reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny, nie było mnie cały weekend u Was, bedzie tego z ponad 40 stron wiec nie nadrobię, z teściem już lepiej na tyle ze jest ustabilizowany ale niestety czekają go bajpasy i trochę sie obawiamy.

Nadal czekam ba mój okres powinnam była dostać 05.10 a go nie mam, może to po histeroskopii? Jak to u Was wyglądało z miesiączka po zabiegu?

No nadal jadam buraki w dużych ilościach teraz np w sałatce z jarmużem [emoji13]

Co tam u nas słychać jakieś rewelacje przez ten weekend? [emoji3]

reklama
Aaaaa Zatrzęsienie wizyt dziś!!! i to jakie ważne :):)

@mala87 - udanego transferu i spokojnego powrotu do domu. Niech domeczek się buduje i niech maleństwo w nim mieszka przez długa, nudną, 9miesięczną ciąże :)
@walczaca o szczescie - jajców jak od kokoszki, pięknych dużych, kształtnych :) I również spokoju, bo nerwowa atmosfera przed punkcją nie jest w skazana ;) Niech ci tam nogi nie zmarzną bo już chłodno jest :D:D
@asinka89 @tamiza @MoKa - samych dobrych wieści na wizytach, czy to w trakcie stymulacji czy to przed podejściem :)

Kciuki za wszystkie, które się nie wpisały ;)

Przyłączam się do życzeń :)

Ło matko! Powodzenia dla wszystkich!! Dami dla Ciebie rowniez!
@Oczekiwanie2017 nie wpisana Ty! :) ladnego endo!
@misis188 daj znac jaki plan ma Pasnik
@hope322 myślami jestem z Tobą!
I wszyyyystkim zycze milego dnia i dobrego tygodnia! Oby były juz same dobre wiadomości!

Dzięki @dżoasia za pamięć :). Na kolejne wizyty się już wpisze (chwilowo korzystałam tylko z tel.a tu trudniej się wpisać). Tobie też życzę wyniku bety , który pozwoli wreszcie stwierdzić co się dzieje i jak Ci pomóc.

Witam dziewczyny :)
U mnie dzień zaczął się bardzo pechowo... najpierw wyjeżdżając z podwórka uciekł mi pies i goniłam go po całym osiedlu:wściekła/y: później pocałowałam klamke w aptece:szok::angry::angry::angry: nastepnie na skrzyżowaniu zgasło mi auto i nie chciało odpalić:szok::szok::szok: w momencie gdy nie mogłam odpalić uświadomiłam sobie że nie zabrałam telefonu:sorry::sorry::wściekła/y::wściekła/y:
Myśląc że już gorzej być nie może odpaliłam jednak to cholerne auto i pojechałam na zakupy z pełnym pęherzem bo apteka była odwiedzona z wiadomych powodów :-p:-p po czym wróciłam się do apteki kupiłam testy i wróciłam z zakupami do domku.
Wahałam się czy robić ten test bo to dopiero 6dpt no i mam pecha od rana ale zrobiłam. Może zwariowałam ale po 3 latach białego pola widze cień cienia :szok: nie nastawiam się jeszcze bo testy mogą wychodzić oszukane. Mężowi się nie przyznam bo zabronił mi dzisiaj robić test. On miał wiedzieć pierwszy ale nie powstrzymałam się żeby do was napisać:-) :)

Nie jest ważne jak dzień się zaczyna a jak kończy. Początek dnia miałaś kiepski ale 6dpt cień cienia na teście to dobry znak :)

Cześć dziewczyny, nie było mnie cały weekend u Was, bedzie tego z ponad 40 stron wiec nie nadrobię, z teściem już lepiej na tyle ze jest ustabilizowany ale niestety czekają go bajpasy i trochę sie obawiamy.

Nadal czekam ba mój okres powinnam była dostać 05.10 a go nie mam, może to po histeroskopii? Jak to u Was wyglądało z miesiączka po zabiegu?

No nadal jadam buraki w dużych ilościach teraz np w sałatce z jarmużem [emoji13]

Co tam u nas słychać jakieś rewelacje przez ten weekend? [emoji3]
we nie pytaj, przez weekend padaka straszna u niektórych:(

Dzięki @dżoasia za pamięć :). Na kolejne wizyty się już wpisze (chwilowo korzystałam tylko z tel.a tu trudniej się wpisać). Tobie też życzę wyniku bety , który pozwoli wreszcie stwierdzić co się dzieje i jak Ci pomóc.
no dzisiaj 2998 (w zeszły wtorek 2790). Czekam na info od dr czy wiz w piątek czy coś wcześniej działamy

Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie. Mam brać codziennie Fraxiparine 0,4ml.
Miałam wyliczone dawki do piątkowej wizyty ale wczoraj niestety zepsułam jedną strzykawkę. Miałaby może któraś z was w zapasie jedną dawkę ? zapłace oczywiście a może do czwartku jakimś priorytetem by doszło ;)
Możesz pójść do apteki i poprosić żeby Ci bez recepty sprzedały i że receptę doniesiesz.

---27tc---

Kochana estradiol w ciąży musi być wysoki, żeby ciąża rozwijała sie prawidłowo. Nie wiadomo, co poszło nie tak, ale jeśli czujesz, że na naturalnym cyklu masz większe szanse to powiedz lekarzowi, że psychicznie będzie ci łatwiej :) A jeśli podejrzewasz, że masz zbyt gęstą krew, to możesz zrobić badania na krzepliwość. Przede wszystkim w ciąży musisz duuużo pić, bo częściej się chodzi siusiu, a jeśli wystąpi taka potrzeba, to trzeba brać tez leki rozrzedzające. Oprócz estradiolu też progesteron ją zagęszcza, więc trzeba na to naprawdę uważać. Jeśli pamietasz jak dokładnie wyglądał plan działania przy pierwszej ciąży to najlepiej go powtórzyć moim zdaniem :)
Nie mam jak zrobic badan na wlasna reke na krzepliwosc. Jesli to bedzie naturanly cykl to nie bedzie potrzeby ich robic, przy sztucznym bede sie domagac badan.
Doskonale pamietam pierwszy plan. Zero lekow oprocz ovitrelle. Nie wiem jak jest w PL ale tu sie dostaje tabelke z rozpisanym cyklem, sa rozpisane leki jesli sie cos bierze i na kazdej wizycie lekarz wpisuje terminy wizyt usg, punkcji jesli jest, rozmrazanie zarodkow itp. Zachowalam ta tabelke z pierwszego podejscia.

reklama
Do góry