reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzoasia, musze to sobie poukladac i powyszukiwac, bo jak na razie te wszystkie skroty immunologiczne brzmia dla mnie jak hieroglify :)

Budzet faktycznie sie kurczy... Poki co mamy pakiet, ale nie czuje sie z tym komfortowo, bo to chyba nie o to chodzi, abym wychodzac od lekarza musiala tlumaczyc sie w rejestracji po raz enty, ze mam umowe, ktora powinna pokryc wizyty. Mysle, ze po roku powinni miec w systemie zaznaczone i tym samym nie stwarzac dyskomfortu dla pacjentki.

Scratching byl dodatkowo platny, wiec nasz budzet tez juz coraz mniejszy. Wlasnie tez przez to zastanawiam sie nad iloscia mrozakow do transferu. Teoretycznie biorac jednego mam szanse w razie czego wykonac przed kolejnym transferem dodatkowe badania. Chocby skorzystac z twojej rady i przejsc sie do immunologa. Jednak z drugiej strony boje sie, ze nic z tego nie bedzie i ze znow to wszystko zacznie sie przeciagac. Mialam teraz chyba z 4 miesiace przerwy i tak naprawde stracony czas, bo mlodsza nie jestem. Jezeli jednak zdecyduje sie na oba mrozaki na raz to w najgorszym wypadku czeka mnie znow cala stymulacja od nowa a calkiem kiepsko ja znosilam. Mialam chyba nawet hiperke, bylam rozdeta, mialam problemy z oddychaniem. Zastanawiam sie tez, czy po tych dwoch mrozaczkach znow zdecydowalabym sie na pakiet czy jednak wszystko z osobna.

reklama
Dzoasia, musze to sobie poukladac i powyszukiwac, bo jak na razie te wszystkie skroty immunologiczne brzmia dla mnie jak hieroglify :)

Budzet faktycznie sie kurczy... Poki co mamy pakiet, ale nie czuje sie z tym komfortowo, bo to chyba nie o to chodzi, abym wychodzac od lekarza musiala tlumaczyc sie w rejestracji po raz enty, ze mam umowe, ktora powinna pokryc wizyty. Mysle, ze po roku powinni miec w systemie zaznaczone i tym samym nie stwarzac dyskomfortu dla pacjentki.

Scratching byl dodatkowo platny, wiec nasz budzet tez juz coraz mniejszy. Wlasnie tez przez to zastanawiam sie nad iloscia mrozakow do transferu. Teoretycznie biorac jednego mam szanse w razie czego wykonac przed kolejnym transferem dodatkowe badania. Chocby skorzystac z twojej rady i przejsc sie do immunologa. Jednak z drugiej strony boje sie, ze nic z tego nie bedzie i ze znow to wszystko zacznie sie przeciagac. Mialam teraz chyba z 4 miesiace przerwy i tak naprawde stracony czas, bo mlodsza nie jestem. Jezeli jednak zdecyduje sie na oba mrozaki na raz to w najgorszym wypadku czeka mnie znow cala stymulacja od nowa a calkiem kiepsko ja znosilam. Mialam chyba nawet hiperke, bylam rozdeta, mialam problemy z oddychaniem. Zastanawiam sie tez, czy po tych dwoch mrozaczkach znow zdecydowalabym sie na pakiet czy jednak wszystko z osobna.
Ja nie miałam pakietu bo od razu nikt nie zaproponował, a potem jak się zorientowałam to było już trochę późno, więc "walczyłam" o podanie 2 zarodków, żeby maksymalnie zwiększyć szanse i nie płacić kilka razy za to samo. Stymulację zniosłam super, nawet brakuje mi tego cudownego samopoczucia jakie miałam w okresie robienia zastrzyków. Serio... Po punkcji tylko przez kilka dni miałam lekko wzdęty brzuch, ale zaraz po transferze przeszło :)
Jeśli chcesz to mogę napisać ci na priv jakie badania dokładnie robiłam i co jeszcze zlecił immunolog. Oczywiście tu też trzeba się liczyć z niemałym kosztem, mnie łącznie te badania wyszły ok 1800 zł, nie licząc tych które miałam zlecone przez dr Sz ;) ale to i tak taniej niż jeden wlew z immunoglobulin, za który zabuliłam 4 tys:szok: - jakbym nie poroniła, to miałabym ich 3 :szok::szok::szok:

4 tys? To polowa pakietu... oszalamiajaca kwota. My sie ledwo co zalapalismy na pakiet, niestety pierwsze wizyty i badania byly poza umowa, bo stymulacje zaczelam juz u prowadzacego dotychczas ginekologa. Doktor w trakcie przygotowania do calej tej procedury skierowal mnie do kliniki. Tutaj wreczono nam na ktorejs wizycie umowy i to wszystko. O szczegoly i dalsze informacje dotyczace uslug objetych trzeba bylo sie dopytywac. Ogolnie to po drugim transferze z wszystkimi badaniami i wizytami wyszlismy na zero, przy czym tak na pewniaka to teraz po tym trzecim.

