reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny mam problem... odnośnie zastrzykow neoparin, mam po nich straszne siniaki po jedym zastrzyki sobie i na średnicę około 3 cm wygląda to fatalnie a najgorszy problem ze już brakuje miejsca na wbijanie igieł. Kęs caly gioletowy i widac nitki rakue z krwią, bardziej jakby mi coś tam pekalo.
Pytanie pierwsze czym ja to mogę smarować ? A pytanie drugie czy to może być efekt za bardzo rozszerzonej krwi , dodatkowo biorę jeszcze acard. Z góry dziękuję.
czesc,
mi pomaga przy clexane gdy po podaniu zastrzyku troche to miejsce rozmasuje uciskajac. W trakcie podawania tez lekko luzuje uscisk skory co zmniejsza pieczenie i uczucie rozpierania. po serii 20 zast. tylko 2 male siniaczki. co do znakow na skorze polecalbym Ci konsultacje z lekarzem bo moze masz slabe naczynka i moze nastepuje jakas zla korelacja z innymi lekami.Po obejzeniu skladu tabletek Acard powiem Ci, ze jego substancja glowna ma za zadanie rozrzedzanie krwi i zapobieganie skrzepom w naczyniach co swiadczy o tym iz ma silne dzialanie na krzepliwosc wiec dlatego moga byc takie efekty. co do Neoparinu to rowniez lek silnie dzialajacy na rozrzedzenie krwi powodujacy min. rozpuszczanie zatorow i zakrzepicy o tym mowi jego glowny skladnik enoksaparyna. podsumowujac bierzesz 2 silnie antykolagulanty ktore rozrzedzaja Ci krew i to prawdopodobnie powoduje siniaki i pajaczki. Mysle, ze twoj lekarz nie wie nic o Acard-ie... ja bym jak wspomnialem poradzil sie lekarza[emoji110] mam kciuki!
Dami

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Cześć Ciocie[emoji4][emoji4]
1509777208-42acbda81511a0ed-aaaaaa.jpeg

Sara 2200, Tobiasz 1730. Na razie jest tak sobie. Są na wsparciu oddechu i sondy do żołądka. Ja obolała po cięciu. Ale mega szczęśliwa [emoji7] [emoji7]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuluję :)

czesc,
mi pomaga przy clexane gdy po podaniu zastrzyku troche to miejsce rozmasuje uciskajac. W trakcie podawania tez lekko luzuje uscisk skory co zmniejsza pieczenie i uczucie rozpierania. po serii 20 zast. tylko 2 male siniaczki. co do znakow na skorze polecalbym Ci konsultacje z lekarzem bo moze masz slabe naczynka i moze nastepuje jakas zla korelacja z innymi lekami.[emoji110] mam kciuki!
Dami

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuję za odpowiedź... siniaki to od zawsze miałam ale teraz to już nie wiem co się dzieje... w poniedziałek mam wizytę i się zapytam lekarza.

Dziewczyny mam problem... odnośnie zastrzykow neoparin, mam po nich straszne siniaki po jedym zastrzyki sobie i na średnicę około 3 cm wygląda to fatalnie a najgorszy problem ze już brakuje miejsca na wbijanie igieł.jest caly fioletowy i widac nitki z krwią, bardziej jakby mi coś tam pekalo.
Pytanie pierwsze czym ja to mogę smarować ? A pytanie drugie czy to może być efekt za bardzo rozszerzonej krwi , dodatkowo biorę jeszcze acard. Z góry dziękuję.
Hej mnie tym.razem tez siniaki się zrobiły parę razy pytałam pielegniarke to powiedziaja ze musiałam natrafić na żyłkę krwinkę i dlatego ten siniak

reklama
Do góry