reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Marcikuk- 100 lat !!! Wszystkiego Najlepszego:) widzę , ze podobnie jesteśmy urodzone bo ja z 3 czerwca;)) i na urodzinki mamy bank holiday:-)
Pamiętasz jak ja byłam zestresowana moimi bolami podbrzusza . Po 14 tc wszystko przeszło a do tego czasu meczylam sie bardzo.
Nie myslalas o tym żeby pójść gdzieś prywatnie do polskiego gin . Ja jak rozmawiam z polskimi gin to mówią ze badanie ginekologiczne powinno być co miesiąc dwa i tak w Polsce robią . Nie zawsze USG wszystko pokaże , dokładny stan szyjki itd. Np moja koleżanka w 7 miesiącu ciąży tu w UK była akurat w polskiej klinice i pani jej powiedziała ze zaraz moze urodzić bo takie ma rozwarcie i kazała jej leżeć cały czas , dała zwolnienie z pracy . Jak koleżanka poszła dzień pózniej tu na wizytę to powiedzieli ze wszystko w porządku i moze pracować . Ona i tak leżała i udało jej sie jeszcze miesiąc donosić a i tak o 6 tyg szybciej urodziła . Dlatego uważam ze chociaż raz na jakis czas warto iść do polskiego gin.

Gieniek - ja cały czas trzymam kciuki za twoje 2 malenstwa ale i tak wiem ze wszystko będzie dobrze :-)

Sylha- u mnie tez są tak ułożone ze jedno na drugim ;-)

reklama
Lola - no i wzajemnie, wszystkiego najlepszego, szczęścia, radości, pozytywnego myślenia, bezproblemowej ciąży i czego sobie zapragniesz. No to troszke mnie nastraszylas ta kolezanka, musze sie rozejrzec za jakims polskim ginekologiem w pobliżu.
No to teraz zaczelas sie chyba cieszyc ciaza co? A czujesz juz ruchy?

last time - czytaj co miliaa pisze i zasypuj nas tu kawałami. Niech sie dziewuszki śmieją i w ciążę zachodzą. A jak sie w ciąży dużo bedziemy duzo smiac to i dzieci szczesliwsze beda.

Anioleczek zycze wam, aby kolejne lata waszego malzenstwa byly coraz piekniejsze, abyscie zawsze sie wspierali i zycze wam aby wasza rodzinka sie powiekszyla bez stresu, nerwow. My z moim M mamy 10 rocznice za 3 tyg!

Marcikuk, Onlyone - dziękuje za życzenia . :-)

Marcikuk- Czuje od paru dni takie delikatne bąbelki w brzuchu :-)
Czekam cały czas na bardziej intensywne :-)
Pomysl nad klilkoma wizytami u polskiego gin bo naprawdę angielscy lekarze maja zupełnie inne podejście do wszystkiego i dla nich wszystko zawsze jest w porządku. Jednak ginekolog to ginekolog a nie jakas położna a wiesz bliźniacza ciaze trzeba bardziej kontrolować . Jako ze masz te plamienia co chwile to poszkabym na twoim miejscu jakoś teraz i potem jakoś w 7 miesiącu. Moze musisz brać znowu progesteron ? Ja dopiero teraz miałam odstawić zupełnie jednak jeszcze po jednej luteinie biorę .
Ja w lipcu wybieram sie do polski i tam znowu pójdę do ginekologa.

Ostatnia edycja:
Lola spóznione, ale szczere życzenia urodzinowe-żeby zdrówko dopisywało, szczęścia nie zabrakło i spełniły się wszystkie marzenia:-)
Czujesz delikatne bąbelki-czyli powoli zaczynają dzidzie o sobie znać:-DDoczekasz się tych intensywniejszych niedługo:tak:

Anioleczek - no to masz najszczesliwsza rocznice slubu! Wszystkiego najlepszego!
Lola - Tobie rowniez skladam najserdeczniejsze zyczenia. pieknej ciazy i zdrowych dzielnych i silnych dzieciaczkow.

marcikuk - wszystkiego naaaaaaaaj.. najpiękniejszych dwóch serduszek :tak:

dziewczynki - powiedzcie czy któraś z was miała jakieś blado różowe plamy w okolicach 20 dpt? ja dziś rano zauważyłam bardzo bladą różowo białą plamke.. ale później już nic. cały czas sprawdzam i jest czysto ale strasznie się przestraszyłam :szok: nie widziałam jeszcze maluchów/cha na USG za wcześnie było :( czekam do pon. 11/06. Od dziś lekarz kazał mi zmniejszyć dawkę luteiny do połowy i tak sobie pomyślałam że to może od tego ta plamka...? Czekam na telefon lekarza :( Powiedzcie kochane czy wam się coś takiego zdarzyło...

Lekarka mi odpisala,ze te moje ostatnie krwawienia po transferze mam traktowac jak okres. Ludu, czyli skoro mam czekac na @ i odczekac jeden cykl to transfer byc moze pod koniec lipca , tak sobie wyliczylam.

reklama
Do góry