reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@dżoasia @gooossia17 no własnie mnie gonapeptyl też mega szczypał... Jakoś to trzeba będzie przeżyć. Trudno. Najgorzej, że sama się boję robić zastrzyk, a mąż tak trochę nieudolnie. Więc pewnie przez to są bardziej dokuczliwe. Bo ostatnio jak mi pielęgniarka robiła to miodzio.

reklama
@dżoasia @gooossia17 no własnie mnie gonapeptyl też mega szczypał... Jakoś to trzeba będzie przeżyć. Trudno. Najgorzej, że sama się boję robić zastrzyk, a mąż tak trochę nieudolnie. Więc pewnie przez to są bardziej dokuczliwe. Bo ostatnio jak mi pielęgniarka robiła to miodzio.
Najwyżej będziesz jeździła do mnie na piku piku :D

niee :( i nie wiem czy to nie jest u mnie tym problemem, ale teraz będę o nie walczyc. A skoro juz przy tym temacie jesteśmy - dziewczyny czy acard też rozrzedza krew? Coś mi się obiło o uszy, że on jest bez recepty?? Bo jak mi doktorek nie zapisze heparyny to się będę sama leczyć :p
Ja mam fraxiparine i nie należą do przyjemnych te zastrzyki :)

niee :( i nie wiem czy to nie jest u mnie tym problemem, ale teraz będę o nie walczyc. A skoro juz przy tym temacie jesteśmy - dziewczyny czy acard też rozrzedza krew? Coś mi się obiło o uszy, że on jest bez recepty?? Bo jak mi doktorek nie zapisze heparyny to się będę sama leczyć :p
Acard na pewno jest bez recepty. Rozrzedza krew bo to po prostu apiryna w dawce chyba 75mg. Ja go dostałam przeciwzakrzepowo po laparoskopii. No i te tabletki w kształcie serduszek ;D

na początku tak - jeden, a potem jak się zacznie stymulacja właściwa to 2 lub 3 zależy czym będziesz stymulowana :) ja miałam 3 - jeden po drugim - może jestem popierzona ale ja się nie mogłam tych zastrzyków doczekać codziennie :D taka byłam szczęsliwa że coś działam
dżoasia mam tak samo, ciesze sie ale to dlatego ze kolejny dzien minal i jestem dzien blizej zeby przytulic mojego bobaska. i tez nie moge sie doczekac zastrzykow , ja biore o 22, a pamietam ze po pierwszej nieudanej probie brakowalo mi tych zastrzykow, dodam ze wczesniej sie balam :) taki ten los przewrotny

a ona nie miała na myśli heparyny (nie pamiętam)? ale te do stymulacji chyba tylko w brzuch się powinno (tak na chłopski rozum... - im bliżej jajników to chyba lepiej :D)
Mi lekarz pozwalal w udo tez ale bolalo bardziej niż w brzuch wiec tylko jeden zastrzyk poszedl w udzioch, poza tym tez tak myslalam ze lepiej blizej to lepiej zadziala :)

reklama
O to cudnie ja mam dzis 4 dc. To chyba jeden z trudniejszych momentow,to czekanie... Czekam razem z Toba. I tak tez ustalilismy ze czekamy do 5 doby jak sie uda. trzymam za Was mocno kciuki. A ile mialas komórek mrożonych? Rozmrozily sie wszystkie dobrze??
9 mroziłam. Teraz wszystkie 6 rozmrozilo się bez problemu !! To sobie razem poczekamy :-D trzymam kciuki za dorodne jajka:-) :)
A tak swoją drogą może niech Twój mąż przez te dwa tyg zadba też o swoje jajka? :laugh2: chociaż te plastry chłodzące? Na pewno nie zaszkodzi a może pomoże? :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry