reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
jak sie zabiera 2 to są większe szanse na ciążę, a nawet podwójne szczęście bez przechodzenia przez ten koszmar kolejny raz... jeśli się nie uda to zawsze można zrobić jeszcze jedną stymulację - to nic strasznego moim zdaniem:)
No wlasnie tez mu to tlumacze, tymbardziej, ze jeszcze mamy dwie stymulacje za darmo (oprocz lekow oczywiscie). Chyba moj m bardziej sie boi tego, ze w razie jak oba zostana to bedzie ciaza podwyzszonego ryzyka i nie wiadomo jak sie skanczy. Znajac nasze szczescie to moze byc roznie. Pech nas nie opuszcza w tym roku. Najpierw zalalo nam piwnice, potem ktos przywalil nam w auto na parkingu i uciekl, maz coraz gorsze ma problemy z kregoslupem a teraz dach nam zaczal przeciekac i kuchenka mi sie rozwalila :/ Caly czas cos. Dobrze, ze chociaz ubezpieczenie na wszystko mamy.

Ja wlasnie zaczelam plamic takze do jutra sie pewnie @ rozkreci i zaczynam swoja walke od nowa..
wczoraj caly dzien przeplakalam, mam nadzieje, ze dzisiaj juz bedzie lepiej, bo z taka slaba psychika boje sie znow podchodzic. Mam nadzieje, ze to przez spadek hormonow.
Zastanawialam sie czy nie zabrac od razu dwoch kropeczek ale moj m nie chce sie zgodzic :( boi sie, ze jesli sie nie uda nic juz nam nie zostanie.
A będziesz w ogóle mogła zabrać dwa naraz? Bo u mnie w klinice nie było w ogóle takiej opcji. Dla nich to jest za duże obciążenie dla kobiety. Niestety tutaj to oni decydują o ilości podanych zarodków a nie my :(

A będziesz w ogóle mogła zabrać dwa naraz? Bo u mnie w klinice nie było w ogóle takiej opcji. Dla nich to jest za duże obciążenie dla kobiety. Niestety tutaj to oni decydują o ilości podanych zarodków a nie my :(
Mi przy 3dniowych Pani dr powiedziała,że jezeli chcemy to ona na podstawie mojego wywiadu jest w stanie sie zgodzić, ponieważ w razie ciąży bliźniaczej mój organizm powinien dać radę. Więc to chyba zależy od przypadku. W sytuacji kiedy teraz bardzo bym chciała 5dniowe i jak się uda uzyskać więcej niż 1 to tez mówiłam,że tym razem chcemy 2 to powiedziała,że pomyślimy,ale ona raczej byłaby za jednym...

No wlasnie tez mu to tlumacze, tymbardziej, ze jeszcze mamy dwie stymulacje za darmo (oprocz lekow oczywiscie). Chyba moj m bardziej sie boi tego, ze w razie jak oba zostana to bedzie ciaza podwyzszonego ryzyka i nie wiadomo jak sie skanczy. Znajac nasze szczescie to moze byc roznie. Pech nas nie opuszcza w tym roku. Najpierw zalalo nam piwnice, potem ktos przywalil nam w auto na parkingu i uciekl, maz coraz gorsze ma problemy z kregoslupem a teraz dach nam zaczal przeciekac i kuchenka mi sie rozwalila :/ Caly czas cos. Dobrze, ze chociaz ubezpieczenie na wszystko mamy.
O Boze myslalam ze tylko my mamy takiego pecha ostatnio:) witaj w klubie! Moj tez zalamany bo ciagle cos jest nie tak caly czas sie cos psuje, ostatnio kupilismy samochod bo stary sie ledwo trzyma to sie okazalo ze go nie mozemy zarejestrowac bo cos ma nie tak w papierach :)

Mi przy 3dniowych Pani dr powiedziała,że jezeli chcemy to ona na podstawie mojego wywiadu jest w stanie sie zgodzić, ponieważ w razie ciąży bliźniaczej mój organizm powinien dać radę. Więc to chyba zależy od przypadku. W sytuacji kiedy teraz bardzo bym chciała 5dniowe i jak się uda uzyskać więcej niż 1 to tez mówiłam,że tym razem chcemy 2 to powiedziała,że pomyślimy,ale ona raczej byłaby za jednym...
Tak, w Polsce nie ma z tym problemu. Natomiast my mieszkamy w Danii. I nie raz już się spotkałam z tym, że odmawiają dwóch zarodków. Nawet jak dziewczyna jest młoda i zdrowa i teoretycznie nie ma przeciwwskazań do ciąży bliźniaczej.

O Boze myslalam ze tylko my mamy takiego pecha ostatnio:) witaj w klubie! Moj tez zalamany bo ciagle cos jest nie tak caly czas sie cos psuje, ostatnio kupilismy samochod bo stary sie ledwo trzyma to sie okazalo ze go nie mozemy zarejestrowac bo cos ma nie tak w papierach :)
Ale my wyczerpiemy limit pecha z całego życia w rok lub dwa a później już będziemy miały z górki!! :-))

reklama
Do góry