reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
@dżoasia moja lekarka wychodzi z założenia, że lepiej rozmrozic 4 3-dniowe, bo jest większa pewność, że na poniedziałek coś zostanie. W razie czego będzie jeszcze ta jedna blastka. Nie będę już kombinować. Mówiłam jej o tym rozwiązaniu, żeby 2 rozmrozic, ale powiedziała, że zmniejszam sobie szansę.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
A mrozone byly 3 dniowe i podawane maja byc 5 dniowe? Szczerze to pierwszy raz o tym slysze i czemu zaklada ze z 4 nie wszystkie dadza rade? Byly slabej jakosci? A jak wszystkie 4 dotrwaja to znowu beda je mrozic?? To chyba moze je osłabić...

A mrozone byly 3 dniowe i podawane maja byc 5 dniowe? Szczerze to pierwszy raz o tym slysze i czemu zaklada ze z 4 nie wszystkie dadza rade? Byly slabej jakosci? A jak wszystkie 4 dotrwaja to znowu beda je mrozic?? To chyba moze je osłabić...
Tak, zamrożone mam 4 3-dniowe i 1 5dniowa. Chcę mieć podane 2 5dniowe. Wszystkie są dobrej jakości, niewiem czemu takie rozwiązanie. Najpierw zadzwoniłam na embriologie, ale okazało się, że sama decyzji zmienić nie mogę, tylko lekarz może wydać taka dyspozycję, więc zadzwoniłam do doktorki, która swoim oburzonym głosem wypomniala mi, że kilka godzin wcześniej co innego ustaliłyśmy i że ona teraz będzie musiała dzwonić na embriologie i zmieniać decyzję. Łaski nie robi. Ale powiedzmy, że jej zaufam mimo, że mnie podkur**iła.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

@MoKa bardzo się cieszę, że te dwa ruszyły! informuj na bieżąco! Czekam z niecierpliwością do jutra. Mam nadzieję, że te wszystkie nerwy za miesiąc będą dla Ciebie mglistym wspomnieniem i będziesz się śmiała jak to Twoje bliźniaki były leniwe i dopiero trzeba im było kopasa, żeby się zaczęły ruszać.

EDIT: a te media o których piszesz, że dr G kazał embriologom je zmienić to są takie "pożywki" do hodowli komórek. Może mają jakieś specjalne dla tych upartych? Może dr G wykazał się tu mądrością i dzięki temu jutro przytulisz bliźniaki? :)

reklama
Do góry