reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ufffff... Już po wizycie. Jestem po niej pełna energii i nadziei choć i załamana i oczywiście trzy razy już płakałam i z pięć się śmiałam.
Od razu na wejściu powiedziałam mu że wolałabym być pod ostrzałem na wojnie niż u niego bo tak się denerwuję. Powiedziałam też że organizm obijał się dwa miesiące więc czas na stymulację i produkcję jajek. Powiedziałam że monopur na mnie nie działa. Doktor powiedział że nie zamierza w ogóle mi go dać tylko genol. Oczywiście najpierw musiał sprawdzić jak tam jajniki na szczęście czyste więc zaczynamy stymulację.
Teraz niestety złe wieści :( Doktorowi nie podobało się że przy AMH (badanym w styczniu) na poziomie 3,6 mam tak tragiczną reakcję na stymulację. Przejrzał stymulację ostatnią i te z inseminacji. Postanowiliśmy sprawdzić jeszcze raz AMH. Doktor M. zalecił ponowne badanie AMH i chciał wyniki ma cito żeby wiedzieć w razie czego jak zwiększyć czy zmniejszyć dawkę genolu no i tu załamka. Nie wiem jak to się stało że AMH w ciagu niespełna 10 miesięcy spadło z 3,6 na 1,6 :( jestem załamana takim obrotem sprawy. Nie wiem czy to nie ma związku z laparoskopią i grzebaniem przy jajnikach bo badanie miałam przed operacją. Koleżance tak uszkodzili podczas laparoskopii że w ogóle AMH jej spadło do 0,2. Tak czy inaczej załamał mnie ten wynik :( to mega mało...
Po zobaczeniu wyniku lekarz zalecił nie 150 a 225 jednostek genolu ale nie wiem co myśli o tym AMH bo tylko zadzwonili żeby zwiększyć dawkę :(
Ważne że sprawdzone i ze juz zaczynacie :)

reklama
Hej...Poszłam dziś zrobić ponownie betę...wyszło 12.2 czyli przyrosło 3.2....Lekarz mówi ze mały ten wynik ale trzeba być dobrej myśli...nie wiem już co mam myśleć...czekam do poniedziałku i powtórzę jeszcze raz wtedy już powinno przyrosnąć więcej...Pozdrawiam
No faktycznie nie za duzo, ale nie zalamuj sie jeszcze. Wpisalam.twoj wynik w kalkulator beta hcg i wyszlo mi w normie (zalozylam wynik 9wczoraj i 12 dzis).

Lekarz kazal ci w poniedzialek isc? Moze idz za 2 dni, wynik powinien sie podwoic, a minimalnie powinno wzrosnac o 66% w ciagu 2 dni. Wtedy juz cos wie ej bedzie mozna powiedziec.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tylko czy to ma sens bo to nie jest ciągły ból, jak leżę to nie czuje nic. Tylko jak stoję i siedzę.
No spa nie zaszkodzisz. Jesli do tej pory nic rozkurczowego nie bierzesz to w tych poerwszych dniach mozesz kilka wziac. Grunt nie za duzo i nie do konca ciazy ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

zresztą kochana jak będziesz robić naraz te zastrzyki to najlepiej je robic po tej samej stronie brzucha i blisko siebie, na drugi dzień zmiana strony i wtedy będzie cierpiała połowa brzucha i co drugi dzien ;)
Hmm a mi mowili ze jesli 2 zastrzyki to jeden z jednej drugi z drugiej strony i nastepnego dnia na odwrot a jesli 3 to chociaz pol godziny odstepu

niee :( i nie wiem czy to nie jest u mnie tym problemem, ale teraz będę o nie walczyc. A skoro juz przy tym temacie jesteśmy - dziewczyny czy acard też rozrzedza krew? Coś mi się obiło o uszy, że on jest bez recepty?? Bo jak mi doktorek nie zapisze heparyny to się będę sama leczyć :p
Acard tez rozrzedza i acard to juz wlacz na stale do swojego zestawu lekow odstawiaj tylko na @

Ufffff... Już po wizycie. Jestem po niej pełna energii i nadziei choć i załamana i oczywiście trzy razy już płakałam i z pięć się śmiałam.
Od razu na wejściu powiedziałam mu że wolałabym być pod ostrzałem na wojnie niż u niego bo tak się denerwuję. Powiedziałam też że organizm obijał się dwa miesiące więc czas na stymulację i produkcję jajek. Powiedziałam że monopur na mnie nie działa. Doktor powiedział że nie zamierza w ogóle mi go dać tylko genol. Oczywiście najpierw musiał sprawdzić jak tam jajniki na szczęście czyste więc zaczynamy stymulację.
Teraz niestety złe wieści :( Doktorowi nie podobało się że przy AMH (badanym w styczniu) na poziomie 3,6 mam tak tragiczną reakcję na stymulację. Przejrzał stymulację ostatnią i te z inseminacji. Postanowiliśmy sprawdzić jeszcze raz AMH. Doktor M. zalecił ponowne badanie AMH i chciał wyniki ma cito żeby wiedzieć w razie czego jak zwiększyć czy zmniejszyć dawkę genolu no i tu załamka. Nie wiem jak to się stało że AMH w ciagu niespełna 10 miesięcy spadło z 3,6 na 1,6 :( jestem załamana takim obrotem sprawy. Nie wiem czy to nie ma związku z laparoskopią i grzebaniem przy jajnikach bo badanie miałam przed operacją. Koleżance tak uszkodzili podczas laparoskopii że w ogóle AMH jej spadło do 0,2. Tak czy inaczej załamał mnie ten wynik :( to mega mało...
Po zobaczeniu wyniku lekarz zalecił nie 150 a 225 jednostek genolu ale nie wiem co myśli o tym AMH bo tylko zadzwonili żeby zwiększyć dawkę :(
Ja mam AMH 1.14 z jednym jajnikiem i wychodowalam 6 pęcherzyków pobrali zaplodnily się 3 z tych 3 do blastki dotrwala 1 ale niestety nie została ze mną i miałam puregon 300 jednostek i to byl krótki protokół a teraz zaczynamy długi i zobaczymy co z tego będzie

reklama
Do góry