reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witam. Staramy się z mężem już ponad 3 lata o dzidzie. Niestety słabe wyniki nasienia chociaż po leczenich była poprawa, tylko to i tak nic nie pomogło więc zdecydowaliśmy się na klinikę. Jestem po 1 inseminacji ( niestety nic z tego :() Byłam załamana:(. Lekarz uznał że na naszym miejscu drugiej by nie robił i proponuje in vitro. Wyliczył że mamy 36% szans na "zabranie dziecka do domu". Wiadomo że cena nie jest mała dlatego ciężko mi się na to zdecydować. Strasznie się boję że nawet to nam nie pomoże i zostaniemy z niczym. Proszę was o opinie ponieważ nie znam nikogo kto to przechodził żeby porozmawiać i mieć pewność czy dobrze robię że się na to decyduje. Ile miałyście podejść do in vitro? Za którym razem się udało? Może opiszecie mi swoje doświadczenia i utwierdzicie w tym że trzeba walczyć o największe marzenie. Pozdrawiam
Trzeba walczyc trzeba!!!U nas tez problem z nasieniem po drugim transferze jestem w ciazy!!Tez dlugo czekalam warto bylo.Teraz sie martwie troszke zeby bylo dobrze.Ale kobiety z ciaz naturalnych martwia sie tak samo.

reklama
Pani doktor popiera mój pomysł żeby trzymać do 5 doby. Też uważa że u mnie zwiększy to szanse. Ostateczną decyzję podejmiemy jednak z doktorem M. mam u niego wizytę 4 godziny po punkcji więc już choć będzie wiadomo ile jest jajek w ogóle. Wtedy też pewnie decyzja czy jak będzie więcej i wszystkie będą się ładnie rozwijać to dajemy dwa czy jeden. My z mężem chcielibyśmy dwa. Na razie modlę się tylko by było 6 ładnych jajek i żeby wszystkie 6 się ładnie zapłodniło i dzieliło...

Dzięki też dziewczyny za podpowiedź z l4 u mnie w pracy co druga osoba chora i zarażają a jak bym przez nich się zaraziła to byłaby lipa na maksa a tak już od dziś skupiam się na sobie i jajkach i pełen relaks :)
No i dobrze, wtedy miałaś 3dniowy to teraz trzeba spróbować zrobić coś inaczej. Trzymam za Cuebie kciuki to Twój czas :)

reklama
Do góry