reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dopadła mnie bezsenność....jutro a juz nawet dziś 7dpt. Nie wytrzymam i chyba rano zrobię test albo na betę sie wybiorę....no nie wytrzymam dłużej. Niby lekarz mówił że najlepiej 12dpt. Ale w życiu nie wytrzymam tego napięcia... Jak sobie z tym radzić? Mój M mówi żebym nie myślała ciągle o tym...nie liczyła dni, po prostu żyła ale nie potrafię...

reklama
Dopadła mnie bezsenność....jutro a juz nawet dziś 7dpt. Nie wytrzymam i chyba rano zrobię test albo na betę sie wybiorę....no nie wytrzymam dłużej. Niby lekarz mówił że najlepiej 12dpt. Ale w życiu nie wytrzymam tego napięcia... Jak sobie z tym radzić? Mój M mówi żebym nie myślała ciągle o tym...nie liczyła dni, po prostu żyła ale nie potrafię...
kochana jeśli miałaś 5cio dniowy zarodek to owszem, możesz jutro iść na betę. Sikacz może ci nie wyjść i będziesz niepotrzebnie się denerwować. Bezsenność była u mnie dobrym znakiem ;) Trzymam kciuki!!

Ja zawsze miałam najpierw wieczór płaczu z butelką wina w ręku, potem przychodziła złość a zaraz po niej budziła się wola walki i wiara, że będzie dobrze. Życzę Ci, żeby ta ostatnia faza przyszła jak najszybciej.
Ta kolejnosc emocji to chyba nie przypadkowa.po opadku bety do 18, ja wczoraj wylam, dzis chodzilam wsciekla na wszystko i wszystkich a teraz przyszla mysl ze skoro jeszcze nie krwawie ponad 30h po odstawieniu lekow to moze sie cos obudzilo i zacznie rosnac. Watpliwe, to wiem, i zastanawiam sie skad wogole ta nadzieja.jestem realistka.

Teraz wykorzystam w grudniu 2 mroziaki. juz nie będę patrzec co mówi lekarz... tylko... czy ktos moze mi powiedziec co moze byc powodem? wyniki mam super, progesteron wysoki. krotki protokol bylam na menopurze, orgalutranie, oviarelle na uwolnienie i potem progesteron i ulteina. co moze byc powodem ze mimo dobrych wynikow mnie sie nie udalo?
Kazda z nas chcialaby to wiedziec.

Chyba wiekszosc M tak mowi, moj zarazal mnie pozytywna energia bo mowil ze innej opcji nie ma!!! I skubaniec mial racje :) Ja zrobilam test na 7dpt ale nie radze, tylko dla tych wytrzymalych ale betka czemu nie! Juz powinno cos wyjsc!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@iwo333 u mnie po krwotoku beta sadła do drugiego dnia o połowę, a potem tez tak bez sensu znowu przyrastała, niestety nic z tego nie wyszło, też ciągnęło się ponad miesiąc, potem w końcu zaczęła spadać ale i tak miałam łyżeczkowanie. Może u ciebie zacznie spadać niedługo, jeśli nie bierzesz już leków, ale to może potrwać. Jeśli zacznie spadać, to jest szansa, że sama dasz radę się oczyścić. Trzeba cierpliwości :(
@Barburka przykro mi... Jeśli nie boisz się ewentualnej kolejnej stymulacji, to następnym razem bierz dwa :)
@Oczekiwanie2017 piękny wynik!!! Jakiej firmy miałaś wczoraj test, że wyszedł przy tak niskiej becie? :)
@Bombisz całkiem niezły wynik, teraz kciuki za piękne zarodeczki! :*
To oczekiwanie na spadek bety moze nawet miesiac sie ciagnac???!!?? Masakra, myslalam ze tydzien i ten koszmar sie skonczy.

7dpt to wczesnie, sikacz nie wykryje i niepotrzebnie sie zestresujesz.zajmij sie czyms.

Sikacza nie polecam zrobilam i wyłam, za to beta moze juz cos wykazac czaego z calego serca zycze :-)

To oczekiwanie na spadek bety moze nawet miesiac sie ciagnac???!!?? Masakra, myslalam ze tydzien i ten koszmar sie skonczy.
Kochana u mnie beta byla juz na dosc wysokim poziomie i to tez byla ciaza blizniacza, cos tam w srodku caly czas zylo itp. U ciebie byly malutkie wartosci, dosc sporo juz wczesniej spadla wiec mysle ze juz na dniach dostaniesz @ - w czerwcu po odstawieniu lekow po cb @ przyszla u mnie po 3 dniach

reklama
Do góry