reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Duużżżo buraków, czosnek, skórka ze zboczka:) albo na rosołku. Potem ocet, trochę cukru i super:)
ja zawsze dodaję jabłko, wędzoną sliwkę i suszonego grzybka :)
Z przypraw liść laurowy, zielę ang i duużo pieprzu, najlepiej ziarnistego, a zamiast octu sok z cytryny bo zdrowszy ;) i rosołek jak najbardziej!! (z wczoraj:D)
 
reklama
śliwkę nie zawsze posiadam, ale do takiego wigilijnego muuusi być ;) ale koniecznie wędzona a nie te kalifornijskie
A mogę szczegółowy przepis?? Kiedy co? Czy razem wszytsko z burakami? Ja tam musze mieć ocet, cytrynka to nie to samo dla mnie. O pieprzu nie pisałam bo to oczywiste że po barszczu musi aż w buzi piec:)
 
Zaleca się 3 miesiące, wiec już psychicznie nastawiam się na styczeń. Po drodze zahacze o tego cudownego Paśnika :) Napisałam do tej Łodzi dziś maila ale nikt nie odpisał - jak jutro do południa nie dostane odp to tam zadzwonię...
No to teraz tylko do stycznia i na pewno w końcu się uda [emoji9]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
 
reklama
A mogę szczegółowy przepis?? Kiedy co? Czy razem wszytsko z burakami? Ja tam musze mieć ocet, cytrynka to nie to samo dla mnie. O pieprzu nie pisałam bo to oczywiste że po barszczu musi aż w buzi piec:)
Do rosołu wrzucam wszystkie przyprawy, śliwkę, grzyba i jabłko, czosnek i wsio wsio co trzeba. Buraczki starte gotuję aż dobrze puszczą kolor, potem cedzę i wlewam do rosołu z przyprawami i potem cytrynę:) A! i jeszcze kminek u mnie koniecznie!! Ale tu w Krakowie nikt o tym nie słyszał więc nie wiem jak to w innych regionach :)
A jeśli ma być botwinka to podsmażam cebulkę z burakami i dopiero reszta warzyw (bez śliwki i grzyba, a zamiast jabłka i cytryny zakwaszam octem jabłkowym)
 
Do góry