reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Prolaktyna wzraata pod wplywem stresu wiec pewnie dlatego taki wynik bo nie jest az tak bardzo ponad norme. Pij szalwie ona obniza prolaktyne a zawsze to nie sa tabletki. Polecila mi to znajoma polozna
A ile tej szalwii? Wystarczy np jedna herbatka dziennie? To ja oprocz lekowej apteki jeszcze herbaciarnie ziolowa otworze :) pokrzywa na zbieranie wody, roiboos i morwa na cukier, mieta na testosteron, yerba mate na cholesterol, teraz jeszcze szalwia na prolaktyne:) jeszcze cos ktos?! :D a ta szalwia to po transferze raczej niewskazana? Cos mi sie obilo o uszy ze prolaktyna w ciazy im wyzsza tym lepiej czy sie myle?

Asiu... ja mam triche pozostalosci po niedanym transferze, na kolejny bylam zabezpieczona na maxa a nawet nie doszedl do skutku... nie ma co.sie licytowac :p poprostu trzeba to ogarnac :-) a jak Ty sie w ogole czujesz? Wszystko w porzadku?
U mnie bez zmian - chu***o ale stabilnie:) czaicie ze bylam w pracy z l4 i nadzialam sie akurat na szefowa a ona mnie wyprzytulala?!:eek:
Ona ogolnie jest troche anty jesli chodzi o zatrudnianie matek bo bez przerwy jakies wolne, a to niedyspozycyjne, a to opieka z dnia na dzien itp... a dzisiaj wygladala jakby naprawde jej bylo przykro... wiadomo, ze nie zabroni mi miec dzieci i tak myslalam ze jak jej bedzie nie w smak ze bede miec to se prace zmienie ale ona faktycznie jakos tak... sama nie wiem, jakby ja ogarnal macierzynski instynkt:)

Owulka była za wcześnie, pęcherzyki we wtorek były małe (wielkość była podawana w trzech wymiarach więc tak srednio mogły mieć ok. 13-14mm.) Od wtorku od godz. 10 do środowego wieczoru musiały urosnąć min. po 3 -4 mm. Moja pani doktor z Gamety powiedziała, że punkcja za wcześnie i będą niedojrzałe. Dr. W zdecydował, że punkcja w czwartek, bo to był dzień owulacji. Niestety za późno. Już sama nie wiem czy w ogóle dało się przewidzieć taki obrót sprawy.
Masakra wspolczuje. Takie niedopilnowanie. No ale dobrze powiedzialas po co lekarz ma sluchac pacjentke przeciez on jest madrzejszy

Bylam na wizycie w Gyncentrum przed IUI.
Moje szczescie ze sie umowilam w 8dc a nie w 11dc jak lekarz zalecal (z doswiadczenia wiedzac ze te pecherzyki u mnie szybko rosna). Niestety po stymulacji Lametta jest tylko 1 pecherzyk. Ale ma juz 22mm. Wiec od razu podali mi gonapeptyl i jutro mam inseminacje.
Ale jade tez na wesele. A po inseminacji jest zalecenie generalnie lezec i odpoczywac...
Więc mam dylemat. Chyba po prostu pojde i bede siedziec i sie szybko zmyje. Bo nie wiem jak to inaczej rozwiazac.
Co jeszcze moge robic zeby pomoc w ewentualnym zaplodnieniu i zagniezdzeniu? Suplementy biore. Ale Wy tu dziewczyny macie rozne mniej konwencjonalne sposoby :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Wpisałam cie w kalendarz, bedziemy trzymac kciuki :)

Dziewczyny powiedzcie mi, na co są leki rozrzedzającej krew? Jak jest za gęsta to złe czy jak? Bo od dzisiaj do testu muszę zastrzyki sobie robić z fraxiparine. :-( :(

reklama
Do góry