reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Oj dziewczyny co tu dziś za emocjonalny dzień !!
@dżoasia Ja na twoim miejscu dostałabym rozstroju nerwowego i chyba w końcu komuś przylała ale jeśli z tego wszystkiego coś wyjdzie to ktoś chyba czuwał żeby Cie w tych szpitalach nie przyjęli

@hope322 życzę Ci byś miała najpiękniejszego najzdrowszego bobaska na świecie i został przy Tobie już na zawsze

@Pixie_Dixie po tym co było życzę Ci najsilniejszego serducha by biło pięknie już zawsze i stało się miłością Twojego życia

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Dziekuje pieknie za wszystko Tobie i reszcie kibicujacych dziewczyn. Teraz tak naprawde to dopiero sie zacznie stres o kazda wizyte i liczenie tygodni.

reklama
Dziewczyny bardzo Was przepraszam, ale muszę Was trochę do porządku doprowadzić, nawet nie chce mi sie czytać waszej wymiany zdań na temat Boga, polityki, papierosów i poglądów na życie.

Każda z nas jest inna, wychowana w innej rodzinie i możliwie ze tez innym systemem edukacji.

Każdy ma prawo do sowich poglądów a tutejsze forum nie jest ku temu aby siebie nawzajem przekonywać o swoich racjach politycznych czy wiary w Boga.

Dajmy sobie nawzajem żyć po swojemu, chodząc do kościoła czy tez nie, głosując na ta partie czy tamta.

Wszystkim nam przyświeca jeden cel. Chcemy mieć dziecko i na tym sie skupmy bardzo Was prosze!

A co do palenia, tak samo jak z witaminami czy lekami. Za granica np w Niemczech nawet nie pytają czy kobieta pali, wiem bo mam koleżankę w bliźniaczej ciazy która do pozytywnego testu po invitro paliła 5 fajek dziennie. Gdy test pokazał dwie kreski rzuciła. Wszyscy mamy prawo do własnych decyzji i szanujmy sie nawzajem.

Tak jak z lekami, jedna obstawia sie lekami wyszukuje co by tu jeszcze wziąć żeby pomoc, a druga liczy ze nic więcej nie potrzebuje i podchodzi prawie bez leków. To tylko przykład nie pije tu do żadnej z nas!

Dajmy sobie żyć nawzajem po swojemu.

Ale sie rozpisałam.
Nie chce Wam przez to powiedzieć, ze nie macie prawa wyrażać swojego zdania bo tak nie jest - tylko wzajemne przerzucanie sie argumentami na 19 stron może wzbudzić irytację u innych.

Boże i Św Rito dziękuje za ta kreskę!
Jeszcze tylko beta, pózniej druga która ładnie rośnie, potem wizyta pęcherzykowa, potem serduszkową, potem następna, prenatalne, Pappa, Nifty, połówkowe..... i proszę [emoji1348]

1506486670-aaaaaa.jpeg

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Super gratulacje! Beta to tylko formalność [emoji110] trzymam kciuki [emoji110]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

ja jakos chodzilam z osmioklasistami i zyje i wiekszosc z nas tu na forum tez chodzila, nie wiem w jakim wieku jestes ale moze tez. to popatrz sobie na niemcy , szwecje, danie itp. tak im zazroscisz gwaltow, zamachow, bojek?
Ja mam 35 lat i tez chodzilam z osmioklasistami jednak Ty nie dostrzegasz ze na przelomie 25 lat czasy sie zmienily!
To juz nie sa ci sami osmioklasisci. Slyszalas bedac w ppdstawowce o dopalaczach? Nie bo pewno ich jeszcze nie bylo... o calej masie rzeczy wyciagnietych z neta? Nie.. bez tez go nie bylo. Dlatego nie dziwie sie ze popierasz pis bo nie rozumiesz postepu z ostatniego cwiercwieku..
Nie chce Cie obrazic ale zawialo ciemnogrodem...

Dziewczyny bardzo Was przepraszam, ale muszę Was trochę do porządku doprowadzić, nawet nie chce mi sie czytać waszej wymiany zdań na temat Boga, polityki, papierosów i poglądów na życie.

Każda z nas jest inna, wychowana w innej rodzinie i możliwie ze tez innym systemem edukacji.

Każdy ma prawo do sowich poglądów a tutejsze forum nie jest ku temu aby siebie nawzajem przekonywać o swoich racjach politycznych czy wiary w Boga.

Dajmy sobie nawzajem żyć po swojemu, chodząc do kościoła czy tez nie, głosując na ta partie czy tamta.

Wszystkim nam przyświeca jeden cel. Chcemy mieć dziecko i na tym sie skupmy bardzo Was prosze!

A co do palenia, tak samo jak z witaminami czy lekami. Za granica np w Niemczech nawet nie pytają czy kobieta pali, wiem bo mam koleżankę w bliźniaczej ciazy która do pozytywnego testu po invitro paliła 5 fajek dziennie. Gdy test pokazał dwie kreski rzuciła. Wszyscy mamy prawo do własnych decyzji i szanujmy sie nawzajem.

Tak jak z lekami, jedna obstawia sie lekami wyszukuje co by tu jeszcze wziąć żeby pomoc, a druga liczy ze nic więcej nie potrzebuje i podchodzi prawie bez leków. To tylko przykład nie pije tu do żadnej z nas!

