reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Więc.. ciekawość zwyciężyła [emoji23]
Wczoraj rano ( nie z porannego moczu) zrobiłam test by sprawdzić czy Ovitrelle jeszcze się pokaże. Wynik negatywny.
Dzisiaj znowu przed chwilą zrobiłam test i mamy blada kreskę.
Tydzień po transferze 2dniowego malucha.
Teraz wszystkie trzymają za nas kciuki by ta już ostatnia ciąża z IVF została z nami. Biorę tyle leków, że jeśli nie utrzyma mi ciąży to przynajmniej rozwali mi nerki i wątrobę [emoji23]
U nas nie problem z zajęciem więc wiedziałam że w ciąży będę. Kontroluje codziennie sikance by zobaczyć kiedy ewentualnie poronie. W Szwecji nie mam jak zrobić bety.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Super kochana trzymam mocno kciuki zeby przy tej obstawie wasz kropek zostal na dlugie 9 miesiecy. Bedzie dobrze wierze ze tak bedzie :*

reklama
Dziewczyny co robić??od tej luteiny chyba jakiejs infekcji sie nabawilam juz niewiem co robic lekarz dopiero we wtoreko_O
Luteina czesto podraznia. Jak bedziesz u dr to mozesz poprosic np o zmiane leku. A poki co to jak masz rumianek to zaparz 2 torebki,wlej do wanny z mala iloscia wody i posiedz:) dziewczyny smarowaly tez muszelke jogurtem, moze tez jakis probiotyk warto kupic, np lacibios femina jest doustny wiec nie bedzie powodowal wyplywania luteiny.

Witajcie dziewczynki i Ty nasz jedynaczku ;) u mnie jak narazie dobre wieści, transfer się odbył i nawet emnryoglue się znalazło :) kruszynka podobno bardzo ładnie się rozmroziła, a embriolog mnie uspokoił żeby nie patrzeć na klasę ważne że kropek jest blastķa, która ładnie się rozwijała po rozmrozeniu. Z tych wszystkim emocji zapomniałam zwolnienia wziąć :( ale w poniedzialek mi wystawia a we wtorek ktoś z rodziny będzie to mi odbierze. Bo ja mam ponad 100 km do kliniki.

Moja klinika na szczesice wystawia zwolnienia elektroniczne, sprawdź czy u Ciebie nie ma takiej opcji.
No i teraz trzymamy ksiuki za Maluszka. Ja mam to samo zdanie co Twój dr. Jeśli zarodek zostaje podany to musi być dobry. Każdy nieudany transfer to dla kliniki pogorszenie statystyk więc nie oplacaloby Im się trzymać zarodków bardzo złych i w ogóle nie rokujacych. Kiedy robisz betę? Powodzenia, powodzenia.

czesc moje Panie,
w koncu nadszedl ten pamietny dzien i rodzajnik meski(w sensie ja) w koncu dolaczyl oficjalnie do Waszej zacnej spolecznosci. Licze, ze pomimo iz wiekszosc mowi ze faceci sa z marsa a kobiety z Venus bedzie sie nam fajnie "gadalo"... moja Asia sie ciagle smiala kiedy w koncu dolacze bo jestem wieksza baba od niej ;) tak wiec nadszedl ten czas ...
Dami
:) witaj w naszym zacnym gronie tym razem bardziej oficjalnie niz dotychczas

Moja klinika na szczesice wystawia zwolnienia elektroniczne, sprawdź czy u Ciebie nie ma takiej opcji.
No i teraz trzymamy ksiuki za Maluszka. Ja mam to samo zdanie co Twój dr. Jeśli zarodek zostaje podany to musi być dobry. Każdy nieudany transfer to dla kliniki pogorszenie statystyk więc nie oplacaloby Im się trzymać zarodków bardzo złych i w ogóle nie rokujacych. Kiedy robisz betę? Powodzenia, powodzenia.
Dziekuje :* 20 listopada sprawdzamy czy kropek został z nami. Bardzo tego pragnę , spełnienie moich marzeń .... Ale wiem ze już nic więcej zrobić nie mogę, biorę leki staram się w miarę możliwości leżeć a reszta to już zależy od Boga, wierzę w to ze mój ostatni kropek zostanie z nami.
Moja klinika nie ma zwolnień elektronicznych, ale może uda mi się załatwić to wszystko bez problemów w poniedzialek.

reklama
@dami witamy oficjalnie :) więcej takich jak Ty by się przydało... oj gdyby mój mąż zaczął się udzielać to może by trochę inaczej zaczął myśleć.
marg88 spokojnie faceci długo do niektórych rzeczy dojrzewają[emoji13] widzisz jedni wolą piłkę nożną a ja klikać na forum i podpatrywac[emoji6]
Hehe..Teraz będzie mi trochę brakować ataku z partyzanta na telefon Aski i tego krzyku "co ty tam znów bazgrzesz na moim forum z kuchni..." Hehe..3mamy kciuki za twojego kogutka, może i on tu zawita[emoji57]
Dami

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry