reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

A ja dziewczyny jestem w rozsypce. Macie naprawdę szczęście, że w Polsce tak chętnie lekarze dają zwolnienia. Ja właśnie wróciłam od swojego i dowiedziałam się tylko tyle, że muszę chodzić do pracy. Niestety w Danii ciąża to nie choroba nawet taka po in vitro. No w ciąży jeszcze nie jestem, ale a nuż coś zaskoczy. Do pracy na pewno nie wrócę, przynajmniej do bety. Jest dla mnie za ciężka. Tylko nie wiem jak to rozwiązać z szefem kazał iść do lekarza jak moja nieobecność będzie się przedłużać a lekarz każe mi porozmawiać z szefem. Spłakałam się już porządnie bo nie wiem co robić.
Żaden urlop w grę nie wchodzi? Bezpłatne wolne?

reklama
Dziewczyny, piszę pierwszy raz, ale czytam Was od dobrych 3 tygodni :) jestem pod wrażeniem jak wzajemnie się wspieracie i oddajecie sobie otuchy, piękne to! Ja jestem właśnie 10 dni po pierwszym transferze, miałam 3 dniowy zarodek. Beta dzisiaj 57,4, to dużo mniej niż Dixy i juz zaczynam się martwić czy na pewno wszystko ok. Co myślicie? Pozdrawiam Was ciepło!

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Pieknie kochana. Pixi miala 2 zarodki i chyba blastki. Teraz sprawdzaj przyrost

Dziewczyny u mnie dalej dobre wiesci 10 dpt bHCG 432, teraz mnie czekają 2 tyg niepewności [emoji58]ale narazie daje radę [emoji6]dziękuje za dobre słowo i trzymanie kciukow ale jeszcze ich nie puszczajcie!!!!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Piekny wynik :) kochana 2 tyg szybko zleca. Zobacz ja przyrostu sprawdzic nie moge a wizyta dopiero za 25 dni! Takze nie nazekaj wcale dlugo czekac nie bedziesz :p

No właśnie muszę chyba o wszystkim powiedzieć szefowi. Wolałam tego uniknąć, ale jak trzeba to trzeba. Może uda się po prostu wolne załatwić.
Kurcze jednak sie nie udalo wziac zwolnienia :/ No tutaj niestety ciezko z tym. Ale przy ivf powinni inacsej podchodzic. Przeciez wiedza jak bardzo to prawzywamy i dla zdrowia psychocznego powinni dawac te 2 tyg do bety. Porozmawiaj z szefem, moze znajdzie Ci jakies lzejsze zajecie a jak nie to urlop.

Dziewczyny, piszę pierwszy raz, ale czytam Was od dobrych 3 tygodni :) jestem pod wrażeniem jak wzajemnie się wspieracie i oddajecie sobie otuchy, piękne to! Ja jestem właśnie 10 dni po pierwszym transferze, miałam 3 dniowy zarodek. Beta dzisiaj 57,4, to dużo mniej niż Dixy i juz zaczynam się martwić czy na pewno wszystko ok. Co myślicie? Pozdrawiam Was ciepło!

Kochana To dobry wynik! Przyrost jest wazny a nie sama liczba. Ja mialam praktycznie taki sam wynik jak @Pixie_Dixie ale my mialysmy blastki podane i ja w 9dpt mialam bete 188.
Gratulacje ciazy! Trzymam kciuki za duzy przyrost ;)

Witamy u nas:)
Jak dla mnie beta bardzo ladni. Pixie miala 5cio dniowy zarodek. U mnie 6dpt beta byla 57-ale mialam podane 2 zarodki 5cio dniowe.

A ja dziewczyny jestem w rozsypce. Macie naprawdę szczęście, że w Polsce tak chętnie lekarze dają zwolnienia. Ja właśnie wróciłam od swojego i dowiedziałam się tylko tyle, że muszę chodzić do pracy. Niestety w Danii ciąża to nie choroba nawet taka po in vitro. No w ciąży jeszcze nie jestem, ale a nuż coś zaskoczy. Do pracy na pewno nie wrócę, przynajmniej do bety. Jest dla mnie za ciężka. Tylko nie wiem jak to rozwiązać z szefem kazał iść do lekarza jak moja nieobecność będzie się przedłużać a lekarz każe mi porozmawiać z szefem. Spłakałam się już porządnie bo nie wiem co robić.
Moze porozmawiaj z tym szefem... nie masz mozliwosci wziac jakiegos bezplatnego urlopu? Ewentualnie posciemniac cos u innego lekarza? Zwalniac sie to troche bez sensu...

reklama
Dziewczyny zrobiłam test ANA1 i wynik DODATNI co to oznacza? Powinnam wykonać ANA2?

Czy powinnam udać się reumatologa?

Ostatnia edycja:
Do góry