reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny! gratuluję wszystkim. Taka dobra passa na forum. Pięknie!

Ja jutro idę na pierwsze podglądanie w czasie stymulacji. Dziś mam 6 dzień zastrzyków. Jakoś mnie za specjalnie nic nie boli.. Nie wiem czy coś tam urosło, czy endomenda już mnie przeżarła na wskroś... Nie wiem kiedy się spodziewać punkcji. Jutro się pewnie dowiem, ale wolałabym już wszystko sobie zaplanować...

A i takie pytanie... jak jutro będę miała to badanie krwi w czasie stymulacji (estradiol, tak?) to mam być na czczo? Czy obojętne?

Na pewno będzie dobrze :). Produkacja jajek już ruszyła pełna para
Ja estradiolu i progesteronu nie robię na czczo. Nie ma takiej konieczności.

reklama
Mogę zadać pytanie intymne .... wspolzyliscie po transferze ?? Czy nawet po pozytywnej becie? Jakie jest zdaniewaszych lekarzy , całkowity post ??

My byliśmy ostrozni i współżylismy dopiero od 12. tygodnia ciąży a wcześniej jakieś namiastki :D Radzę zaczekać przynajmniej do USG serduszkowego.

Mogę zadać pytanie intymne .... wspolzyliscie po transferze ?? Czy nawet po pozytywnej becie? Jakie jest zdaniewaszych lekarzy , całkowity post ??

Mój M jest w delegacji (nawet o pozytywnych testach i becie nie wie, w piątek osobiście Mu powiem) więc seksu nie było. I szczerze mowiac w najbliższym czasie nie będzie (zbyt bym się bała i M chyba też). Z lekarzem o tym nie rozmawiałam, zapytam pytanie na którejś wizycie ale wątpię, żebym się szybko zdecydowała (strach jest niestety silniejszy)...

Mój M jest w delegacji (nawet o pozytywnych testach i becie nie wie, w piątek osobiście Mu powiem) więc seksu nie było. I szczerze mowiac w najbliższym czasie nie będzie (zbyt bym się bała i M chyba też). Z lekarzem o tym nie rozmawiałam, zapytam pytanie na którejś wizycie ale wątpię, żebym się szybko zdecydowała (strach jest niestety silniejszy)...
To będzie miał miła niespodziankę , napewno się bardzo ucieszy:)

reklama
Dziewczyny! gratuluję wszystkim. Taka dobra passa na forum. Pięknie!

Ja jutro idę na pierwsze podglądanie w czasie stymulacji. Dziś mam 6 dzień zastrzyków. Jakoś mnie za specjalnie nic nie boli.. Nie wiem czy coś tam urosło, czy endomenda już mnie przeżarła na wskroś... Nie wiem kiedy się spodziewać punkcji. Jutro się pewnie dowiem, ale wolałabym już wszystko sobie zaplanować...

A i takie pytanie... jak jutro będę miała to badanie krwi w czasie stymulacji (estradiol, tak?) to mam być na czczo? Czy obojętne?
Obojetne. Myślę ze punkche bedzisz miec w okolicach 11-13 dc ale to tez zależy jak sie stymulujesz. Na wynik sie czeka ok godziny

Do góry