reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tylko, że ja tak średnio to widzę, że mój gin ochoczo przystanie na tego immunologa, bo sam jest "najmądrzejszy"... I zastanawiam się, czy nie lepiej poczekać na konsultację z immunologiem i iść do kliniki z gotowym planem, w międzyczasie coś doczytać w internetach i ułożyć jakiś plan rozmowy z moim drem... Muszę to jakoś sensownie rozwiązać... Z drugiej strony jeśli to co ze mnie teraz cieknie to faktycznie @, to nie chciałabym, żeby kolejny cykl uciekł, ale zaś jeśli będą mi potrzebne szczepienia to i tak nic nie podziałam i tak oto robi się błędne koło...
Poczekaj na wyniki i plan od Pasnika on na kartce da Ci zalecenia i twój najmądrzejszy do której nie będzie miał wyjścia a tak faktycznie może Ci swoimi.madrymi prawidlami wybić te immunologii z głowy i naciągnąć na immunoglobuliny

reklama
Widzę Anett, ze idziemy tym samym sznytem niemalże. Ja Lutinus 3x1, Luteina pod jezyk 3x2, Encorton 1x1 i 1x0,5, Estrofem 2x1 i kwas foliowy. Nie mam tylko tego zastrzyku. A na co on jest?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

glupie pytanie ale na co jest luteina bo prawie kazda z was to bierze! ja biore tylko lutinus 3x1 i estrofem 2x1! Ale wyniki w normie to chyba ok, ale sie zastanawialam na co sa te inne leki?

glupie pytanie ale na co jest luteina bo prawie kazda z was to bierze! ja biore tylko lutinus 3x1 i estrofem 2x1! Ale wyniki w normie to chyba ok, ale sie zastanawialam na co sa te inne leki?

Jak dla mnie Luteina i Lutinus to to samo - maja nam "polepszyć" progesteron [emoji16] Tyle ze jedno jest doustnie, drugie dopochwowo, wiec chyba tylko różnica jest we wchłanianiu. To moje pierwsze "spotkanie" z in vitro, wiec jesli bredzę (a nie wykluczam tej opcji, prosze mnie poprawić). Encorton to przeciwzapalny lek sterydowy. Jako nastolatka jadłam go garściami kiedy to wylądowałam w szpitalu z wysiekowym zapaleniem opłucnej, czyli woda utopiła mi płuco. W Novum daja go chyba zawsze od początku stymulacji, forsując tezę że on pomaga w zajściu. Ja go mam od 1 dc, nawet wcześniej niz pierwszy zastrzyk z brzuch.

reklama

luteina to to samo co lutinus (to progesteron). Luteina może być doustna lub dopochwowa, a lutinus jest tyko dopochwowy :)

Do góry