reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny chciałabym z wami skonsultować leki jakie biorę od 14dc ;)
Luteina 2x3
Duphaston 3x1
Encorton 1x1
Estrofem 3x1
mamaDha 2x1 (kwas foliowy)
Boję się że pani dr mogła o czymś zapomnieć i liczę na waszą opinie :)

reklama
No wlasnie najlepsze jest to, ze nie wazne! Możesz na noge isc na zwolnienie a oni Ci i tak moga to podpiąć do macierzynskiego! Na nic nasze kombinatorskie mozgi tutaj sie nie przydadza niestety. :rofl:
Muszę jeszcze o detale sie dowiedziec od ktorego tygodnia ciazy juz tak jest bo nie wiem czy od 12 czy może pozniej troche... cos mi sie kojarzy ze od polowy.
@dżoasia tak wlasnie pomyslalam, ze sprawdze... i Ty wiesz kochana, ze masz racje. Jak choroba dotyczy czegos innego to nie maja prawa rozpoczac macierzyńskiego az do 4 tygodni przed rozwiazaniem! To jest wyjscie Ty madra glowo!
A pamietam jak moj payroll mi tlumaczyl ze nie wazne na co bym sie rozchorowala. To lobuzy! Teraz jak sie transfer uda to pojde sie lenic! Tylko , ze pewnie pozniej by krzywo na mnie patrzyli , hmmm....
Pomysle pozniej i tak jeszcze dluuugaaa droga zeby to rozważać.

Odpoczywaj. To najwazniejsze.
Nie ma sprawy. Pisz na priv jakby cos to pomoge jak będę mogla i wcale daleko od siebie nie mieszkamy. Ja jestem teraz w Northamptonshire.
Ja mieszkałam w northampton [emoji4] ale przeprowadziliśmy sie ze wzgledu na moja prace. Tylko sie ciebie zapytam, czy twój pracodawca placil ci za dzień w ktorym szlas na usg albo do poloznej, czy bralas urlop lub bezpłatny dzien.

Ja mieszkałam w northampton [emoji4] ale przeprowadziliśmy sie ze wzgledu na moja prace. Tylko sie ciebie zapytam, czy twój pracodawca placil ci za dzień w ktorym szlas na usg albo do poloznej, czy bralas urlop lub bezpłatny dzien.
U mnie płacili. Nie było w ogole problemu. Z tego co mi sie wydaje to chyba powinni? Jakby cos to moge sprawdzić :)
My mieszkalismy w Manchester, Sheffield, Londynie a teraz koło do Northampton i juz kombinuje zeby znowu sie gdzies przeniesc....

Ja polecam doc. Albo już prof. Zamłyńskiego z Bytomia, to klinika w której przeprowadza się operacje na plodzie mają super specjalistów choć budynek jest bardzo stary
Ale mi chodzi o jakąś klinikę, w której przeprowadzają in vitro, bo znajoma stamtąd szuka kogoś sprawdzonego[emoji4]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam biopsję kosmówki w Anglii. Jeśli jakoś mogę pomóc to pytaj

Mozesz opowiedziec jak to badanie wyglada i w ktorym tc robilas? Co Ci mowili lekarze, jakie jest ryzyko poronienia? Cholernie sie boje tego badania, ze cos pojdzie nie tak. A u Ciebie wszystko dobrze sie skonczylo?

No wlasnie najlepsze jest to, ze nie wazne! Możesz na noge isc na zwolnienie a oni Ci i tak moga to podpiąć do macierzynskiego! Na nic nasze kombinatorskie mozgi tutaj sie nie przydadza niestety. :rofl:
Muszę jeszcze o detale sie dowiedziec od ktorego tygodnia ciazy juz tak jest bo nie wiem czy od 12 czy może pozniej troche... cos mi sie kojarzy ze od polowy.
A to buraki jedne..

@dżoasia tak wlasnie pomyslalam, ze sprawdze... i Ty wiesz kochana, ze masz racje. Jak choroba dotyczy czegos innego to nie maja prawa rozpoczac macierzyńskiego az do 4 tygodni przed rozwiazaniem! To jest wyjscie Ty madra glowo!
A pamietam jak moj payroll mi tlumaczyl ze nie wazne na co bym sie rozchorowala. To lobuzy! Teraz jak sie transfer uda to pojde sie lenic! Tylko , ze pewnie pozniej by krzywo na mnie patrzyli , hmmm....
Pomysle pozniej i tak jeszcze dluuugaaa droga zeby to rozważać.
Hihi bo ja tak lubie kombinowac, zeby cos zrobic a sie nie orobic :) no i z kazdej sytuacji znalezc wyjscie:p no to super, mozecie w takim razie "chorowac" ile wejdzie:) a tym, ze krzywo beda patrzec nie ma soe co przejmowac - nie po to sie tyle kasy i nerwow traci zeby potem patrzec co inni powiedza i zeby miec sobie cos so zarzucenia:)

hello
tak kochana, mamy plemniki od dawcy. Wiem jak to brzmi ale to jest jedyna droga.
pozdrawiam i zycze powodzenia
Kochana tu na tym forum nie brzmi to zle niejedna z nas przechodzila to samo. Ja z emkiem tez przy 4 procedurze bede korzystac z dawcy. Glowa do gory rodzicami bedziecie wy i wy bedziecie wychowywac to dziecko/dzieci i to jest najwazniejsze :*

reklama
Mozesz opowiedziec jak to badanie wyglada i w ktorym tc robilas? Co Ci mowili lekarze, jakie jest ryzyko poronienia? Cholernie sie boje tego badania, ze cos pojdzie nie tak. A u Ciebie wszystko dobrze sie skonczylo?
Próbuje Ci wysłać wiadomość priv, ale coś nie idzie

Do góry