reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Duużżżo buraków, czosnek, skórka ze zboczka:) albo na rosołku. Potem ocet, trochę cukru i super:)
ja zawsze dodaję jabłko, wędzoną sliwkę i suszonego grzybka :)
Z przypraw liść laurowy, zielę ang i duużo pieprzu, najlepiej ziarnistego, a zamiast octu sok z cytryny bo zdrowszy ;) i rosołek jak najbardziej!! (z wczoraj:D)
 
reklama
śliwkę nie zawsze posiadam, ale do takiego wigilijnego muuusi być ;) ale koniecznie wędzona a nie te kalifornijskie
A mogę szczegółowy przepis?? Kiedy co? Czy razem wszytsko z burakami? Ja tam musze mieć ocet, cytrynka to nie to samo dla mnie. O pieprzu nie pisałam bo to oczywiste że po barszczu musi aż w buzi piec:)
 
Zaleca się 3 miesiące, wiec już psychicznie nastawiam się na styczeń. Po drodze zahacze o tego cudownego Paśnika :) Napisałam do tej Łodzi dziś maila ale nikt nie odpisał - jak jutro do południa nie dostane odp to tam zadzwonię...
No to teraz tylko do stycznia i na pewno w końcu się uda [emoji9]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
 
reklama
A mogę szczegółowy przepis?? Kiedy co? Czy razem wszytsko z burakami? Ja tam musze mieć ocet, cytrynka to nie to samo dla mnie. O pieprzu nie pisałam bo to oczywiste że po barszczu musi aż w buzi piec:)
Do rosołu wrzucam wszystkie przyprawy, śliwkę, grzyba i jabłko, czosnek i wsio wsio co trzeba. Buraczki starte gotuję aż dobrze puszczą kolor, potem cedzę i wlewam do rosołu z przyprawami i potem cytrynę:) A! i jeszcze kminek u mnie koniecznie!! Ale tu w Krakowie nikt o tym nie słyszał więc nie wiem jak to w innych regionach :)
A jeśli ma być botwinka to podsmażam cebulkę z burakami i dopiero reszta warzyw (bez śliwki i grzyba, a zamiast jabłka i cytryny zakwaszam octem jabłkowym)
 
Do góry