reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witaminka d tez jest wazna. No i witaminy z grupy b koniecznie. Dziewczyny, chociaz lekarze tego nie zalecaja to warto na poczatku staran zbadac poziom kwasu foliowego, wit d, homocysteiny i zrobic badanie na mutacje mthfr. Ja to odwlekalam i teraz zaluje. Mutacja mthfr nie dosc ze jest wskazaniem do brania heparyny przynajmniej w pierwszym trymestrze to mowi o tym, ze kwas foliowy w zwyklej syntetycznej formie nie jest przyswajany i trzeba lykac.metylowany. poza tym zbyt wysoka homocysteime tez trzeba koniecznie zbic do poziomu ponizej 8. Oszczedzicie sobie duzo stresu i nerwow. mozecie zwiekszyc szanse na implantacje zarodka i znmmniejszyc ryzyko poronien. Naprawde polecam zrobic te 4 badania!!
A orietacyjnie jaki jest koszt tych badan? Robilam tylko witamine d....

Witam czytam was dosc czesto ale teraz odwazylam sie napisac. Zaczelam 6 raz insyminacje wiec jak znowu sie nie uda to sprobujemy in vitro. Ale bardzo sie boje rozczarowania. Ze cos pujdzie nie tak po tych 5 insyminacjach zrobilam 3 miesiace przerwy bo nie wytrzymalam psychicznie. Staramy sie juz 3 lata i nic. A jak na zlasc wszyscy w mojm otoczeniu zachodza w ciazy tylko nie ja . Siostra przyjaciolka szwagierka. Ciesze sie ze beda mialy swoje skarby ale za kazdym razem jak sie spotykamy chce mi sie plakac. Tak bardzo chce zajsc w ciaze ze boje sie ze sie nie uda. Ze sie zalamie do konca.

Witam czytam was dosc czesto ale teraz odwazylam sie napisac. Zaczelam 6 raz insyminacje wiec jak znowu sie nie uda to sprobujemy in vitro. Ale bardzo sie boje rozczarowania. Ze cos pujdzie nie tak po tych 5 insyminacjach zrobilam 3 miesiace przerwy bo nie wytrzymalam psychicznie. Staramy sie juz 3 lata i nic. A jak na zlasc wszyscy w mojm otoczeniu zachodza w ciazy tylko nie ja . Siostra przyjaciolka szwagierka. Ciesze sie ze beda mialy swoje skarby ale za kazdym razem jak sie spotykamy chce mi sie plakac. Tak bardzo chce zajsc w ciaze ze boje sie ze sie nie uda. Ze sie zalamie do konca.
Witaj!in vitro daje wieksze szanse niz inse..nie dziwie sie ze potrzebowalas przerwy kazde niepowodzenie bardzo boli.

Witaj. A jesli moge zapytac to jaka jest u Was przyczyna, ze sie nie udaje? Powiem Ci szczerze, ze podziwiam Cie, ze az 6 razy podchodzisz do iui. zazwyczaj dziewczyny po 3 nieudanych probach startuja juz z ivf. Trzymam mocno kciuki, mam nadzieje, ze ten raz okaze sie dla Was szczesliwy ✊

A dlaczego nie zdecydowaliście się wcześniej na in vitro jeżeli tyle razy probowaloscie już tej inseminacji i tak nic z tego to jest sens tyle razy robić ja? Inseminacjia jest tańsza ale nie zawsze skuteczna jak widać tu w waszym przypadku in vitro droższe ale większe szanse na zajście i naprawdę decydujcie się na in vitro kiedyś najpewno zostaniesz mama jak nie teraz to później ale uda się :)

Każde niepowodzenie niestety bardzo boli. In vitro,które często jest ostatnio deska ratunku, daje nadzieje. Czasami udaje się za pierwszym razem, czasami trzeba poczekać dłużej. Każda z nas jednak chyba stara się walczyć ile tylko starczy sił. Ile jstesmy w stanie zniesc dowiadujemy się po kolejnej nieudanej próbie. Ja psychicznie porażkę znoszę kiepsko, ale po fali złości i rozpaczy następnego dnia budzę się z nowymi siłami i nadziejami. No i jest to nasze forum-ono bardzo wspiera.

Boże dziewczyny a ja od rana najchętniej to bym ciągle płakała... nie wiem co się dzieje... brzuch boli jak na @:(( wredna pewnie myśli przyjść :(łzy mi lecą czy chce czy nie.... więc mówię do męża ze musimy się z kimś dzisiaj spotkać aby chociaż na chwilę musieć się uspokoić .... Tak się boję jutra,tym bardziej że straciłam nadzieję :(

Hej,
jestem tu nowa.
Z mężem staramy się o szczęście od 4 lat. Niestety bezskutecznie. W ciągu tych lat dowiedziałam się, że mam łukowatą miednicę, został mi usunięty prawy jajowód a drugi okazał się niedrożny.
Podczas stymulacji długim protokołem wszystko pięknie poszło. Parametry nasienie męża też ok.
Podczas punkcji 18.10 (w środę) pobrano 15 komórek. Zapłodniły się tylko 2 metodą ICSI. Zarodki 4A i 3B poszły z nami do domu w piątek, tj. 20.10.
Trzymajcie kciuki żeby zostały z nami na 9 miesięcy.

reklama
Boże dziewczyny a ja od rana najchętniej to bym ciągle płakała... nie wiem co się dzieje... brzuch boli jak na @:(( wredna pewnie myśli przyjść :(łzy mi lecą czy chce czy nie.... więc mówię do męża ze musimy się z kimś dzisiaj spotkać aby chociaż na chwilę musieć się uspokoić .... Tak się boję jutra,tym bardziej że straciłam nadzieję :(
Będzie dobrze, musi. Nie znam twojej historii ale może to pobolewanie implantacyjne

Do góry