reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja od początku mam 0,4 i żadnych takich objawów. Raz musiałam sobie w naczynko wbić bo trochę krwi mi poleciało ale nie mam aż takich jazd więc może @tamiza zadzwoń jednak do lekarza.

U mnie na szczęście dzień przed transferem mąż wypucował pokój w którym teraz śpię takim antybakteryjnym płynem i w ogóle dużo go teraz używamy a jak na razie mam też ten komfort że nie mam w ogóle z chemią do czynienia. Mąż przejął te obowiązki przynajmniej na razie i staramy się żeby jak najwięcej rzeczy było tym antybakteryjnym i bezzapachowym czyszczone ale co do hybryd to rzeczywiście bardzo mi trudno się wypowiedzieć bo słyszałam za i przeciw i też słyszałam że zwykłe lakiery są gorsze a inni mówią że lepsze. Sama więc nie wiem. Ja na razie mam hybrydy jeszcze sprzed punkcji jak będę w ciąży na pewno lekarkę zapytam. To jak z farbowaniem włosów jedni mówią że szkodzi inni że to mit ale nie wiem czy warto ryzykować. Chyba najlepiej ekspertów zapytać.
Kochana a mozesz podac nazwe tego plynu?:)

reklama
Komorki nk czy tez subpopulacje limfocytow w ktorej sklad wchodza komorki nk trzeba robic po owulacji w drugiej fazie cyklu jak najblizej miesiaczki bo wlasnie wtedy ich wynik jest wiarygodny. Gdyz uaktywniaja sie wlasnie po owulacji niszczac ewentualny zagniezdzajacy sie zarodek
Te tak ale tam dziewczyny pytaly o te podstawowe. I mnie bedzie "maly" problem z ta owulacja... jak trzeba to nie ma a jest dopiero jak nic o tym nie wiem...

o spoko dziękuje.a jak z wynikami są w tym samym dniu ?

Ja też jakiś czas temu (niedziela) byłam w calodoborym punkcie, specjalnie jechałam do niego kawałek drogi, dzwoniłam jeszcze przed wyjazdem czy na pewno pobierają, itp. Ale nie pomyślałam żeby zapytać jak z wynikami i okazało się za za dwa dni :). Poszłam więc w poniedziałek rano do mojego laboratorium i koło południa miałam wyniki dlatego zawsze jednak lepiej się dopytac.

Tylko czy to nie kwestia leków tylko i wyłącznie?

Dziś moje dwa skarby zgodnie z planem powinny wyjść z otoczki mam nadzieję że AH im pomógł i bez problemu sobie wyszły i rozwijają się dalej a jutro już będą pięknie wczepione w endo :)

Wiem,ze piszą i mówią, ze to od leków ale ja przy moich transferach zaobserwowałam wzrost temp dopiero po transferze koło 3 dpt,w pierwszym przypadku prg brałam 3 dni wcześniej a teraz 5 dni.... myśle,ze cos w tym jest i tego sie trzymajmy [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Dziś badania. Mam zrobić progesteron, estradiol i morfologię. Na tej podstawie stwierdzą czy muszę dostać jeszcze 1/8 dawki ovitrelle. W sobotę (8dpt) bhcg.

Pytanie jednak z innej beczki.
Dziewczyny jak z wypróżnianiem się u was po transferze ?

ojjj jak mi się dobrze śpi przy ogólnym :D miałam już 4 razy a za pierwszym razem jak się wybudzałam, to ponoć śmiałam się na cały blok operacyjny :D

Mi tez sie dobrze śpi ale jak sie budzę to płacze.... a juz po lyzeczkowaniu mam mega traumę [emoji29]

Dziś badania. Mam zrobić progesteron, estradiol i morfologię. Na tej podstawie stwierdzą czy muszę dostać jeszcze 1/8 dawki ovitrelle. W sobotę (8dpt) bhcg.

Pytanie jednak z innej beczki.
Dziewczyny jak z wypróżnianiem się u was po transferze ?

Po transferze ovitrell dostajesz?
Na kibelku ciężko [emoji29] królicze bobki, ale moja dieta sie pogorszyła przez nudności....

reklama
Po transferze ovitrell dostajesz?
Na kibelku ciężko [emoji29] królicze bobki, ale moja dieta sie pogorszyła przez nudności....

Juz Cie dopadły? ;-) no to Maly Czlowieczek zadomowil sie u Ciebie juz na dobre! Super :-)
A plamienia ustały??

Ostatnia edycja:
Do góry