reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochana zeby sie zarazic to slyszalsm ze on musi byc wbity 24 godziny ale jak sie obawiasz ti zajdz sobie w poniedziałek do rodzinnego. A rumień jesli ktos sie zarazil moze wyjsc nawet po pol roku i niekoniecznie w miejscu gdzie sie wbil
Juz troche o tym poczytalam i zdania co do szkodliwosci dla plodu sa podzielone. Na pewno zrobie badania na wszystkie choroby, ktore kleszcze roznosza, tylko z tego co czytalam 3-4 tyd trzeba poczekac. Normalnie ja to nie moge zyc spokojnie. Teraz o tym bede myslala czy czasem nie zarazil mnie obzydliwiec borelioza. Az plakac mi sie chce :(

reklama
Badanie na boreliozę będziesz mogła zrobić prawdopodobnie dopiero za kilka tygodni. Jeżeli wyjdzie rumień to dostaniesz antybiotyki. Pewnie będę kazali Ci tylko obserwować miejsce ugryzienia. Podejrzewam, że profilaktycznie nic nie dostaniesz. Ale tak jak pisze dżoasia, kleszcz musiałby być ponad 24 h, żeby zarazić chorobą. Oczywiście nie wszystkie te małe gnidy są nosicielami. Będzie dobrze!
Wiem, ze profilaktycznie nic nie dostane ale napewno badan nie odpuszcze, chyba poczekam na usg serduszkowe i w klinice poprosze o te badania, bo wiesz jak to u nas jest w przychodniach.

Tak jak pisze @Gaska testy na borelioze robi sie po ok 3 tyg, nie mam pojecia natomiast jak to wyglada w przypadku ciazy - koniecznie dowiedz sie w poniedzialek czy mozna dostac cos profilaktycznie, jesli mialoby to zagrazac dziecku. Ale pamietam jak dawniej chodzilismy do lasu i wtedy nikt sie kleszczami zbytnio nie przejmowal:) raczej rzadko sie zdarza, zeby byl zakazony.
W poniedzialek napewno zadzwonie ale nie wiem czy nie do kliniki albo i tu i tu, tak dla pewnosci.
Taki malutki byl skubany, gdybym nie uzyla dzis balsamu po prysznicu to nawet bym go nie zauwazyla.
Nie zasne dzis :p

Wiem, ze profilaktycznie nic nie dostane ale napewno badan nie odpuszcze, chyba poczekam na usg serduszkowe i w klinice poprosze o te badania, bo wiesz jak to u nas jest w przychodniach.
No właśnie... Ale spróbuj pójść w poniedziałek i zobaczymy co powiedzą. Badań nie odpuszczaj. Może tutaj mają jakieś inne sposoby. Nic się nie załamuj!

W poniedzialek napewno zadzwonie ale nie wiem czy nie do kliniki albo i tu i tu, tak dla pewnosci.
Taki malutki byl skubany, gdybym nie uzyla dzis balsamu po prysznicu to nawet bym go nie zauwazyla.
Nie zasne dzis :p
Mam nadzieje ze jak byl malutki to nawet nie zdazyl sie dobrze wgryzc. Oby dziad nie narobil szkód. Dawaj znac na biezaco czego sie dowiesz:)

reklama
Prolaktyna wzraata pod wplywem stresu wiec pewnie dlatego taki wynik bo nie jest az tak bardzo ponad norme. Pij szalwie ona obniza prolaktyne a zawsze to nie sa tabletki. Polecila mi to znajoma polozna
ja mam prolaktyne ciagle wyzsza dostałam leki noprolac starter plus normalne .. biore to od miesiaca,lekarka mowiła ze musze to brac az zajde w ciaze..

Do góry