reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

gienek - napisz co więcej, co to za lekarka i cos na temat tego programu, czy Ty się do niego zakwalifikowałaś??? Wiem, że podzielony jest na jakieś etapy I - koszt ok 9000zł reszta coraz droższa, od czego to zależy i wogóle. Jak tam z cenami bo Novum wydaje mi się droższe, choć mogę się mylić.
Aduś - bardzo mi przykro, ja nie mam jednego jajwodu, a drugi jest kompletnie zakitowany ( 2 x miałam histeroskopie i nic ) rzeczywiście jajowody do in vitro nie są potrzebne więc dobrze że jest nadzieja, niestety też szansy na naturalną ciąże nie mam:( Jeśli mogę spytać jak teraz usuwają jajowody? laparoskopowo? Ja niestety miała operację a to jest okropne. trzymaj się, odpocznij i do dzieła ze zdwojoną siłą!

reklama
Meg wysłałam Ci prywatną wiadomość,żeby jakoś bardzo się nie rozpisywać,ale jak weszłam na stronę Invicta okazało się,że ten program skończył się a w jego miejsce pojawił się nowy-być może lepszy, nazywa się "Invitro All Inclusive". Masz w cenie już wszystko wszystko...tylko nie wiem jakie przedziały cenowe. Poczytaj sobie! Jak coś możesz ich dopytać,czy Program do Skutku jeszcze będzie... Podaję link:

Program In Vitro All Inclusive - zapłodnienia in vitro INVICTA

Zosiu - nowlasnie Twoja historia taka znajoma mi sie wydala. Wszystko co teraz czujesz szczescie pomieszane ze strachem to najbardziej naturalne odczucia. Kazda z nas to przechodzila lub bedzie przechodzila. Najlepsze jest to ze tu mozesz na prawde dzielic sie wszystkimi smuteczkami i radosciami troskami i doswiadczeniami. Poki co to nastaw sie ze cala procedura IVF to przede wszyskim kupa emocji z ktorymi trzeba sobie bedzie poradzic. Ale dasz rade bo wszystkie dajemy:tak:.
Ja niestety mam a raczej mialam refundowane tylko jedno podejscie takze teraz juz place za wszystko sama. Ale i tak lepiej niz w Polsce gdzie musisz za wszystko placic samemu i nie mozesz liczuc nawet na najmniejsza pomoc.

Ostatnia edycja:
madmax - no troche trzeba byloby popisac. moge ci podac linka do strony gdzie sa nr telefonow i ceny jesli chcesz. daj znac na priv

kochane - mam do odsprzedania 5 ampulek Gonapeptylu ktore mi zostaly po stymulacjach. jesli ktos zainteresowany: dajcie znac na privie. oczywista taniej niz apteka:)

Czesc dziewczyny!! To znowu ja, ze swoimi problemami. Nie wiem co się dzieje?? Byłam przekonana, że dzis 14 dpt będzie już wszytsko jasne, albo "wóz albo przewóz" a tu znowu wielka niewiadoma? Popatrzcie 6 dpt 11, 10 dpt 40, 14 dpt 140? Nie wiem jak to interpretowac? A może to ciąża pozamaciczna, strasznie się boje.. Pomóżcie

Lili27 przypomnij ilu dniowe miałaś zarodki-ja miałam 3 dniowy i w 14dpt beta ponad 400, ale często tu pisały dziewczyny o betach niskich,a potem nawet blizniaki były-może poprostu zarodek się pozno zagniezdził-myślę,że trzeba kolejną betę zrobić po niedzieli.

reklama
lili27 - trudno cos powiedziec, ale poczytalam troche na forach.... Nie jest zle z ta Twoja betka... Duzo kobiet malo mniejsze a okazalo sie, ze PO kilku dniach bardzo zaczyna rosnac... Dobrze byloby gdybys miala jeszcze progesteron zrobiony - mala wartosc progesteronu moze wskazywac na ciaze ektopowa. Twoja beta nie zwolnila az tak bardzo no I nie maleje....
trzymam kciuki, bo tak strasznie przezywam....

Do góry