reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

no właśnie takie coś też może być oznaką za niskiego progesteronu. Ty jesteś po punkcji i dodatkowo masz spore dawki ale nie zaszkodzi sprawdzić, żeby mieć pewnośc. Poza tym betę też bym zrobiła na twoim miejscu - jak nie dziś to jutro - przynajmniej będziesz wiedzieć czy ruszać immunologię przed ewentualnym następnym razem. Ja bym tak zrobiła. A ty podejmij decyzję sama:*
Jestem dziś sama w pracy i nie mam jak wyjść na badanie krwi :/ w weekend tez nie mam gdzie pobrać :-( kuuurde no... myślicie żeby zwiększyć tą dawkę luteiny sama sobie?
Wiesz z tą betą to ja będę nadal się oszukiwać jak jutro wyjdzie negatywna.... a chyba tego nie przeżyje :p wole zrobić raz i wiedzieć tak wiesz, na 100%. Jak się zarodek wcale nie zagnieżdża to może być immunologia? No i za każdym podejściem miałam encorton :/

reklama
Po tym jak złożyłam wniosek o dokumenty i poszłam na wkurwie to się udało przynajmniej wprost porozmawiać. W końcu na samą rozmowę lekarz poświęcił mi ponad 40 minut. Powiedziałam spokojnie ale stanowczo o co mam do nich pretensje. Jak jestem rozczarowana że druga stymulacja była taką samą porażką że ciągle mówią o wodniaku którego według laparoskopii nie ma no i że generalnie mam dość. Doktor poszedł do laboratorium i na razie sytuacja wygląda tak że mój płacz chyba poruszył drugiego kropka. Albo zmiana tych "mediów" albo spojrzenie na zawadzie - zabiję wszystkich w tej klinice bo okazało się że drugi kropek się "ocknął" reszta niestety "padła" ale dwa walczą i jak zaczną się dzielić dalej to jutro transfer obu. Teraz "wciągam" intralipid. Jutro mam wziąć zastrzyk jakiś za 800 zł na wyciszenie macicy do tego embrio glue. Więcej pomysłów na pomoc kropkom nie ma.
Moka to zayebiscie!! Mam nadzieje że do jutra oba dadzą radę!! ;)

@walczaca o szczescie ja w ogole krwi nie mialam tylko bezowe plamienie w dniu przypadajacego okresu czyli 7 dpt. Jak dziś 6dpt jest to możesz w weekend betę zrobić, gdzieś musi być czynne labo...I nie ma co się oszukiwać jak będzie negatywna beta to nic tego nie zmieni na tym etapie .... nie wiem jaki jest cel dla lekarzy tak poznej bety - pewnie zeby niepotrzebnie nie przezywac ciazy biochemicznej.
@Kiciolek ja mialam tylko jedna blastkę i udalo się za pierwszym razem :) leci mi 28tc ;)

Dziś jest 6 dpt ale ja jeszcze nie chce, jak nie wyjdzie to się będę oszukiwać,że może jeszcze ruszy... zrobię ok 11-12 dpt.
Wydaje mi się,że te brązowe to nie są dobre... :-( @Pixie_Dixie miała je chyba już troszkę później, w sensie po pozytywnej becie jak zarodek był już zadomowiony, to pewnie macica się oczyszczała
Ja mysle, ze puki nie jest to zywa krew z ostrymi bolami brzucha to jest dobrze. Mocno trzymam kciuki za Ciebie ✊

Po tym jak złożyłam wniosek o dokumenty i poszłam na wkurwie to się udało przynajmniej wprost porozmawiać. W końcu na samą rozmowę lekarz poświęcił mi ponad 40 minut. Powiedziałam spokojnie ale stanowczo o co mam do nich pretensje. Jak jestem rozczarowana że druga stymulacja była taką samą porażką że ciągle mówią o wodniaku którego według laparoskopii nie ma no i że generalnie mam dość. Doktor poszedł do laboratorium i na razie sytuacja wygląda tak że mój płacz chyba poruszył drugiego kropka. Albo zmiana tych "mediów" albo spojrzenie na zawadzie - zabiję wszystkich w tej klinice bo okazało się że drugi kropek się "ocknął" reszta niestety "padła" ale dwa walczą i jak zaczną się dzielić dalej to jutro transfer obu. Teraz "wciągam" intralipid. Jutro mam wziąć zastrzyk jakiś za 800 zł na wyciszenie macicy do tego embrio glue. Więcej pomysłów na pomoc kropkom nie ma.
No to trzymamy kciuki aby ona się podzieliły [emoji4] a teraz dużo spokoju do dnia jutrzejszego PS. Za ten zastrzyk to mogliby ci zapłacić to przez nich tak się zdenerwowałaś

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@MoKa a oni Ci znowu jakiegos kitu nie wciskaja....? przepraszam wiem że okrutna jestem ale co nic się nie nadawało a teraz nagle cud...? juz ostatnio Ci podali jakas watpliwą....

Do góry