reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tylko u mnie ten spadek jest drastyczny :(
Ja mam AMH 1.83. Badalam go juz po laparoskopii wiec ciekawe ile bylo wczesniej.
Z tego co mi mowili lekarze to AMH spada po kazdej interwencji w jajniki...
Ale u Ciebie nie ma tragedii. Pewnie zle zareagowalas na poprzednia stymulacje bo lekarz opieral sie na zbyt duzym AMH , ktore bylo nieaktualne. Teraz wszystko jest jasne wiec odpowiednio dobiora dawki.
Idziesz krotkim protokolem?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ufffff... Już po wizycie. Jestem po niej pełna energii i nadziei choć i załamana i oczywiście trzy razy już płakałam i z pięć się śmiałam.
Od razu na wejściu powiedziałam mu że wolałabym być pod ostrzałem na wojnie niż u niego bo tak się denerwuję. Powiedziałam też że organizm obijał się dwa miesiące więc czas na stymulację i produkcję jajek. Powiedziałam że monopur na mnie nie działa. Doktor powiedział że nie zamierza w ogóle mi go dać tylko genol. Oczywiście najpierw musiał sprawdzić jak tam jajniki na szczęście czyste więc zaczynamy stymulację.
Teraz niestety złe wieści :( Doktorowi nie podobało się że przy AMH (badanym w styczniu) na poziomie 3,6 mam tak tragiczną reakcję na stymulację. Przejrzał stymulację ostatnią i te z inseminacji. Postanowiliśmy sprawdzić jeszcze raz AMH. Doktor M. zalecił ponowne badanie AMH i chciał wyniki ma cito żeby wiedzieć w razie czego jak zwiększyć czy zmniejszyć dawkę genolu no i tu załamka. Nie wiem jak to się stało że AMH w ciagu niespełna 10 miesięcy spadło z 3,6 na 1,6 :( jestem załamana takim obrotem sprawy. Nie wiem czy to nie ma związku z laparoskopią i grzebaniem przy jajnikach bo badanie miałam przed operacją. Koleżance tak uszkodzili podczas laparoskopii że w ogóle AMH jej spadło do 0,2. Tak czy inaczej załamał mnie ten wynik :( to mega mało...
Po zobaczeniu wyniku lekarz zalecił nie 150 a 225 jednostek genolu ale nie wiem co myśli o tym AMH bo tylko zadzwonili żeby zwiększyć dawkę :(
Moka, przykro mi ze AMH tak polecialo w dok, grunt, ze lekarz to sprawdził i wiesz na czym stoisz. Dzieki temu dobral odpowiednio dawke leku. Jest szansa ze teraz obrodzisz w piekne jajeczka :)
Ciesze sie za to, ze znow zaczynacie i przynajmniej na to nie musisz czekac.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
no właśnie i tu moje pytanie... jaka dawka jest ok? bo jak u mnie homocysteina jest niby w normie to może wystarczy mi te 1000ug ? Bo 5mg to chyba za dużo...?
Duzo duzo a jak sie przedobrzy to tez niedobrze ja biorac przez 4 miesiace metylocobalamine allines mialam ja podniesiona o 200. A nadmiar witamin B tez nie jest dobry bo moze byc torakogenny czyli powodowac raka

Do góry