reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witam:) Ja tez jestem nowa i chcialabym dolaczyc do Was bo razem razniej:) ja tez mieszkam w uk i podobnie jak Wam HNS zgodzil sie refundowac leczenie,zaczynamy teraz w srode dlugi protokol,mam duzo obaw i bardzo sie boje a zarazem jestem pelna nadzieji! to Nasze pierwsze podejscie i mam nadzieje,ze bedzie ostatnie. Zosia K zdradz mi w jakiej klinice zaczynacie leczenie? pozdrawiam ,trzymam kciuki za Nas wszystkie:)

lilka m - witaj. Twoje obawy sa jak najbardziej uzasadnione, kazda z nas takowe miala zanim sie wszystko zaczelo. Powtorze ci jednak to co mowie wszytskim, nie taki diabel straszny.... jak juz w tym siedzisz to jakoś leci. W razie jakiś pytań wal do nas śmiało. zazwyczaj tutaj ruch jest ogromny dzisiaj jakaś taka cisza.

marcikuk dziekuje za dobre slowa:) widze ze jestes szczesciara i masz az 2 serduszka:) gratuluje i trzymam kciuki!!! podzielisz sie ze mna w ktorej klinice i jak wygladal Twoj protokol? z gory dziekuje:)

Dziewczyny a jak to jest z kwasem foliowym,w srode zaczynam dlugi protokol ,nie wiem czy moge zaczac brac kwas foliowy na wlasna reke? albo jakies inne witaminki typu omega 3 i 6,Wy bralyscie??bo z tego co juz zdazylam sie dowiedziec tutaj w uk oni nie dbaja o takie sprawy./?

Lilka - dziękuję mnie się udało :-)
Ja podchodzilam do walki w Szkcoji w szpitalu w Dundee. Przed pobraniem jajeczek brałam gonal f bodajże to byly zastrzyki. najpier 1 pozniej 2 dziennie. Czesto jezdzilismy na scany zeby sprawdzac jak tam idzie produkcja pecherzykow. W kocu pojechalismy na pobranie komorek pod znieczuleniem ogolnym. Fajna sprawa uspili mnie pobrali 20 jajeczek ja sie później obudziłam i do domku. Na drugi dzień dzwonili ile sie zapłodniło (u mnie tylko 4) i tyle tez zostalo zamrozonych. Normalnie po 3-5 dniach jedziesz na transfer. Ja wiedziałam ze nie bede miec transferu bo bylam przestymulowana (OHSS) musiałam czekać 3-4 miesiące az organizm dojdzie do siebie po hormonach, pozniej byl remont kliniki tak wiec dopiero w lutym wróciłam do walki. Nie bede ci opisywać jak wyglądał criotransfer bo miejmy nadzieje ze bedziesz miala transfer ze świeżych zarodeczkow. Powiem tylko ze transfer trwa bardzo krotko i nic nie boli. Zaraz po każą ci iść do domu ja jeszcze dwie godziny posiedziałam w szpitalnej kawiarence zeby od razu nie wytrzepać zarodeczkow w samochodzie.

Co do kwasu foliowego to ja zaczęłam brać wcześniej. Mnie kazali zacząć brać jak sie okazało ze jestem w ciąży ale powiedziałam im ze już biorę. Później mi tylko przepisali większą dawkę bo bliźniaki. Aha i biore caly zestaw witamin dla kobiet w ciazy pytalam lekarza czy moge bo w tym tez byl kwas foliowy, ale powiedzial ze moge.
Nie wiem czy twoj szpital robi takie spotkania dla par prze ivf. Moja robila i tutaj dziewczyny pisaly ze u nich tez takie byly jesli masz okazje to polecam, naprawdę przybliżają ci wszystko.

hej kochane , przepraszam ze nie zagldam ale mam caly cza sstres nie mialam jeszcze neta pare dni...... moj maz w szpitalu robi hipertermie i terapie jemiola to nasza ostatni szansa na zycie , jestem pelna nadziei i mam nadzeije ze ten rak juz sie smazy !!!!!!! moj mezus ni moze jesc ani nic wszytsko tak mu uciska juz , jedno pluco da sie opeowac ale drugie nie wiec terza to straszne raczysko musi sie smniejszyc to nasza ostatnia nadzeija , prosze modlcie sie !!!!!!!!!

jak maz tylko wyzdrowieje wracamy do gry, wlaczymy o dzidzie do konca !!!!!

joweg - czesc kochana. Cały czas zastanawiamy sie co tam u was. Myślami jesteśmy z wami i trzymamy mocno kciuki za twojego emka. Zycze wam obojgu duzo sily i wytrwania w walce.

hej kochane , przepraszam ze nie zagldam ale mam caly cza sstres nie mialam jeszcze neta pare dni...... moj maz w szpitalu robi hipertermie i terapie jemiola to nasza ostatni szansa na zycie , jestem pelna nadziei i mam nadzeije ze ten rak juz sie smazy !!!!!!! moj mezus ni moze jesc ani nic wszytsko tak mu uciska juz , jedno pluco da sie opeowac ale drugie nie wiec terza to straszne raczysko musi sie smniejszyc to nasza ostatnia nadzeija , prosze modlcie sie !!!!!!!!!
jak maz tylko wyzdrowieje wracamy do gry, wlaczymy o dzidzie do konca !!!!!

Joweg goraco trzymam kciuki za twojego meza. Goraco wierze ze wam sie uda, najpierw on pokona raczysko a zaraz potem bedziecie mieli pieknego dzieciaczka. Kochana zycze wam obojgu duzo sily abyscie przetrwali ten trudny dla was czas. Mocno tule.

reklama
Dziewczyny a jak to jest z kwasem foliowym,w srode zaczynam dlugi protokol ,nie wiem czy moge zaczac brac kwas foliowy na wlasna reke? albo jakies inne witaminki typu omega 3 i 6,Wy bralyscie??bo z tego co juz zdazylam sie dowiedziec tutaj w uk oni nie dbaja o takie sprawy./?

hej lilka m witaj na pokadzie :happy2: Glowa do gory ! bedzie dobrze! kazda z nas przechodzi przez te same etapy strachu i radosci, totalna hustawka emocji.
Z tym kswasem foliowym to slyszalam roznie ale mi osobiscie kazdy lekaz zalecal breac caly czas po momentu starania i teraz tez nie kazali przestawac skoro w sierpniu/wrzesniu mamy wrocic po mrozaczki. taze ja juz od 4 lat lykam.

Do góry