reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

MADMAX z tą betą to jest bardzo różnie,bo przyrasta ok.60% w ciągu doby,a nigdy nie wiadomo dokładnie kiedy doszło do implantacji.Kobiety,którym poda się zarodek w tym samym dniu mogą więc mieć zupełnie inne wyniki.Ogólnie za dobry wynik przyjmuje się liczbę dwucyfrową.Moja przyjaciółka miała po 2 tyg. ponad 400 i wg lekarki było to bardzo dużo (bliźniaki???).Jako ciekawostkę powiem ci,że dobę wcześniej test się nie zabarwił.
Trzymam &&& żeby Twój wynik Cię uszczęśliwił:happy:.

reklama
I jeszcze humorek z sali wykładowej na Akademii Medycznej we Wrocławiu(prawdziwy!):
Prof. M. czyta na wykładzie błędy studentów na kolokwium:
"- Penis może mieć nawet do 30 m" - no to ładnie, czyli ja tu stoję i prowadzę wykład, a mój mały kieruje ruchem na Placu Grunwaldzkim?

madmax trzymam kciuki za Twoja duza betke! Wg tego co czytalam powyzej 50 jest ciaza... Ja mialam 14 dpt -304, wiec nie tak duzo, a mam na razie az trzy maluchy.... Spodziewalam sie jednego silnego, a tu masz... Chyba nie ma reguly...
Wszyscy mi mowia, ze nie mam siedziec na internecie I czytac, bo I tak jest inaczej, niz ksiazkowo.... Chyba tak zrobie, bo na razie jestem klebkiem nerwow, rece mi sie trzesa, jestem zalamana.... Wieczorami wyje do poduchy I jak tak dalej pojdzie to skoncze w psychiatryku....

Miliaa do pod koniec przyszłego tygodnia a początek następnego powinna przyjść do Ciebie @ :tak: Nic się nie martw przyjdzie i już! A ja mam wizyty: we wtorek u mojego lekarza,żeby podejrzeć co z krwiakiem i w środę rano mam USG prenatalne. Już nie mogę się doczekać jak nie widzę maluchów dłużej niż tydzień,to bardzo za nimi tęsknię. Dzisiaj śniło mi się,że weszłam do gabinetu lekarskiego i stał aparat do robienia USG więc go wzięłam i przyłożyłam sobie do brzucha a tam w środku była dziewczynka taka śliczna, podejrzałam drugą dzidzię a tam też cipcia. Mówię Ci ,ale się ucieszyłam! Ciekawe czy się sprawdzi,ale podobno zawsze jest na odwrót niż w snach, więc to może 2 chłopców będzie.
Last time u nas w kratkę, jednego dnia wydaje mi się,że czuję się super a drugiego leżę w łóżku i trzymam się za brzuch,bo mam skurcze, boli krzyż i kość ogonowa. A ty jak się czujesz mamusiu?
Lazaya już trzymam mocno kciuki za Twoje kruszynki, wcale nie masz ich tak mało,więc główka do góry:tak:
Zosia HURRA @ przyszła!!! Ja zaczęłam stymulację 4 d.c.,ale u każdego jest inaczej..lekarz Ci powie co i jak.
Onlyone a dlaczego Ty płaczesz do poduszki?Mam nadzieję,że to łzy szczęścia:-) nie czytaj inf. w necie,bo to dołuje. Ja jak kiedyś czytałam o różnych chorobach to wszystko dopasowywałam do siebie i wydawało mi się,że na pewno to mam!!
Marcikuk jakie masz plany na dzisiaj? U mnie ok.30 stopni cieplutko jak nie wiem..

Madmax i ja oczywiście też trzymam kciuki za ładną betę!!! Tak jak piszą dziewczyny nie ma co porównywać się do innych wyników w danym dniu po transferze, ważne,żeby ładnie Ci przyrastała :tak: u mnie wyniki przy bliźniakach były następujące: 4 dpt -0,6 czyli dupa, 6 dpt- 56,6 to już dało mi światełko w tunelu a 11 dpt- 809 a inne dziewczyny miały betę 100 i też mają bliźniaki,więc to różnie bywa..

