reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

6t6d . No właśnie ciagle stresy, jeszcze jak człowiek poczyta trochę to już całkiem traci zmysły ;/ zwariować można hehe :D /

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja już przestalam czytać ale coś tam podczytuje jeszcze, na początku najwiecej właśnie w tych początkach ciąży, nie czytaj, pytaj się ginka bo zwariować idzie Hehe, :)

reklama
czyli ryzykowac z 2 dniowym czy powiedziec lekarzowi ze chce 3 dniowy.. ?

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Naprawdę nie pomogę sama nie znam się na tych zarodkach. Ale z tego co pisały dziewczyny to ciąże były nawet z tych 2-3dn więc, a może embriologa bo u mnie przed podaniem zarodka był embriolog i mówił jaki będzie podany itd i wypełnienie czegoś tam i dopiero lekarz, ale wiem że ty nie mieszkasz w PL więc nie wiem jak tam za granicą jest

Ja już przestalam czytać ale coś tam podczytuje jeszcze, na początku najwiecej właśnie w tych początkach ciąży, nie czytaj, pytaj się ginka bo zwariować idzie Hehe, :)

A w którym tyg jesteś ? Ja jak byłam na wizycie to wszystko mi z głowy wypadło , dopiero w domu zobaczyłam co tam napisał [emoji846]

A w którym tyg jesteś ? Ja jak byłam na wizycie to wszystko mi z głowy wypadło , dopiero w domu zobaczyłam co tam napisał [emoji846]

Też tak miałam że chciałam coś się zapytać że zapomniałam zapytać się na wizycie później czytałam w domu ro napisała gin w karcie np , mąż się denerwowal bo mówi że piszą głupoty w necie i bardziej się stresuję itd... :) a t

Naprawdę nie pomogę sama nie znam się na tych zarodkach. Ale z tego co pisały dziewczyny to ciąże były nawet z tych 2-3dn więc, a może embriologa bo u mnie przed podaniem zarodka był embriolog i mówił jaki będzie podany itd i wypełnienie czegoś tam i dopiero lekarz, ale wiem że ty nie mieszkasz w PL więc nie wiem jak tam za granicą jest
ja embriologa nie widziałam na oczy :( pomocnica przychodzi z zarodkami a ginekolog transferuje.. gin tylko mi powiedział ze w srode sprawdzimy endometrium i jak bedzie ok to rozmrozenie zarodka czwartek a piatek transfer... a ja jestem zielona ..

to myslicie ryzykowac z 2 dniowymi? boze jakiego ja mam stracha...

Moim zdaniem nie ma roznicy czy 2 czy 3 dniowy. Teoretycznie blastki maja wieksze szanse ale to tez dlatego ze mniej zarodkow dotrzymuje to tego stadium. Natomiast niektore zarodki 2 lub 3 dniowe maja wieksza szanse przezyc w macicy niz na szkielku. Czyli ogolnie rzecz biorac jesli wszystkie zarodki podawano by w 2 dobie to byloby pewnie wiecej ciaz. Ale to taki ogol, na ktory sklada sie wiele skladowych.

ja embriologa nie widziałam na oczy :( pomocnica przychodzi z zarodkami a ginekolog transferuje.. gin tylko mi powiedział ze w srode sprawdzimy endometrium i jak bedzie ok to rozmrozenie zarodka czwartek a piatek transfer... a ja jestem zielona ..

Ale oni i tak wybierają najlepszego najpierw więc kochana głowka do góry wierzyć trzeba że to będzie ten najlepszy ;) na prawdę słabsze zarodki też rozwijają się w srodku i ciąze z nich są.

reklama
Do góry