Dajmy sobie żyć nawzajem po swojemu.

Ale sie rozpisałam.
Nie chce Wam przez to powiedzieć, ze nie macie prawa wyrażać swojego zdania bo tak nie jest - tylko wzajemne przerzucanie sie argumentami na 19 stron może wzbudzić irytację u innych.
Też tylko to tak po łebkach poczytałam. Jesteśmy zbyt poirytowane naszymi staraniami, nie wiedząc gdzie tak naprawdę leży przyczyna, próbujemy obwinić kogo się da. Mnie wkurza, że nie ma dofinansowania i jestem na nich narawdę zła ale licze na to że załapie sie jeszcze na te 500+ i se odrobie. Dajmy sobie spokój :)

Dziekuje pieknie za wszystko Tobie i reszcie kibicujacych dziewczyn. Teraz tak naprawde to dopiero sie zacznie stres o kazda wizyte i liczenie tygodni.

To prawda ciaza to jeden wielki rollercoaster. I tak naprawdę już do końca życia człowiek będzie się martwił o ta istotkę ale podobno to najpiękniejsze uczucie nieporównywalne do rzędnej innej miłości wiec pewnie warto [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mam juz wyniki bety :) W sumie to hcg robili, nie wiem czy jest jakas roznica :p No wiec jestem w ciazy :) wynik to 188 :) dzis jest 9dpt. Jupiii Niestety w DK sie przyrostu nie robi, wiec musze czekac cierpliwie na usg a mam dopiero 24.10! Buuu nie wiem jak tyle czasu wytrzymam, z moich wyliczen to bedzie 8tc

I to jest super informacja [emoji3] gratulacje

Mam juz wyniki bety :) W sumie to hcg robili, nie wiem czy jest jakas roznica [emoji14] No wiec jestem w ciazy :) wynik to 188 :) dzis jest 9dpt. Jupiii Niestety w DK sie przyrostu nie robi, wiec musze czekac cierpliwie na usg a mam dopiero 24.10! Buuu nie wiem jak tyle czasu wytrzymam, z moich wyliczen to bedzie 8tc
Ja w 9dpt mialam 187 [emoji6] byly dwa pecherzyki ale jeden pusty..

No więc u mnie tak...
Jajniki i jajowody czyste, nie ma powodu do niepokoju. Mojemu życiu nic nie zagraża. W macicy nic się nie poroniło... Ale... Jest 2 pęcherzyki, z czego jeden zdegradowany i niekształtny (ten był widoczny na usg pęcherzykowym, kiedy jeszcze wsio było ok). Jest i drugi. Bardzo ładny, okrągły i nie wygląda na obumarły, więc pewnie dlatego beta nadal rośnie, ale jak na swój wiek jest o wiele za mały więc może się okazać, że to jest puste jajo. Co najdziwniejsze... Na któryms jajniku (już nie pamiętam na którym, bo za dużo emocji naraz) piękne, unaczynione duże ciałko żółte, świadczące o owulacji... NA CYKLU SZTUCZNYM. :errr: (no chyba, że to sie zdążyło zdarzyć po odstawieniu leków:confused2::confused2::confused2:) I to pewnie dzięki temu drugi pęcherzyk nie obumarł, bo ono produkuje progesteron.
Szczerze mówiąc na tym usg pęcherzykowym w klinice coś jakby mignęło mi w tym właśnie miejscu, ale już nie dopytywałam lekarza bo skubany to usg zrobił chyba w 5 sekund i chyba w euforii wybiegł do męża, więc postanowiłam, że zachowam to dla siebie i najwyżej będzie niespodzianka.
Czyli plan jest taki, że dopóki beta rośnie nie można nic zrobić. Jutro mam powtórzyc i napisac smsa do mojej Pani:) Odpisze mi co dalej, a tak czy inaczej wstępnie wizyta za jakis tydzien.
No i dostałam l4 z kodem B :p
I niech mi ktoś powie, że nie jestem nienormalna :p
.no cuda wianki ;) najwazniejsze ze nic ci nie zagraza, ale normalnie nienormalne to u Ciebie

reklama
Ja mam 35 lat i tez chodzilam z osmioklasistami jednak Ty nie dostrzegasz ze na przelomie 25 lat czasy sie zmienily!
To juz nie sa ci sami osmioklasisci. Slyszalas bedac w ppdstawowce o dopalaczach? Nie bo pewno ich jeszcze nie bylo... o calej masie rzeczy wyciagnietych z neta? Nie.. bez tez go nie bylo. Dlatego nie dziwie sie ze popierasz pis bo nie rozumiesz postepu z ostatniego cwiercwieku..
Nie chce Cie obrazic ale zawialo ciemnogrodem...
tu też można polemizować, bo równie dobrze mozna użyć argumentu, że w gimnazjum dzieciaki nawzajem chcąc sobie zaimponowac, kto jest lepszy, odważniejszy itp robią głupie rzeczy jak przynoszenie dopalaczy, picie, palenie, chłopaki zaczepiają dziewczyny, dziewczyny nawzajem biją się i kopią... rózne rzeczy można różnie argumentować.
Dlatego dajmy sobie spokoj :) I tak będzie źle i tak niedobrze, więc jak to mówią jak nie możesz pokonac wroga to sie z nim zaprzyjaźnij

Do góry