reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

hej dziewczyny
robię jutro test, chociaż uważam, że 11 dpt to trochę za wcześnie, ale co mam zrobić, że mnie strasznie korci:biggrin2:

memories02 nie bój się welfronu, nawet go nie poczujesz, kilka minut sobie pośpisz i już będzie po wszystkim, życzę
powodzenia i trzymam kciuki
madmax78 miliaa ma rację, uważaj na hiperkę, obserwuj siebie, ja od razu po punkcji dostałam dostinex do stosowania przez 8 dni, miałam troszkę wody, ale już jest w porządku
aniołeczek
to piękne przeżycie usłyszeć bicie serduszka swojego maluszka :biggrin2:, dbaj o siebie i malutką istotkę

reklama
kate1974-gratulejszyn, super wiadomość nasza księżniczko:-)
marcikuk,milia-no to trochę się zmartwiłam bo do tej pory było wszytsko ok. Przed transferem tego nie miałam, dopiero z 3 dzień,właśnie zmierzyłam brzuch +10cm a na wagę boję się wejść:no:. Ja już tyle pije ze mam wrażenie że tego nie mam gdzie zmieścić. A mogę pić jogurty, maślanki itp???, bo tego akurat też spijam dużo.

kate1974 wow piękna beta :happy:, gratuluję Tobie i mężowi, teraz to mężuś musi o Ciebie dbać, powodzonka w środę

madmax78 nie martw się tylko obserwuj siebie bo mi właśnie lekarz mówił o takich objawach, które masz, mi ustąpiła hiperka po dostinexie a u Ciebie pewnie zagnieździła się jakaś istotka na trochę dłużej i to ona powoduje nasilenie hiperki, najlepiej zadzwonić do doktora
Czy podczas stymulacji zaobserwowano u Ciebie hiperkę?

madmax78 mi doktor kazał wypijać 2 litry płynów bez dodatku kofeiny i stosować dietę wysokobiałkową więc jogurty, maslanki, kefiry jak najbardziej możesz

madzielanek- powiem szczerze że nie kojarzę żebym podczas stymulacji miała takie objawy, raczej nie i byłam zadowolona, że nic mi nie jest

Madmax
jesli masz już problemy z oddychaniem i +10 w pasie to nie ma na co czekac tylko jak najszybciej skontaktowac się z lekarzem żeby wdrożyć dodatkowe leki tj dostinex+kroplówka

madmax78 ja też się dobrze czułam podczas stymulacji tylko doktor na usg zauważył że nabieram dużo wody i musiałam na usg chodzić co 2 dni, zużyłam bardzo mało zastrzyków, w pewnym momencie miałam problem z zapinaniem spodni i na wadze przybyło 4 kg, ale po dostinexie wszystko wróciło do normy, waga spadła do tej przed stymulacją, ciuchy już także nie są za ciasne. Wiem, że hiperka jest niebezpieczna.
Ale nie ma co snuć hipotez, po prostu zadzwoń do swojego doktora.

reklama
Do góry