reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Hej Dzoasia :) Scratching robilam w przychodni wspolpracujacej z klinika. Tak sie zlozylo, ze u tego samego lekarza, ktory w klinice przyjmuje pary. Jezeli chodzi o immunologie, mialam test przesiewowy na przeciwciala przeciwjadrowe i przeciwcytoplazmatyczne i wynik ujemny. Czynnik Leiden rowniez ujemny, ale powiem ci szczerze, ze nawet nie wiem czy to juz pelna immunologia. Lekarz tutaj nie byl zbyt rozmowny na ten temat.
Mowisz, ze cudenka? Czyli dotarliscie to mozliwej przyczyny? Mozna jej jakos zaradzic, czyms wspomoc, aby sie udalo?
ja m.in. dzięki dziewczynom z tego forum na własną rękę wykluczyłam zespół antyfosfolipidowy (kilka badań), zrobiłam badanie na mutację mthfr i wyszła dodatnia heterozygota, potem umówiłam się na wizytę u immunologa (również za namową dziewczyn stąd;)) i u niego okazało się, że ta mutacja jest podstawą do brania heparyny przynajmniej w pierwszym trymestrze ciąży, ponadto zlecił wykonanie testu IMK, LCT oraz CBA - takie stricte immunologiczne, jak narazie mam wynik LCT, nie znam się dokładnie na tym, ale wiem, że komórki nk mam na ciut za wysokim poziomie, oprócz tego coś innego w tym wyniku jest za wysokie, ale na tym dokładnie się nie znam... czekam na resztę wyników i wizytę znów mam na początku grudnia. Aktualnie jestem po łyżeczkowaniu więc mam czas do stycznia doprowadzić tą immunologię do porządku i ustalić jakiś plan działania :)
Dr Sz. zlecił mi po cb dokładnie te same badania co Tobie, tez wyszły ok ale mimo to miałam accofil i potem zlecił nieziemsko drogie wlewy z immunoglobulin... A, że budżet robi się coraz bardziej ograniczony, więc szukam jakiejś alternatywy lub przynajmniej podstawy, że to dobra ścieżka leczenia...

reklama
Dziołchy czy można w ciazy kąpać się w wannie? Wiem ze w gorącej wodzie nie i od transferu biorę prysznic ale dzis mam taaaaaaka ochote posiedzec w wannie. Dajcie plis znak:)

Dziołchy czy można w ciazy kąpać się w wannie? Wiem ze w gorącej wodzie nie i od transferu biorę prysznic ale dzis mam taaaaaaka ochote posiedzec w wannie. Dajcie plis znak:)
Ja nie mam prysznica, więc zostaje tylko wanna, ale nie wylegiwałam się, tylko szybkie odświeżonko i out :D

@Chocolateri co u Ciebie? Jak się czujesz? nie myślałaś o L4 teraz? Dużo pracujesz Kochana..
Nie mogę . W Szwecji nie ma szans na L4. Inna sprawa , zaczęłam nową pracę 2.11 a transfer miałam 3.11 [emoji4]
Praca moja jest naprawdę ok. Tak się złożyło że zostałam poproszono o zastępstwo, i zmiany przypadly tak po sobie że spałam 4 h. Zaraz idę spać bo jutro rano mam szkole językową a o 22 znowu na nocke.
Pracuje z osobami niepełnosprawni , to nie jest ciężka praca. Zajmująca ale nie ciężka.

Przeglądam forum nadrabiam wpisy i bardzo się cieszę z tylu pięknych bet Gratulacje dziewczyny [emoji173] wszystkim Wam życzę cudownej i nudnej ciąży[emoji16]

Trzymam kciuki za dziewczyny , którym się nie udało. Walczcie bo sama jestem przykładem że warto.

@dami trzymaj się dzielnie i walcz

WIARA CZYNI CUDA ! Ja modlę się za Was codziennie by Bóg Was błogosławił i wypełnił Wasze życie szczęściem [emoji173]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja ostatnio miałam krwawienie nie wiem czy kąpiel to spowodowała Ale jedynie co to tylko to mogło być przyczyną.Juz teraz powiedziałam nigdy wiecej

Do góry