reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

hahahaha...ja to taka pesymistka troche jestem, wiec ciezko mi sie teraz przestawic, ale obiecuje, ze najmocniej na swiecie bede starala sie myslec pozytywnie i mocno wierzyc w to, ze i mi sie poszczesci!:tak:

a moze ktoras z was sie orientuje czy podczas stymulacji i potem ewentualnej ciazy mozna sobie robic manicure hybrydowy? ja juz sobie robie go 3 raz i ostatnio moj M na mnie nakrzyczal, ze nie powinnam, bo on szkodzi...jak myslicie?

reklama
marcikuk jutro ok 17 beda wyniki zrobilam sobie jeszcze progesteron. Probuje dzis dzwonie do tej cholernej kliniki, ale chyba znowu maja wolne. Pytalam w polskiej przychodni od razu o gina, zeby mi zapisal wiecej cyclogestu, ale do nastepnego tyg na urlopie. Jutro znowu bede dzwonic do kliniki I nie dam im zyc, zeby mi wyjasnili czy dostane wiecej progesteronu czy nie, a jak nie to na jakiej podstawie skoro nawet mnie nie monitoruja.
Czytalam, ze przy swiezynkach tu w Uk nie chca dawac, bo organizm Sam powinien wytwarzac, ale jest zasadnicza roznica miedzy "powinien" a "wytwarza". Wiec biore sprawa we wlasne rece! Moje plamienia juz prawie ustaly, tylko jak sikne, to malutka bezowa kropeczka... Dzis rano zrobilam sikanca na elektronicznym mniej czulym I pokazalo "ciaza 2-3 tyg". Jeszcze mam nadzieje, ze cos z tego bedzie. Buziaki Kochanie dziewczyny, bo tylko z Wami moge tak pogadac.:angry::-)

miliaa daję radę,ale ostatkiem sił:-( niesamowicie się cieszę,że już zaczęłaś stymulkę, przeżywam ją jak swoją i bardzo mocno kibicuje! Nie wiem ja to jest z hybrydowym manicure,bo nigdy nie robiłam-najlepiej zapytać panią od paznokci:tak: ale teraz pozwól sobie na odrobinę przyjemności-rób wszystko,żebyś się lepiej czuła i była pozytywnie nastawiona, na tym etapie nie powinno zaszkodzić!
Elala dziękuję,że o nas myślisz, ja czuję się niestety coraz gorzej, dzisiaj dostałam bóli okresowych, mam straszne nerwy i wydaje mi się,że zaraz poleci krew. Ja wstaję to się męczę i ciągnie mnie w dole brzucha,nie mam pojęcia czy krwiak znika,wizytę będę miała dopiero 14 czerwca czyli w przyszły czwartek-obym dotrwała do tego dnia:-(
Last time dzięki za nową dawkę dowcipów, sprawiasz,że zaczynam się uśmiechać! Nie potrafię na razie obiecać,że będę myślała pozytywnie,bo brzuszek boli coraz gorzej:zawstydzona/y:
Onlyone fajowo,że testy wychodzą ci pozytywnie!!Daj jutro znać jak wyniki bety:tak:

gienek - tez mnie boli brzuchol jak na @ i caly czas ze mnie wyplywaja jakies takie cuda, ni to czerone ni to brazowe, ale cos sie dzieje skoro cos wyplywa. A nie mozesz jechac jakos do szpitala??? Albo zadzwon chociaz do lekarza czy moze cie tak ciagnac. do 14 jeszcze tydzien.

Onlyone - a ile razy dziennie bierzesz cyclogest? ja bralam dwa razy dziennie

Jo.M - oczywiście że poleciałam na betę :-) Pielegniarki się ze mnie smialy, bo mowia, ze za wczesnie, a ja im na to, że dobija mnie czekanie... i bez wzgledu na wynik, nie bede popadac z euforie... Beta wyszla 23,9. Popadlam w euforie.... Nastepnego dnia, czyli dzis, znow powtorzylam, ale juz w innej klinice, bo sie wstydzilam, ze pomysla ze wariatka..... 35,9

gieniek - dzięki :-)

No wiec narazie bez wielkiej euforii, ale cos pozytywnego sie dzieje...

Najbardziej martwi mnie tylko to ze ja nie wiem czy to od hormonow czy co, ale mam tak zapchany nos, ze ledwo oddycham. Mowia ze nie mozna uzywac kropli do nosa, a ja juz 2ga noc spie po 3h i budze sie bo przestaje oddychac. Ta morska woda w ogole nie dziala... CHyba bez kropli do nosa nie dam rady...

ggieniek nie czekaj za dlugo, zadzwon do lekarza, chociazby zeby sie nie stresowac. musi byc dobrze!!!
marcikuk ja tez 2xdziennie. Mam jeszcze na 2 dni, ale jutro dzwonie I wspolczuje tej Pani, ktora bedzie musiala ze mna rozmawiac... Ciekawe co powie, jak zapytam na podstawie czego mi nie dadza (bo jestem na 100% pewno, ze nie dadza).

mistle - no to po cichaczu gratki skladam, niechaj ta betka pieknie rosnie.

Onlyone - kurcze ja nie wiem co u was z tymi klinikami, Ja zadzwoniłam dwa tygodnie po transferze do nich powiedzieć ze mi testy pozytywne wychodzą to mi sie kazali upewnic ze na pewno mam wystarczająco duzo progesteronu, a w dniu transferu juz mi dali na wszelki wypadek info do GP ze jak cos ma mi dać receptę. Tylko ja miałam crio. Ale mysle ze ci dadza. Z tego co mi cos tam świta to po transferze swiezynek progesteron tez trzeba brav tylko estrogenu nie az tyle co po crio.

reklama
Witam , dziewczyny.
Przede wszystkim składam urodzinowe i rocznicowe życzenia. Dużo radości , miłości i spełnienia najskrytszych marzeń dziewczyny.

mistle - kurcze no to super , bardzo się cieszę . Trzymam kciuki za dalszy przyrost bety. Kiedy masz wizytę kolejną ?

gieniek - kochana cały czas trzymam kciuki za Was . Może faktycznie do lekarza zadzwoń i powiedz jak się sprawy mają. Pozdrawiam

elala - Oczywiście , że musisz po mrozaczki wrócić. I nie zastanawiaj się co lepsze świeżynki czy mrozaki bo nie ma na to do końca odp. Jak ma się zagnieździć to się zagnieździ i już. Musisz spojrzeć na to tak , że masz 5-dniowe mrozaczki a to super bo ja nigdy blastusi nie miałam . Głowa do góry.

Onlyone - czekam na wynik Twojej bety , oczywiście kciuki zaciśnięte.

Dziewczyny , które miały inseminację , możecie powiedzieć mi czy i kiedy robiłyście testy czy też szłyście na bete po iui . Ja mam test zrobić we wtorek to będzie równe 2 tyg od podania ostatniej dawki nasienia.

Ostatnia edycja:
Do góry