reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tylko, że ja tak średnio to widzę, że mój gin ochoczo przystanie na tego immunologa, bo sam jest "najmądrzejszy"... I zastanawiam się, czy nie lepiej poczekać na konsultację z immunologiem i iść do kliniki z gotowym planem, w międzyczasie coś doczytać w internetach i ułożyć jakiś plan rozmowy z moim drem... Muszę to jakoś sensownie rozwiązać... Z drugiej strony jeśli to co ze mnie teraz cieknie to faktycznie @, to nie chciałabym, żeby kolejny cykl uciekł, ale zaś jeśli będą mi potrzebne szczepienia to i tak nic nie podziałam i tak oto robi się błędne koło...
Poczekaj na wyniki i plan od Pasnika on na kartce da Ci zalecenia i twój najmądrzejszy do której nie będzie miał wyjścia a tak faktycznie może Ci swoimi.madrymi prawidlami wybić te immunologii z głowy i naciągnąć na immunoglobuliny

reklama
Widzę Anett, ze idziemy tym samym sznytem niemalże. Ja Lutinus 3x1, Luteina pod jezyk 3x2, Encorton 1x1 i 1x0,5, Estrofem 2x1 i kwas foliowy. Nie mam tylko tego zastrzyku. A na co on jest?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

glupie pytanie ale na co jest luteina bo prawie kazda z was to bierze! ja biore tylko lutinus 3x1 i estrofem 2x1! Ale wyniki w normie to chyba ok, ale sie zastanawialam na co sa te inne leki?

glupie pytanie ale na co jest luteina bo prawie kazda z was to bierze! ja biore tylko lutinus 3x1 i estrofem 2x1! Ale wyniki w normie to chyba ok, ale sie zastanawialam na co sa te inne leki?

Jak dla mnie Luteina i Lutinus to to samo - maja nam "polepszyć" progesteron [emoji16] Tyle ze jedno jest doustnie, drugie dopochwowo, wiec chyba tylko różnica jest we wchłanianiu. To moje pierwsze "spotkanie" z in vitro, wiec jesli bredzę (a nie wykluczam tej opcji, prosze mnie poprawić). Encorton to przeciwzapalny lek sterydowy. Jako nastolatka jadłam go garściami kiedy to wylądowałam w szpitalu z wysiekowym zapaleniem opłucnej, czyli woda utopiła mi płuco. W Novum daja go chyba zawsze od początku stymulacji, forsując tezę że on pomaga w zajściu. Ja go mam od 1 dc, nawet wcześniej niz pierwszy zastrzyk z brzuch.

reklama

luteina to to samo co lutinus (to progesteron). Luteina może być doustna lub dopochwowa, a lutinus jest tyko dopochwowy :)

Do góry