Witam dziewczynki
madmax - spokojnie nie ma co porownywac wynikow bo u kazdej z nas inaczej to wyglada, cvzasem test nie wyjdzie a ciaza jest wiec nie ma co sie sugerowac. To ze objawow nie masz to tez nic nie znaczy. Brzuch bobolewa i niech pobolewa. Niestety objawy wczesnej ciazy sa bardzo podobne do tych na @ wiec nie stresuj sie bolacym brzuchem. Wiem ze czekanie dobija ale niestety musimy sie uzbroic w cierpliwosc. Mocno trzymam kciuki
gienek - plany na dzisiaj? hehe spalam pol dnia z przerwa na siusianie bo po nocce jestem (tak tak wiem ) teraz mama tylko 3 wiec nie jest zle. Zresztą serio te nocki mnie mniej meczą niz dniówki. Oj mam nadzieje ze we wtorek beda same dobre wiadomosci ze sie dowiemy iz ten twoj krwiak poszedł sobie w sina dal albo jest tak maly ze nie zagraża dzieciaczkom. Poki co lez plackiem i sie nie ruszaj.
Onlyone - dlaczego placzesz???

Czesc dziewczyny!

W koncu mam termin punkcji - wtorek. Dzis na usg widac było w prawym jajniku 9 kumulusów a w lewym 1, czyli mamy 10 pecherzyków. Oby wszystkie pobrali i oby wszystke sie zapłodniły ładnie:) Juz bym chciała miec to za sobą , ale trzeba byc cierpliwym.
Onlyone- tylko sie cieszyc a nie płakac w Twoim stanie:) nie martw sie, wszystko bedzie dobrze a twoje zmiany nastroju pewnie sa spowodowane hormonami:)
madmax78 - trzymam kciukasy za wysoką i ładną betkę, ja tez niedługo będę wyczekiwac rezultatów:)

Pozdrawiam wszystkich:)

Dziewczyny dzieki, ale to u mnie na serio nie wyglada za dobrze.... Znalazlam pare artykulow na amerykanskich, angielskich stronach, ale w Polsce nigdzie nie moge znalezc nic na temat trojaczkow dwujajowych. To jest podobno tak rzadkie, ze juz teraz wiem czemu lekarz szeptal z pielegniarka zanim wyszlam zza parawanu...

hey dziewczynki, po dlugim czasie sie melduje,nie mialam nata przez przeprowadzke. Mam pytanie bo jestem w trakcie stymulacjii marionalem po zastrzykach robia mi sie male obrzeki pod skora,tak jakby ten plyn sie nie wchlonal,dwa pierwsze zastrzyki mialam w uda,te wchlonely sie normalnie a wczorajszy w brzuch do dzisiaj czuc;/ nie wiem czy to normalne?? czy jechac do lekarza?? mialyscie cos takiegoo?? prosze o pomoc!!

Czytalam Wasze posty i trzymam kciuki za piekne betki i gratulacje dla tych NAJSZCZESLIWSZYCH:)*

reklama
Onlyone - ej no chyba nie jest az tak zle. Na forum blizniakowym mamy dziewczyne co chyba jest w takiej sytuacji jak ty. Bedzie miala coreczke i dowch chlopcow jednojajowych. U ciebie dwojka tez bedzie jednojajowa bo sie jajeczko podzielilo prawda. Moze chodz na forum blizniakowe tutaj na BB i z nia porozmawiaj. Ona jest juz w 23 tygodniu.

lilka - niestety nie pomoge nie mialam niczego takiego ale tez stymulowalam sie czyms innym. A nie psze nic na ulotce ze tak moze sie dziac? A jak cos zawsze mozesz zadzwonic w poniedzialek do lekarza to ci powie czy to normalne

Ostatnia edycja:
Do góry