reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Codziennie zastrzyki?!
No niestety. Ja musiałam przerwać protokół, ale lekarz mi mówił, ze gonapeptyl w moim wypadku( nie wiem jak w innych) byłby do końca stymulacji. Ja miałam 21 zastrzyków samego gonapeptylu plus do tego leki do właściwej stymulacji. Przed tym tabletki antykoncepcyjne i od 28 dc gonapeptyl.

reklama
na początku tak - jeden, a potem jak się zacznie stymulacja właściwa to 2 lub 3 zależy czym będziesz stymulowana :) ja miałam 3 - jeden po drugim - może jestem opierzona ale ja się nie mogłam tych zastrzyków doczekać codziennie :D taka byłam szczęsliwa że coś działam
Ja miałam to samo, teraz już mam tak pokłuty brzuch, ze mam dość :no2:

No niestety. Ja musiałam przerwać protokół, ale lekarz mi mówił, ze gonapeptyl w moim wypadku( nie wiem jak w innych) byłby do końca stymulacji. Ja miałam 21 zastrzyków samego gonapeptylu plus do tego leki do właściwej stymulacji. Przed tym tabletki antykoncepcyjne i od 28 dc gonapeptyl.

na początku tak - jeden, a potem jak się zacznie stymulacja właściwa to 2 lub 3 zależy czym będziesz stymulowana :) ja miałam 3 - jeden po drugim - może jestem opierzona ale ja się nie mogłam tych zastrzyków doczekać codziennie :D taka byłam szczęsliwa że coś działam

O matulu... Ja jak miałam gonapeptyl czy pregnyl raz w miesiącu sobie podać to mnie miejsce zastrzyku potem bolało dwa dni. Gdzie tu na brzuchu znaleźć tyle miejsc do kłucia? Chyba dookoła i na tyłku...

I bardzo dobrze!!! Wszystkie tu jesteśmy myślami z Tobą i wierzymy ze pokonasz dziada!!! Przecież masz dla kogo żyć i o co walczyć!!! Trzymaj się
dzieki wielkie[emoji4]
mam ciagle nadzieje pomimo tego ze co chwile dowiaduje sie o kolejnych smutnych niespodziankach...ale co poczac[emoji87]
Gdyby nie moja Zoncia i chec zobaczenia maluszka bym sie poddal, troche mi bylo przykro ze za 1wszym razem sie nie udalo. Widze jednak ze nie jest to tak latwo dlatego wspolnie z moja lubą za wszystkie kobitki trzymamy kciuki[emoji7] [emoji6] [emoji5] [emoji5] [emoji110]

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nawet nie masz pojęcia jak miło mi się to czyta!
Nie będę taka pazerna. Dwójka na początek wystarczy ;)

Jak więcej to przecież możecie zamrozic.
Przekonałaś lekarza żeby trzymali do 5 doby?
Czy ja wiem czy za mną? Ja mam dzisiaj 2dc więc jak zarodki dadzą radę to transfer będziemy mieć razem :-D

Z opisiu może i tak ale u nas przy tak tragicznym stanie plemników tylko ta metoda wchodziła w grę.
Trzymam kciuki za Twoje bąbelki - daj znać jak tylko czegoś się dowiesz ;)
Cudowne wieści!! Niech maluchy zdrowo rosną :-D
O to cudnie ja mam dzis 4 dc. To chyba jeden z trudniejszych momentow,to czekanie... Czekam razem z Toba. I tak tez ustalilismy ze czekamy do 5 doby jak sie uda. trzymam za Was mocno kciuki. A ile mialas komórek mrożonych? Rozmrozily sie wszystkie dobrze??

O matulu... Ja jak miałam gonapeptyl czy pregnyl raz w miesiącu sobie podać to mnie miejsce zastrzyku potem bolało dwa dni. Gdzie tu na brzuchu znaleźć tyle miejsc do kłucia? Chyba dookoła i na tyłku...
mnie nic nie bolało, a jak miałam ovaleap w penie to były takie super igły, że nawet nie czułam ukłucia :) najgorzej jak ostatnio mialam prolutex (progesteron) to dziad dawał popalić

Moge ale przyjmuja dopiero od 7tc i kosztuje ok 500zl, wiec ten tydzien dluzej juz poczekam i kase oszczedze na inny czas, bo po wyjsciu z kliniki w ok 10tc jak ciaza prawidlowo sie rozwija to przusluguja tylko dwa usg. Te w ok 12-14tc na przwziernosc karkowa i polowkowe, wiec kasa sie przyda na pozniejszy etap.

No to życzę cierpliwości ale nie ma sie co martwić, jak nic Cię nie boli, nie ma plamien to dzidzia spokojnie sobie rośnie a zobaczysz juz ja jak bedzie miala serce jak dzwon [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

reklama
Do góry