reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Gieniek - z okazji rocznicy spełnienia wszystkich marzeń, miłości i wspaniałego macierzyństwa.

Igielka - gratulacje dla Twojej koleżanki, wspaniale wiadomości. Mieć blisko taka koleżankę jak Ty to skarb.

Milia - cudny wynik. Trzymam kciuki za sobotnie przyjecie maluszka/ maluszkow.

Madmax78 - nie denerwuj się i nie zamartwiaj. Teraz myśl tylko pozytywnie. Wszystko będzie dobrze. Ja mocno trzymam kciuki żeby Ci pobrali dużo pięknych dojrzałych komórek.

Last time - Twoje dowcipy są niesamowite i tak bardzo nam potrzebne. :-)

reklama
DZIEWCZYNKI - tak na poprawe humoru ;) z pozdrowieniami dla Last time ;) pójdę jej śladem, gdyż dobry humor to duża część sukcesu :-D Uprzedzam kawał troche pierny :szok:

W synagodze kontrola z urzędu skarbowego.Kontroler bardzo chce zagiąć rabina...
i pyta -a co robicie z niedopalonymi resztkami swiec?
- Wszystko skrzętnie zbieramy i wysyłamy do producenta i raz w roku przysyłają nam świece za darmo.
- aha..
Po chwili namysłu...
- A co robicie z okruszkami chleba po jedzeniu?
-Wszystko skrzętnie zbieramy i wysyłamy do piekarza, w zamian raz w roku dostajemy bochenek chleba za darmo
- Aa…,myśli, myśli i ... w końcu
- A co robicie z tymi wszystkimi napletkami po obrzezaniu?
- Wszystko skrzętnie zbieramy, wysyłamy do Urzędu Skarbowego i raz w roku przysyłają nam ch...ja na kontrolę.

Aduś no pewnie że nam sie uda, też jestem o tym przekonana:tak: trzeba myśleć pozytywnie, dobrze że żyjemy w takich czasach kiedy medycyna jest tak rozwinięta, że i my możemy zostać mamusiami z tego trzeba sie cieszyc, będzie dobrze:-)
U mnie dość szybko podejrzewano cp, bo beta zawolno mi rosła i w macicy nic nie było widac, więc podejrzenia były w sumie prawie od poczatku, ale diagnoza potwierdziła się dopiero w 8tc, dopiero wtedy na usg było widać coś w obrebie jajowodu. Najpierw dostałam zastrzyk Metotrexic, który miał zachamować rozwój ciąży i organizm sam miał ją wydalić, ale niestety po dwóch tygodniach od zastrzyku trafiłam na pogotowie z silnym bólem i okazało się, ze zastrzyk niezadziałał prawidłowo i mimio że ciąża przestała się rozwijac to wciaż była w jajowodzie i ten w końcu niewytrzymał i pękł, wtedy od razu na stół i operacja:sorry2: A jak było u Ciebie???

Roxi - mi cp usunieto w 6tc. moja beta jednak przyrastala jak dzika.. nawet 4-krtonie w ciagu 48 h.. bylam prawie pewna, zreszta lekarz tez, ze to ciaza blizniacza przy takiej wysokiej becie. Nawet jak poszlam z okropnym bolem w jajowodzie na usg to bylam pewna ze drugi jest w macicy.. nikt jednak nic nie widzial :( Lekarze wogole dziwili sie ze taka wysoka beta i do tego mialam bardzo powiekszona macice jakby ten zarodek wlasnie tam byl :( niezrozumiala historia :(

miliaa noo piekny wynik 12 zapłodnionych super!!!:-) teraz mocno tzrymam kciuki żeby ładnie sie dzieliły i za transferek w sobotę. Odpoczywaj i zbieraj siły:tak: mnie długo bolał brzuch po punkcji, też miałam lekka hiperkę więc moze dlatego, ale ponoć przy hiperce częściej się uadje więc bądź dobrej mysli;-)

Aduś faktycznie dziwnie, bo przy cp przewaznie beta przyrasta za wolno, u mnie tak własnie było. Ale wiesz każdy przypadek jest inny, a oni byli pewni że w macicy nic nie ma?? u mnie dlatego tak długo czekali aż do 8tc, bo czasem jest tak że wcześniej nawet w macicy nie widac ciąży i chieli sie upewnić że to na bank jest w jajowodzie... Od razu zaproponowali Ci operację??

Sylha hej hej! Ciebie rózniez miło "widziec":-) jak tam kochana się czujesz? wszystko wporzdku???
No ja czekam jeszcze na tą cholerną trzecią @, która ma nadejść na poczatku lipca i po niej dzwonię do kliniki i starujemy:tak: Takze crio w lipcu lub sierpniu:-)

reklama
Roxi - tak, od razu na oddzial ratunkowy mnie wyslali bo cp zagraza zyciu . No nic nie widzieli w macicy. Przestraszylam sie jak @ dostalam tydzien po.. az pomyslalam ze moze to drugi tam jednak byl :( nie chce juz tak myslec - trzech lekarzy nic nie widzialo wiec widocznie nic nie byl. Zobacze co mi jutro pan dr powie

Do góry