reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej. Po wizycie, ale niestety bez usg. Usg mamy w sobotę. Szyjka na razie w porządku. Na ktg sa już jakieś skurcze, ale jeszcze jest czas. Teraz wizyta 9 listopada i może od razu zostanę w szpitalu na cc. Na razie jeszcze Maluchy nie myślą wychodzic[emoji4][emoji4]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziś u niektórych smutasy więc i ja Wam się wygadam..
Jutro wizyta przed kolejna stymulacją i jestem podekscytowana, bo miesiac ponad przerwy był ale jestem i pełna obawy. Czuję presję że zostały mi juz tylko 2 podejscia :( Gdyby to była kwestia kasy wygrzebałabym spod ziemi, ale to kwestia amh :(
Pocieszam się tym że jest klinika w Krakowie gdzie robią ivf kobietom które nie maja juz rezerwy. Wiecie która to klinika? Metoda jest nowa i droga ale musze mieć w głowie alternatywę bo inaczej presja spowoduje ze zamkna mnie w psychiatryku :)
hmmm... to moja klinika - macierzyństwo... ogólnie średnio polecam ze względu na przemądrzałość lekarzy i podejście do pacjenta... u dr, który akurat zajmuje się tym programem, o którym piszesz wizyta trwa może ze 2 min i jeszcze buc gada do ciebie na TY... o wszystko trzeba się upominać, jak zaczynasz procedurę to nikt ci nie proponuje pakietu, musisz sama sie dowiadywać... ja za późno się zorientowałam, że w zasadzie moglibyśmy już korzystać z darmowych wizyt i badań które zawierają się w pakiecie i później zwyczajnie myślałam, że już sie nie opłaca go wykupować, bo nie wiedziałam ile będzie komórek, zarodków itp... a okazało się, że mogłam jeszcze kupić, bo teraz za wszystko nadal bulę... jak pisze o wadach to i o zaletach napiszę... stymulacja dobrze dobrana i max zarodków dobrej jakości, ale tu już nie wiem czy to zasługa labo czy mojego męża i moja D

Hej. Po wizycie, ale niestety bez usg. Usg mamy w sobotę. Szyjka na razie w porządku. Na ktg sa już jakieś skurcze, ale jeszcze jest czas. Teraz wizyta 9 listopada i może od razu zostanę w szpitalu na cc. Na razie jeszcze Maluchy nie myślą wychodzic[emoji4][emoji4]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Maluszkom dobrze u Mamusi w brzuszku i nie chcą wychodzić. Niech siedzą jak najdłużej (oczywiście w granicach rozsądku :)

Hej dziewczyny przełożyłam wizytę na wcześniejszą godzinę :) i raczej będę musiała sama jechać bo M będzie chyba jechał dorobić zawsze razem jeździmy ale kasa też jest potrzebna więc pojadę sama :) okaże sie jutro czy sama czy razem ale tak sie cieszę że ta wizyta już jutro tyle na nią czekałam i sie doczekalam zobaczymy co powie jaki plan co dalej ale juz bliżej upragnionego celu jestem tak sie cieszę

Już jutro będziesz o krok bliżej do celu :).

Hej dziewczyny nie pisze z byt czesyo ale czesto Was czytam i staram sie byc na bieżąco. Po Twoich Moka przeżyciach zdecydowalismy z mężem iż pojdziemy do dr G i nasze drugie podejście zrobimy protokołem dlugim tak jak dr G zaleca. Mam jeszcze konsultacje u dr M ale to dopiero gdy odbiore wyniki kariotypów... Owszem boje sie jak cholerka ale gdy przypomne sobie co czulam po pierwszej nieudanej probie i braku transferu to chce zaryzykowac... Mam nadzieje ze nie bedzie zle i po prostu dalam sie tak nakrecic dr M ze ten długi to nie dla mnie, ze taki niebezpieczny... W koncu dr G rowniez wie co robi i nie chce mi krzywdy zrobic.
tak po cichu dopingowałam, żebyś podjęłą tą decyzję ;) super! nie znam ani jednego ani drugiego dr ale jakoś tak czytając wypowiedzi dziewczyn obstawałam przy tym G :D

Dziewczyny powiedzcie mi coś o tym o tym kwasów foliowym metalowym, czy coś takiego ? To jakieś dodatkowe badania się robi że tego zwykłego organizm nie przyswaja czy jak ??

Ja mieszkałam w KRK jednak do całej procedury i leczenia podchodziłam w Katowicach. Oczywiście gdy zaczęliśmy szukać przyczyny braku ciąży to wpierw zaczęliśmy od KRK- ale trafiliśmy na samych konowałów. Potem spotkałam się z pewnym znanym ginekologiem w KRK, który swego czasu miał bardzo dużo wspólnego z Macierzyństwem i zapytałem do kogo mam iść. Powiedział mi że w KRK nikogo nie poleca, że wszyscy którzy byli dobrzy już są zmanierowani. Wysyłał nas albo do Katowic albo do Warszawy. To tyko taka moja uwaga, ale niestety z dr Wyroba sama nie miała do czynienia.
ooo ktoś swoj :) a możesz powiedzieć, co to za dr tak ci powiedział?? ja w macierzyństwie mam jeszcze 3 dzieciaczków ale mam niecny plan zaraz po transferze od nich uciekać i się nie pojawić więcej, już dość zdrowia i kasy mi zjedli...

reklama
Do góry