reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
co to embrioskop? coś jak primo vision? a u mnie w 5tej dobie robili AH, gdzies wyczytałam, że przy pco jest grubsza otoczka zarodka i trudniej mu sie wydostać, więc uważam że u mnie to zadziałało
Nie wiem co to primo vision...?? Embrioskop polega na hodowli do 5 doby w jakis innych warunkach,w sensie bez wyjmowania zarodkow do sprawdzenia co sie z nimi dzieje i przez to.nie traca temperatury i podobno maja lepsze warunki... no zobaczymy. No wlasnie wiem ze niektorzy pisali o AH przy blastkach... nie wiem czemu w Novum nie bardzo chca tak zrobic :/

przykro mi... dlatego ja może często biegałam na wizyty ale starałam się pod koniec cyklu poprzedzającego być, żeby sprawdzić co się TAM dzieje i żeby wiedzieć czego można się spodziewać. Ale warto poczekać i dobrze się przygotować.
Bylam na to psychicznie przygotowana wiec rozczarowania nie ma

Nie wiem co to primo vision...?? Embrioskop polega na hodowli do 5 doby w jakis innych warunkach,w sensie bez wyjmowania zarodkow do sprawdzenia co sie z nimi dzieje i przez to.nie traca temperatury i podobno maja lepsze warunki... no zobaczymy. No wlasnie wiem ze niektorzy pisali o AH przy blastkach... nie wiem czemu w Novum nie bardzo chca tak zrobic :/
Promo vision to coś takiego, ze zarodki sa pod stała obserwacja i co 15-30 min jest wydruk jak się rozwijają :) ja to tak zrozumiałam, jak złe to niech ktoś mnie poprawi :biggrin2:

Mam juz wyniki bety :) W sumie to hcg robili, nie wiem czy jest jakas roznica :p No wiec jestem w ciazy :) wynik to 188 :) dzis jest 9dpt. Jupiii Niestety w DK sie przyrostu nie robi, wiec musze czekac cierpliwie na usg a mam dopiero 24.10! Buuu nie wiem jak tyle czasu wytrzymam, z moich wyliczen to bedzie 8tc
Cudownie. Gratuluję Mamusiu. Dbajcie teraz o siebie :-)) no i... moze bys nam jakąś ciążowa epidemie zorganizowala??

Masakra to istna telenowela! Brałaś te leki na oczyszczenie i jak byś zaszkodziła drugiemu to co? Konowaly jedne, ręce opadają! Mam nadzieje ze wszystko bedzie Ok i bedzie ta niespodzianka jednak!!! Trzymam za to kciuki mocno!!! To kiedy kolejna wizyta?
No telenowela to mało. Ty to masz przeżycia dziewczyno. A leki od nowa zaczęłaś brać?
Wizyta wstępnie na przyszły piątek 6.10, ale mam dzwonić, czy coś się nie zwolniło na pn 3go lub śr 5tego :) A jutro jeszcze beta i dr da mi znać czy mam znów brać leki. Jeśli beta by rosła ale na następnej wiz pęcherzyk nie będzie dawał oznak życia to mnie odeśle do szpitala. Skubana nie wiem jak ale jakimś cudem pamiętała wszystko co jej wczoraj pisałam w smsie, a raczej nie miała czasu jeszcze raz czytać bo weszłam od razu po poprzedniej pacjentce.

Nie ufam tej czarnej mafii. Sorry

Ogólnie to ciężko mi pojąć jak osoby wierzace godzą wiarę w Boga i podchodzą do in vitro...
To taki dysonans jak dla mnie...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
to ja jestem takim dysonansem....
Ciekawe jak byś śpiewała jak byś dzici nie miała i nie mogła ich naturalnie mieć...
Takze schowaj sobie swoje uwagi do kieszeni lepiej..

to to będzie to samo :D

reklama
Mam juz wyniki bety :) W sumie to hcg robili, nie wiem czy jest jakas roznica :p No wiec jestem w ciazy :) wynik to 188 :) dzis jest 9dpt. Jupiii Niestety w DK sie przyrostu nie robi, wiec musze czekac cierpliwie na usg a mam dopiero 24.10! Buuu nie wiem jak tyle czasu wytrzymam, z moich wyliczen to bedzie 8tc

Cudownie [emoji8]

Oj dziewczyny co tu dziś za emocjonalny dzień !!

@Pixie_Dixie po tym co było życzę Ci najsilniejszego serducha by biło pięknie już zawsze i stało się miłością Twojego życia

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Powiedz mi proszę kiedy po transferze miałaś intralipid? Bo muszę dottore uświadomić,ze jeszcE chce!!

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Do góry