reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No dobra muszę się wyżalić troszkę Wam. Mega się dziś z M pokłóciłam i nawet nie jestem na niego zła tylko bardzo jest mi przykro i mnie rozczarował. Cały czas mówi jak to ważne żebym się nie załamywała, nie myślała tyle o tym, żebym zajęła się czymś, rozluźniła, śmiała i bawiła. Cały czas mówi że psychika jest przecież bardzo ważna i pozytywne nastawienie. I co? Widząc w jakim jestem stanie i że dopiero co się nie udało zamiast wsadzić mnie gdzieś do auta wziąć na wycieczkę żebym nie myślała, zmieniła otoczenie choć na kilka godzin to pojechał sobie chlać z kumplami i szlajać się po klubach a mnie zostawił samą w domu i jeszcze do tego wszystkiego taka byłam z niego dumna że nie pali od ponad miesiąca a teraz się okazało że tylko w domu i przy mnie nie pali :( no a jak mu powiedziałam co czuję i że tak mnie samą zostawia w takim stanie i w ogóle to tylko się wściekł i poszedł do kumpli. Jeszcze najgorsze że to tacy kumple poziom zero tylko żeby się schlać a wszystkie biby wymyśla jeden bo se dziewczyny nie może znaleźć a ma 35 lat więc wszystkim w rodziny się wpierdala i wyciąga facetów do "dyskotek" oczywiście bez żon.
A nie moglas jechac z nim? Moze pokaz mu jak to jest i sama jedz do klubu z kolezankami?

reklama
No dobra muszę się wyżalić troszkę Wam. Mega się dziś z M pokłóciłam i nawet nie jestem na niego zła tylko bardzo jest mi przykro i mnie rozczarował. Cały czas mówi jak to ważne żebym się nie załamywała, nie myślała tyle o tym, żebym zajęła się czymś, rozluźniła, śmiała i bawiła. Cały czas mówi że psychika jest przecież bardzo ważna i pozytywne nastawienie. I co? Widząc w jakim jestem stanie i że dopiero co się nie udało zamiast wsadzić mnie gdzieś do auta wziąć na wycieczkę żebym nie myślała, zmieniła otoczenie choć na kilka godzin to pojechał sobie chlać z kumplami i szlajać się po klubach a mnie zostawił samą w domu i jeszcze do tego wszystkiego taka byłam z niego dumna że nie pali od ponad miesiąca a teraz się okazało że tylko w domu i przy mnie nie pali :( no a jak mu powiedziałam co czuję i że tak mnie samą zostawia w takim stanie i w ogóle to tylko się wściekł i poszedł do kumpli. Jeszcze najgorsze że to tacy kumple poziom zero tylko żeby się schlać a wszystkie biby wymyśla jeden bo se dziewczyny nie może znaleźć a ma 35 lat więc wszystkim w rodziny się wpierdala i wyciąga facetów do "dyskotek" oczywiście bez żon.
My tez sie strasznie poklocilismy po majowej porażce.Tak bardzo ze bylam bliska zostawienia go na dluzszy czas.Nie bylo mnie w domu tydzien.Pilam caly ten czas...az wstyd sie przyznac!morze lez wylalam.Na szczescie moi przyjaciele byli ze mna wspierali staleli murem za mna.
Faceci tacy sa chyba my placzemy a oni odreagowuja takimi glupimi wyskokami.My kobiety to pozniej dlugo pamietamy.kobieto wyszykuj sie w najlepsze ciuchy zadzwon do kogos znajomego(wystarczy jedna bratnia duszyczka)i idz wna tany do baru gdziekolwiek tylko nie siedz sama.

Ale tak kocham te moje swietliczaki. Rozpiętość wieku od 5-9 lat, ale są kochani.
Wiem co mama ma na myśli chyba, nie chce rozpętać dyskusji wiec w język się ugryze :) każda praca ma swoje plusy i minusy.
Mysle ze wszystko oprocz powolania ;)
Ale na studiach korki dawalam i coraz wiecej uczniow sie do mnie zglaszalo. Moglam sie utrzymac przy niewielkim wsparciu rodzicow (no i na kredycie studenckim).

Z tym ze ja sie wychowalam "pod stolem" gdzie mama lekcje.dawala (doslownie i w przenosni) i mam niektore nawyki wyuczone do perfekcji ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jesteśmy już po biopsji... Na pierwszy rzut oka stan plemników nie uległ poprawie...
Tak czy tak postanowiliśmy że zapladniamy tym co mamy.... Trzymajcie proszę kciuki

Mam nadzieję że jajka wszystkie dobrze się rozmrożą...
Kciukasy!!! No i cudnych zarodkow :)

Witam wszystkie przyszle mamy :) Ten topik co prawda zaczelam czytac od poczatku (posty z 2010), ale po kilku dniach zdalam sobie sprawe, ze nie ma to za bardzo sensu. Wazne co jest tu I teraz. Mam nadzieje, ze tamtym dziewczynom udalo sie spelnic swoje marzenia o dziecku i ze w naszych przypadkach tez nam sie poszczesci :) Ja swoja przygode z Ivf zaczelam niedawno i wlasnie dochodze do siebie po pierwszym zabiegu pozyskania jajeczek. Wczoraj dowiedzialam sie, ze transfer zaplanowany na niedziele musi byc odwolany ze wzgledu na zbyt wysokie ryzyko OHSS. Jak zarodki dotrwaja to beda mrozic. Nie sadzilam, ze tak dlugo bedzie bolec. Pocieszam sie, ze wszystko mija I ze ten bol tez minie a na wszystko potrzeba czasu.
Witaj. Fajnie ze sie odzywasz :)

Jesli dobrze zrozumialam masz.hiperke. pij duzo i jedz bialko. Powinno pomoc.
Widocznie obroszilas.w jajka, skoro odroczony transfer. Ale nie martw sie przesadnie. Ja tez tak mialam i pierwszy sie.udal :)

Powiedz nam cos wiecej. Gfzie sie leczysz, jaki macie problem :)

Niee niee tylko nie test źle mi się kojarzy...jak powiedziałam co ma być to będzie... Nie będę się stresować zresztą nie myślę o tym transferze..
Dziwne myślenie wiem..... Ale już po tylu próbach samo to tak przyszlo

Napisane na E6653 w aplikacji Forum BabyBoom
Moze wyluzowanie w twoim przypadku sie sprawdzi.

reklama
Hope a jak u ciebie? Obserwujesz miejsce po tym dziadzie? Spalas cos w nocy? :)
Chodze zdenerwowana i napisalam maila do swojego lekarza z pytaniem co mam robic. Na konsultacje w przychodni termin jest dopiero 24 pazdziernika! Baba w recepcji pewnie powie, ze to nie jest nagly przypadek i mam czekac, wiec wolalam napisac a dosyc szybko odpisuje na konsultacje elekroniczne.
Po kleszczu zostala tylko mala czerwona kropka, takze troche spokojniejsza jestem. Wyczytalam, ze jest jakies badanie
  • BORRELIA BURGDORFERI (BORELIOZA) – JAKOŚCIOWO REAL-TIME PCR, ktore mozna wykonac od razu po ukaszeniu dziada. Normalnie trzeba czekac od 4-6 tyg a wiadomo, ze wtedy choroba juz obejmie caly organizm. W PL te badanie kosztuje ok 1000-1600zl. Zapytalam mojego rodzinnego czy zrobia mi te badanie. Zostaje mi czekac na odpowiedz. Jak mi odmowi to bede atakowac swojego genetyka :p
  • Male jest prawdopodobienstwo, ze mnie zarazil ale musze sie zbadac

Do góry