Chetnie, jezeli znajdziesz chwilke, to bardzo bym sie ucieszyla o wyszczegolnienie badan immunologicznych.

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie się kropkw w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Listopad mamy to kobietki to bedzie nasza jesien niech bedzie szczesliwsza od lata :biggrin2::tak: owocna w kolejne ciaze ruszamy do boju po nasze szczescia
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2017-11-22 majka201 Beta
2017-11-22 JoannaRak Beta II weryfikacja
2017-11-23 asinka89 beta ✊
2017-11-23 anett96 Beta II weryfikacja
2017-11-23 Kurcia Wizyta kontrolna w trakcie stymulacji
2017-11-23 Kurcia wizyta w czasie stymulacji - podglądanie jajek
2017-11-27 Weronika63 beta ✊
2017-11-28 Aguleczka29 Podglądanie maluszka
2017-11-29 Olusja1987 Wizyta serduszkowa
2017-11-30 hope322 Wizyta serduszkowa ❤️
2017-12-02 Raspberry88 Usg
2017-12-06 Chocolateri USG - pierwszy podgląd maluszka/ów
2017-12-06 Oska305 termin porodu
2017-12-09 mala218 termin porodu
2017-12-12 tusiaczzek1988 termin porodu
2017-12-13 M@gda termin porodu ( ET: 28.03.2017 )
2017-12-16 karolina1984 termin porodu
2017-12-28 Joko86 termin porodu
2017-12-28 klodine termin porodu
2017-12-29 Adunnnia90 termin porodu
2018-01-07 dreamscometrue termin porodu ( ET: 24.04.2017 )
2018-01-21 KEHA termin porodu
2018-04-05 meg86 termin porodu
2018-04-09 oczekująca 2790 termin porodu
2018-04-10 ludek termin porodu
2018-05-06 Evelin83 termin porodu
2018-06-13 jasani termin porodu
2018-07-01 Peugeotka36 termin porodu
Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

Bardzo mi przykro, ze Was to spotkalo. To straszne, ze musicie byc tym przypadkiem z odmowa :( Mam nadzieje, ze pieniadze sie szybko uzbieraja. A moze wyslijcie wiadomosc z prosba o pomoc i udostepnienie linka na swoim profilu do osob slawnych? E. Chodakowskiej czy Lewandowskiej? Widzialam juz takie akcje zbiorkowe na profilu Ewki.
Trzymam za Was kciuki [emoji110][emoji110]

ja probuje sie dostac do Chodakowskiej, bylam na jej obozie i znam troche jej zespol. moze ktos mi pomoze sie do niej przedostac!

Lewandowskiej nie znam jeszcze [emoji848]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Doczytuję Was po poleciałam na Msze podziękować z ktorej co prawda i tak a nic nie zrozumiałam -w sensie z kazania bo taka głowa rozkojarzona :)
@Oczekiwanie2017
@HopeFul87
@labelladurmiente
JoannaRak - Tobie jeszcze raz a co :)
Serdeczne graatki!!!
Czy Wy też takie słabe jesteście? Ja ledwo żyje, nie mam wgl. siły na nic..

ja tez taki kapec troche ale dzis jak wrocilam z niemca wzielam sie z peugeotka w obroty aby opanowac sytuacje damiego!!! Link poszedl w ruch!!! @dami, bedzie dobrze!!! zobaczysz [emoji173]️ z takimi babami jak my nie ma rady, musi byc dobrze.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny jest nowy opis i zdjecia na zbiorce wszystko poprawione jak trzeba mozna wrzucac link gdzie tylko sie da dziekujemy wam za wsparcie dajecie nam duzo siły ...

Link do: Kliknij tutaj i wesprzyj Rak i Terapia Ostatniej Szansy | Joanna Damian Pasternak na Pomagam.pl

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

ASIA I DAMI-może zbyt często się nie odzywam tu teraz-zbieram siły na styczeń...ale Kochani mocno modlę się za Was...jakaś symboliczna złotówa poszła...Przytulam.

Do góry