martw hiperka po transferze to moze byc dobry znak. CIĄŻA NAKRĘCA HIPERKE!!! A do lekarza mozesz zadzwonic powiedziec zwlaszcza ze masz problemy z oddychaniem. I pij ile tylko dasz rade, jogurty i maslanki tez, ale glownie pamietaj o wodzie. Powodzenia
madzialenak - w 11 donie mozesz zrobic smialo pamietaj tylko zeby z porannego moczu jak nie jest jeszcze rozcienczony. Jak wyjdzie negatywny to sie nie zalamuj bo juz tu byly takie przypadki ze testy nie wychodzily a betka rosla, sikanca zrob jak nie mozesz wytrzymac a pozniej czekaj cierpliwie do betki. Powodzenia kciuki trzymam~
memories - za ciebie rowniez trzymam kciuki, nic sie nie boj, punkcja tylko tak strasznie brzmi a wedlug mnie jest jednym z najprostszych zabiegow podczas calej procedury :-)

reklama
roxii moje zarodki miały 2 dni, robiłaś test rano czy w ciągu dnia?
moje byly 2 dniowe a testowalam rano z pierwszego moczu w 10 dniu po transferze byla bladziutka kreska tak blada ze moj M jej niezauwazyl i wyrzocil test do kosza ja go wieczorem wyjelam i byla sporo ciemniejsza na drugi dzien powtorzylam sikanca i bylo tak samo. wiec trzymama za ciebie kcioki.:-)

kate...woooow!! superasnie!! bardzo sie ciesze kochana i gratuluje..teraz betko rosnij duza, bo tam blizniaczki przeciez siedza:tak:

madmax...mysle, ze dostinex powinien ci pomoc, w gorszych wypadkach, tzn jezeli czulabys sie gorzej to jedz do szpitala, powiedz co podejrzewasz...podadza ci wtedy albuminy albo przetocza hesa...na wszelk wypadek zadzwon do gina...:tak:

cześć Dziewczyny

robiłam test i niestety jest negatywny, tylko jedna kreska :no:
trochę tak przypuszczała a do tego w nocy bolał mnie brzuch tak jak na @ i myślałam, że już dostałam
jutro jadę na betę, ale nie spodziewam się, że wynik będzie na oczekiwanym poziomie

roxii to test płytkowy , który ma czułość 25 i wykrywa 6 dniowa ciążę

Ja tymczasem zbieram się do pracy, życzę Wam miłego dzionka.

madmax faktycznie powinnaś zadzwonić do dr. dziewczyny już wszystko napisały...
a pytałaś o hennę- ja też robię i bylam w tatym tygodniu u kosmetyczki nawet- nie ma przeciwskazań, bo henna to jest preparat rośluinny naturalny więc nic nie moze zaszkodzić. Takąe spokojnie możesz robić. Podobnie z farbowaniem włosów- można ale tylko farbą bez amoniaku- o to też się dowiadywałam i własnie idę w przyszłym tyg do fryzjera

kate gratulacje wysokiej betki:) dbaj teraz o siebie:)

gieniek- dzis wizyta:) ja też mam na 16:) trzymam za nas kciuki:)
no i za wszystkie dziewczyny- te które testują i te które mają punkcje, transwerki i te w trakcie stymulacji i te oczekujące... &&&

co do wczoraj- faktycznie uczucie niesamowite! co prawda nie słyszałam serduszka, tylko widziałam na monitorze dwie pulsujęce kreseczki, ale wrażenie nieziemskie:) Zdjęcie mam. Już się chwalę:)

1 usg.jpg

Dzięki dziewczynki za odpowiedź na moje pokręcone wiadomości. Wczoraj byłam u gina i powiedziałam że decydujemy się na IVF. Zaczął mi mieszać w głowie, że może warto jednak IUI a ja do niego, że to tylko 10% szans. On do mnie, że jestem młoda. Koniec końców powiedział mi kiedy mam się zgłosić w zależności od decyzji. No i wczoraj posadziłam męża na kanapę i przesłuchałam. W końcu się otworzył. To czego się domyślałam było tylko szczytem góry lodowej jego stresu. Powiedział mi, że gdyby jego siostrze się "zaszło" to on by chciał się gdzieś przeprowadzić, bo serce by mu pękło! :szok::szok::szok: Dokładnie to samo czuje. I wczoraj po burzy mózgów, stresach, kilku słodkościach i kawie doszliśmy do wniosku, że decydujemy się na IVF. Nie boję się żadnych igieł ani zastrzyków. Najważniejsze, że decyzja podjęta i jest mi z tym lepiej. Tak więc, jeśli można, chciałabym na stałe się do was zapisać jako staraczka IVF.

Królowa fal- witamy serdecznie- rozgość się pisz do nas często i pytaj o co tylko chcesz bo tu są same ekspertki i któraś zawsze zna odp na twoje pytanie:) Życzę powodzenia i gratuluję zdrowego podejścia do sprawy:) Grunt to szczera rozmowa:)

aniołeczku to ja mam pytanie jeśli można. Od razu zaczynam ;)

Mianowicie: ile czasu upływa od punkcji do transferu? I czy punkcję robi się w znieczuleniu czy jak?

anioleczek, gieniek...dzis zciskam kciukasy za was, czekam na super wiadomosci, fotki piekne i umiechy od ucha do ucha!! &&&
Krolowa...witamy, pytaj o co chcesz, jak tylko bedziemy wiedzialy odpowiemy od razu, czuj sie jak u siebie!

od punkcji do transferu jest od 2 do 6 dni, w zaleznosci jaka klinika i jak sie dziela zarodki
punkcje (w Novum) robili ze znieczuleniem ogolnym, wbijaja wnflon, podaja ci cus na sen i po ok 20 min sie budzisz juz...takze spoko...ale musisz podpytac w swojej klinice, bo np nasza kolezanka gieniek musiala doplacac za znieczulenie dodatkowo

reklama
Witam Dziewczyny!

Kilka dni tu nie zaglądałam bo miałam mały wyjazd weekendowy , a poza tym w pracy urwanie głowy i przeprowadzka lada dzień.

Mam nadzieję , że wszystko u Was w porządku. Nie odczytałam zaległych postów bo czasu brak.
Trzymam kciuki kochane za Wasze wysokie betki:-).
Pozdrawiam

Do góry