reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mam powtórzyć betę w czwartek i do tej pory brać leki - tak zdecydował lekarz. Nie wiem po co... Serce mi pękło...
Jeszcze dziś miałam takie lekciutkie plamienie troszkę beżowego ale też jakby odrobina jasnej krwi. Pewnie okres się zbliża.

Nie poddawaj się.Ja w piątek((10dpt) też miałam plamienia test oczywiscie negatywny.w niedziele już była delikatna druga kreska a poniedziałek beta i ciąża.Więc ty też za wcześnie chyba zrobiłaś.

reklama
Hej dziewczyny.
Dawno mnie nie bylo... tzn bylam od czasu do czasu ale siedzialam jak myszka pod miotla. Bo jak juz cos nadrobilam to i tak daleko bylo mi do konwersacji "na zywo"

Ostatnia wizyte mialam 20.10 endometrium na Progynova 21 bylo juz 10mm, wszystko jest ok. Nasz crio-ransfer numer 3 we wtorek... mamy blastke z szostego dnia, lekarz powiedzial, ze moze byc chlopak i pocieszyl ze maja podobny wynik ciaz z blastek z 5 i tych wolniejszych z 6.. wiec moze tym razem sie uda... (1-crio - 5 dniowej blastki nic a nic, 2 crio tez z 5 dniowej blastki- biochemiczna). Teraz bylo wiecej przygotowan...Mialam histero w ostatnim cyklu, ktora powinna pomoc jak scratching a pozatym bede tez mialam AH i chyba tez embrioglue. Trzymajcie kciuki prosze i przepraszam bo ja uciekam z forum az do testu czyli tak do polowy listopada. Musze sie odizolowac i postarac wylaczyc myslenie i cieszyc sie tym co mam. Sciskam mocno i wszystkim swiezym zaciazonym serdecznie gratuluje i dopinuje calej reszcie:
@Mruch mamy razem transfer trzymam za Ciebie mocne kciukasy
@Peugeotka36 uwielbiam Twoja histore, gratulacje :) i tak pozytywnie zazdraszczam, zwsze marzylam, ze u nas tez sie uda naturalnie po pierwszym ivf ale niestety...
@dzoasia niech Ci czas szybko leci i abys dowiedziala sie z badan ktore robisz jak najwiecej
@PaulinkaP oby juz jelitowka nie wrocila i abys super zniosla jaja , ktore sie pieknie zaplodnia
@hope322 powodzenia z transferem, idziemy web w leb
@Liv26 sciskam mocno z calego serducha
@MoKa bedzie dobrze a pewnie nawet i bardzo dobrze tylko nie swiruj kochana
@gosia321 zeby wszystko szlo jak najszybciej w jak najlepszym kierunku
@M@gda zebys sie swietnie czula i zeby domek byl przygotowany na przyjscie Zywii
@Oska305 cudaki juz pieknie urosly ale niech jeszcze troszke posiedza u mamusi
@Doris30:-) powodzenia bo pewnie transfer niedlugo
@tamiza bety do nieba i spokoju i radosci z zycia, takiej jaka przez Ciebie przemawia,

Przepraszam te dziewczynki , o ktorych zamponialam ale ciezko sie odnalezc szczegolnie jak sie rzadko zaglada...
Mam nadzieje ze wszystkie bedziemy tulic nasze zdrowiutkie, pulchniutkie bobasy w 2018 xxx
Kochana trzymam kciuki za transfer i bete wysoka do nieba. Nie izoluj sie za dlugo i przynies nam cudowne wiesci o twojej ciazy :)

Transfer kosztuje teraz 1450 i do tego to podloze czyli 1850. Po Kruszynke jedziemy bez zastanowienia tylko komórki zostają jeszcze. Właśnie rozmawiałam z doktorem ze po jednym leku cały czas wymiotuje wiek kazał mi go odstawić.
No to poszło w górę...

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Dawno mnie nie było... Ale tyko aktywnie bo cały czas podczytywalam Was dziewczyny... jeśli pozwolisz to chciałabym się wypowiedzieć na temat komórek dawczyni... może dlatego że nia zostałam dość niedawno. Nie rozumiem dlaczego masz opory??pamiętaj że nawet z kd dzieciątko jest Twoje dzieciatko, u Ciebie będzie się rozijalo,Ty poczujesz kopniaczki i będziesz je kochać całym sercem. Kd potraktowałam jako pomoc innym w osiągnięciu szczęścia i mam nadzieję że one naprawdę komuś pomogą. Mama jest ta która rodzi...a dawczyni tylko pomaga bo tak naprawdę aby powstało dziecko z tej komórki jest potrzebne nasienie,a co za tym idzie dwoje kochających się ludzi którzy walczą o dziecko ... dlatego dziewczyny nie miejcie oporów...
chyba głównie chodzi o to, że dawczyni oddje komórki nie tylko jednej parze i moze sie okazac ze np. moje dziecko zwiaze sie kiedys z kims sobie bliskim bo bedzie to człowiek z komorki tej samej dawczyni. Pewnie zaraz zostanę zalana hejtem i moze to co piszę jest mało prawdopodobne ale jest..

Nie wiem, nie rozumiem czemu zawsze betę miałam <<0,100 a teraz 0,456 nie wiem co to znaczy.
Nie dam rady znowu czekać nie dam rady chyba przejść znowu przez to
mogło coś się zadziać, ale króciutko... Ale powtórz jeszcze w czwartek, tak, żeby mieć 100% pewności, że możesz odstawić leki... przykro mi :*

reklama
Kochana a to nie ciut za wcześnie....??
Beta może świadczyć, albo o jakiejś późnej implantacji albo to niestety może też być pozostałość po lekach...
No ja bym powtórzyła betę po 48 godzinach. szanse niestety kochana małe... ale jednak są
mam nadzieję, że na pozostałości po lekach to już nie ta pora i coś jest albo przynajmniej nyło na rzeczy u moki ;)

Do góry