reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kochane niestety transfer się nie odbył, jajniki po 7cm, woda w brzuchu...nie ma co ryzykować, bo hiperka na 99% by wystąpiła...i wtedy mogłaby być jazda. Powiedzieli, ze jak bede miała w nastepnym miesiącu owulację to na cyklu naturalnym podejdziemy a teraz mam się ostro podleczyc i odpocząć. Może tak ma być...bardzo mi przykro, ale gdzieś widocznie ktoś miał taki plan na mnie... Wracam wlasnie do domu, odezwę się pozniej, buźka i dzieki za kciuki !:*

reklama
miliaa kochana szkoda,że nie było transferu i na pewno Ci przykro, ale tak jak piszesz widocznie musi tak być-odpoczniesz, podleczysz się żeby przygotować gniazdko dla maluszka albo maluchów i w nast.cyklu wrócisz po nie-jesteśmy z Tobą

Aniloeczek gratuluje zdanego egzaminu!
miliaa nie martw sie, wazne, zeby dobrze cie przygotowac.... Troszke dluzej poczekasz, ale najwazniejsze, zeby wszystko bylo ok! Trzymam &&&
lola ja tez sie wkurzam, bo w nocy wstaje 4 razy na siku, spac mi se chce o 17, to sie kimne pol godzinki, a wtedy do 24 klapa, no I budze sie o 7 I nie moge spac....

Miliaa - wiem jak to jest mnie tez bylo strasznie przykro ze musialam czekac ale co zrobic jak mus to mus. Miesiac szybko zleci. A ten miesiac wykorzystaj na male szalenstwa. Pozniej juz bedziesz musiala na siebie uwazac.widac tak musi byc i nic tego nie zmieni. Lepiej poczekac niz ryzykowac hiperke. Tule mocno

miliaa-szybko ten miesiąc zleci lepiej poczekać niż ryzykować.Oni wiedzą co robią.A pokazywali wam komórki czy nawet nie weszliście do gabinetu transferowego??

roxii- czuję sie dobrze troszkę pobolewa mnie podbrzusze ale spoko tak jak na @ najgorsze to jest to ze w nocy musze wstawać siku bo nie mogę wytrzymać wcześniej tak nie miałam.Prowadzę oszczedzający tryb życia teraz :-)

kate1974 - oszczedzaj sie na kazdym kroku masz teraz do tego pelne prawo. Odpoczywaj, leniu**** a my czekamy z toba na testowanie :):):)

witam was kochane zajrzalam na chwile poczytalam troszke co sie tutaj dzieje a widze ze dzieje sie duzo. ja leze bo niemam sily chodzic mam zmartwienie polozna poiwedzla ze mam bardzo duzo wod plodowych a ze tak to wszystko ok wiec nieiwem czy mam sie martwic czy nie.

kaska a powiedzieli Ci ile jest wod? Jesli w gornej granicy, to nie ma powodu do obaw, ale powinnas pozostac pod kontrola lekarza - czestsza.
"nie ma leków na wielowodzie. Konieczna jest ścisła kontrola lekarska. Ginekolog musi mieć baczenie na stan zdrowie ciężarnej. Potrzebne są częste pomiary wysokości dna macicy i obwodu brzucha. Niezbędne jest częste wykonywanie USG w celu sprawdzenia ilości wód płodowych. Od przyszłej mamy wymaga się odpoczynku".
Nie masz problemu z cukrzyca lub z nerkami?

kaska a powiedzieli Ci ile jest wod? Jesli w gornej granicy, to nie ma powodu do obaw, ale powinnas pozostac pod kontrola lekarza - czestsza.
"nie ma leków na wielowodzie. Konieczna jest ścisła kontrola lekarska. Ginekolog musi mieć baczenie na stan zdrowie ciężarnej. Potrzebne są częste pomiary wysokości dna macicy i obwodu brzucha. Niezbędne jest częste wykonywanie USG w celu sprawdzenia ilości wód płodowych. Od przyszłej mamy wymaga się odpoczynku".
Nie masz problemu z cukrzyca lub z nerkami?
niemam cukrzycy a z nerkami ok 28 mam skan wiec sie dopytam wiecej na ostatnim skanie powiedzilei ze mam duzo wod plodowych a w srode polozna powiedzial ze jest wszystko wporzaku.ale ja jednak zaczynam sie tym martwic.

reklama
Kaska czytalam, ze to bardzo rzadko sie zdarza, podobno tylko u 2% kobiet, ale chyba nie jest zle, nie martw sie, skoro lekarz, czy polozna mowia, ze w porzadku. Jeszcze pare dni I nastepny skan bedzie, wiec na razie odpoczywaj I sie nie stresuj niepotrzebnie. Daj koniecznie znac po wizycie! Trzymam kciuki!

Do góry