reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
A ja dziewczyny jestem w rozsypce. Macie naprawdę szczęście, że w Polsce tak chętnie lekarze dają zwolnienia. Ja właśnie wróciłam od swojego i dowiedziałam się tylko tyle, że muszę chodzić do pracy. Niestety w Danii ciąża to nie choroba nawet taka po in vitro. No w ciąży jeszcze nie jestem, ale a nuż coś zaskoczy. Do pracy na pewno nie wrócę, przynajmniej do bety. Jest dla mnie za ciężka. Tylko nie wiem jak to rozwiązać z szefem kazał iść do lekarza jak moja nieobecność będzie się przedłużać a lekarz każe mi porozmawiać z szefem. Spłakałam się już porządnie bo nie wiem co robić.
Może spróbuj swojemu lekarzowi trochę wyolbrzymic to jak ciężko fizycznie musisz pracować albo od innego zdobyć zwolnienie? Ja już różne scenariusze przechodziłam u siebie. Jeszcze w poprzedniej pracy, gdzie fizycznie było wręcz nie do opisania, poszłam do rodzinnego i powiedziałam jaka jest sytuacja i dlaczego chorobowe potrzebuje, opieprzyl mnie ze nie może mi na cos takiego wypisać i ze on nic o tym nie wie, a l4 wystawil z jakiejś innej przyczyny ;).

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Na razie mam zapisanych 12 pytań do lekarza ale do wtorku... już mu współczuję ;)
No i dziś jako psychopatka zaopatrzyłam się w zestaw witaminowo ziołowy... Czyli cały pakiet Fertinea
Jak będziesz chciała możesz podzielić się swoimi pytaniami, może mnie coś z tego zainspiruje, do tego aby dopytac i może wreszcie coś zrozumieć z tego dlaczego jest u mnie jak jest. Chociaż do tej pory wygląda na to ze lekarze sami tego nie wiedzą.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry