reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Codziennie zastrzyki?!
No niestety. Ja musiałam przerwać protokół, ale lekarz mi mówił, ze gonapeptyl w moim wypadku( nie wiem jak w innych) byłby do końca stymulacji. Ja miałam 21 zastrzyków samego gonapeptylu plus do tego leki do właściwej stymulacji. Przed tym tabletki antykoncepcyjne i od 28 dc gonapeptyl.

reklama
na początku tak - jeden, a potem jak się zacznie stymulacja właściwa to 2 lub 3 zależy czym będziesz stymulowana :) ja miałam 3 - jeden po drugim - może jestem opierzona ale ja się nie mogłam tych zastrzyków doczekać codziennie :D taka byłam szczęsliwa że coś działam
Ja miałam to samo, teraz już mam tak pokłuty brzuch, ze mam dość :no2:

No niestety. Ja musiałam przerwać protokół, ale lekarz mi mówił, ze gonapeptyl w moim wypadku( nie wiem jak w innych) byłby do końca stymulacji. Ja miałam 21 zastrzyków samego gonapeptylu plus do tego leki do właściwej stymulacji. Przed tym tabletki antykoncepcyjne i od 28 dc gonapeptyl.

na początku tak - jeden, a potem jak się zacznie stymulacja właściwa to 2 lub 3 zależy czym będziesz stymulowana :) ja miałam 3 - jeden po drugim - może jestem opierzona ale ja się nie mogłam tych zastrzyków doczekać codziennie :D taka byłam szczęsliwa że coś działam

O matulu... Ja jak miałam gonapeptyl czy pregnyl raz w miesiącu sobie podać to mnie miejsce zastrzyku potem bolało dwa dni. Gdzie tu na brzuchu znaleźć tyle miejsc do kłucia? Chyba dookoła i na tyłku...

I bardzo dobrze!!! Wszystkie tu jesteśmy myślami z Tobą i wierzymy ze pokonasz dziada!!! Przecież masz dla kogo żyć i o co walczyć!!! Trzymaj się
dzieki wielkie[emoji4]
mam ciagle nadzieje pomimo tego ze co chwile dowiaduje sie o kolejnych smutnych niespodziankach...ale co poczac[emoji87]
Gdyby nie moja Zoncia i chec zobaczenia maluszka bym sie poddal, troche mi bylo przykro ze za 1wszym razem sie nie udalo. Widze jednak ze nie jest to tak latwo dlatego wspolnie z moja lubą za wszystkie kobitki trzymamy kciuki[emoji7] [emoji6] [emoji5] [emoji5] [emoji110]

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nawet nie masz pojęcia jak miło mi się to czyta!
Nie będę taka pazerna. Dwójka na początek wystarczy ;)

Jak więcej to przecież możecie zamrozic.
Przekonałaś lekarza żeby trzymali do 5 doby?
Czy ja wiem czy za mną? Ja mam dzisiaj 2dc więc jak zarodki dadzą radę to transfer będziemy mieć razem :-D

Z opisiu może i tak ale u nas przy tak tragicznym stanie plemników tylko ta metoda wchodziła w grę.
Trzymam kciuki za Twoje bąbelki - daj znać jak tylko czegoś się dowiesz ;)
Cudowne wieści!! Niech maluchy zdrowo rosną :-D
O to cudnie ja mam dzis 4 dc. To chyba jeden z trudniejszych momentow,to czekanie... Czekam razem z Toba. I tak tez ustalilismy ze czekamy do 5 doby jak sie uda. trzymam za Was mocno kciuki. A ile mialas komórek mrożonych? Rozmrozily sie wszystkie dobrze??

O matulu... Ja jak miałam gonapeptyl czy pregnyl raz w miesiącu sobie podać to mnie miejsce zastrzyku potem bolało dwa dni. Gdzie tu na brzuchu znaleźć tyle miejsc do kłucia? Chyba dookoła i na tyłku...
mnie nic nie bolało, a jak miałam ovaleap w penie to były takie super igły, że nawet nie czułam ukłucia :) najgorzej jak ostatnio mialam prolutex (progesteron) to dziad dawał popalić

Moge ale przyjmuja dopiero od 7tc i kosztuje ok 500zl, wiec ten tydzien dluzej juz poczekam i kase oszczedze na inny czas, bo po wyjsciu z kliniki w ok 10tc jak ciaza prawidlowo sie rozwija to przusluguja tylko dwa usg. Te w ok 12-14tc na przwziernosc karkowa i polowkowe, wiec kasa sie przyda na pozniejszy etap.

No to życzę cierpliwości ale nie ma sie co martwić, jak nic Cię nie boli, nie ma plamien to dzidzia spokojnie sobie rośnie a zobaczysz juz ja jak bedzie miala serce jak dzwon [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

reklama
Do góry