reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A co ma wiara w Boga do in vitro? To kosciol jest przeciwny. Dla mnie kosciol jest zwykla instytucja a nikt od Boga nie uslyszal, ze zabrania ivf ;p. Bog natchnal ludzi, ze wymyslili ivf to czamu ma tego zabraniac? Ja zamierzam zabrac wszystki zarodki. Czas pokaze jak zycie sie potoczy.
A wiara ma to że jeśli ktoś wierzy w Boga,to wierzy że on daje życie..."bądź wola Twoja"
Skoro Bóg dziecka nie chce dac...
Widocznie ma w tym jakiś plan...

No tak wyglada logika osób wierzących...

Gdym była wierzaca i pokladala wiarę w plan Boży i inne takie to naprawdę nie wiem jak to można pogodzić z ivf...

Ale ja wierzaca nie jestem. To nie Bóg daje dzieci i decyduje kto będzie a kto nie w ciąży.
Tylko "natura". A skoro można jej pomoc nauką i medycyną to super.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

ja mam takie pytanie, co az takiego macie do zarzucenia obecnemu rzadowi , no oprocz osoby Kaczynskiego. co takiego zldgo zrobili ze tyle jadu macie? a co dobrego poprzedni rzad bo nie rozumiem czemu az tak na nich naskakujecie? drugie odnosnie kobiet palacych: niektorzy lekarze srecz zabraniaja od razu rzucac palenid bo to szok dla organizmu, zalecane jest stopniowe ograniczenie palenia. mnie tez skreca jak widze palaca badz pijaca dziewczynem ale naprawde nie wiem skad w Was tyle nienawisci i jadu. czasami naprawde nie chce sie az tego czytac. zalac jej cipe betonem, no przeciez az szkoda slow, a postawilas sie w jej sytuacji,przezylas jej zycie zeby ja oceniac? na lepsze wam wyjdzie jak skupicie sie na sobie i na spdlnieniu swojego najwiekszego marzenia niz na ocenianiu i rzucaniu jadem bo w tym momencie nie roznicie sie w ogole od tych babek latajajacych codzien ie do Kosciola krzyczacych zeby krzyczec najglosniej a nie majacych o niczym pojecia.

Zniesli program invitro
Chcieli skazywac na wiezienir kobiety, ktore dokonuja aborcji (mysle, ze ten projekt jeszcse wroci)
Zmienili ustawe dotyczaca warunkow w jakich kobieta ma rodzic (przez lata walczono o nasze prawa, zebysmy mogly same decydowac co i jak ma przbiegac, a wg nowego zapisu calkowita kontrole ma lekarz)
To z takich pierwszych przychodzscych mi do glowy "dobrych zmian" uderzajacych w kobiety.

Nie wspomne o idiotycznej i bezpodstawnej reformie edukacji; ingerencji z TK, ograniczeniu wolnosci mediow (przez zakaz wstepu do sali sejmowej), podpprzadkowaniu sobie wymiaru sprawiedliwosci, etc.

Zapytalanym raczej: co dobrego ta "dobra zmiana" zrobila?!?

A co do palenia w ciazy to kompletna bzdura. Nie ma czegos takiego jak szok organzimu. Kazdy wypalony papieros szkodzi dziecku i to bardzo.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Widzę że weszły gorące tematy-wiara i polityka...
Dziewczyny luz.
Mamy wspólny cel i o tym trzeba pamiętać.

A wiara ma to że jeśli ktoś wierzy w Boga,to wierzy że on daje życie..."bądź wola Twoja"
Skoro Bóg dziecka nie chce dac...
Widocznie ma w tym jakiś plan...

No tak wyglada logika osób wierzących...

Gdym była wierzaca i pokladala wiarę w plan Boży i inne takie to naprawdę nie wiem jak to można pogodzić z ivf...

Ale ja wierzaca nie jestem. To nie Bóg daje dzieci i decyduje kto będzie a kto nie w ciąży.
Tylko "natura". A skoro można jej pomoc nauką i medycyną to super.

To nie jest tak... równie dobrze można powiedzieć,że jak masz wypadek to Bóg tak chciał i niech Cię nie zabierajad o spzitala??
Nie, równiez Bóg dał wiedzę i możliwość lekarzom aby to in vitro stworzyli... "bądź wola Twoja"
Ja uważam,że po to nam Bóg dał mózg i jest na świecie dobro i zło aby każdy sam decydował... i to Bóg nas kiedyś z tego rozliczy, a nie ksiądz w trakcie spowiedzi. Skąd możesz wiedzieć,że Bóg chce abyś nie miała dzieci, czy Bóg sprawdza jak bardzo tego chcesz...? Nie wiesz tego, i doweisz się dopiero na samym końcu swojej drogi. Ja tak uważam.
Zobacz ile jest teraz złego również w kościele... czy Bóg chciał aby którykowleik z księży był pedofilem, krzywidził inne osoby? No raczje nie, a jednak się tak dzieje.

ja mam takie pytanie, co az takiego macie do zarzucenia obecnemu rzadowi , no oprocz osoby Kaczynskiego. co takiego zldgo zrobili ze tyle jadu macie? a co dobrego poprzedni rzad bo nie rozumiem czemu az tak na nich naskakujecie? drugie odnosnie kobiet palacych: niektorzy lekarze srecz zabraniaja od razu rzucac palenid bo to szok dla organizmu, zalecane jest stopniowe ograniczenie palenia. mnie tez skreca jak widze palaca badz pijaca dziewczynem ale naprawde nie wiem skad w Was tyle nienawisci i jadu. czasami naprawde nie chce sie az tego czytac. zalac jej cipe betonem, no przeciez az szkoda slow, a postawilas sie w jej sytuacji,przezylas jej zycie zeby ja oceniac? na lepsze wam wyjdzie jak skupicie sie na sobie i na spdlnieniu swojego najwiekszego marzenia niz na ocenianiu i rzucaniu jadem bo w tym momencie nie roznicie sie w ogole od tych babek latajajacych codzien ie do Kosciola krzyczacych zeby krzyczec najglosniej a nie majacych o niczym pojecia.
Ciemnotę którą ludzia wpajali i wpajaja! Zabrali nam finansowanie in vitro! Za to pierdola glupoty o naprotevhnologii i kalendarzykach i to nie tylko ten kaczynski caly tylko wiele tam jest nawiedzonych osob. A ten śmieszny minister zdrowia. Slyszalas jego wypowiedzi ns temat in vitro? A ta ustawa ktora chcieli wprowadzic o in vitro? Czego sie nie chwyca tam dziadostwa narobia

Boże i Św Rito dziękuje za ta kreskę!
Jeszcze tylko beta, pózniej druga która ładnie rośnie, potem wizyta pęcherzykowa, potem serduszkową, potem następna, prenatalne, Pappa, Nifty, połówkowe..... i proszę [emoji1348]

1506486670-aaaaaa.jpeg

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Wow piękna, grubasna i dorodna krecha [emoji7]

[emoji127] 28.10.2017

Chyba to forum ma to do siebie,że każdy może się wypowiadać jak chce.
A stwierdzenia "zalac cipe betonem, czy przekleństwa świadczą tylko i wyłącznie o jednym człowieku, który tak pisze, tak czuje, tak myśli i ma do tego prawo...
jeżeli chodzi o rząd uważam,że najgorsze co mogli zrobić to wprowadzennie 500+ w takiej formie w jakiej jest teraz.... masa ludzi krzywdzi przez to dzieci, program powinnien być inaczej wdrożony, inne kryteria, no moje zdanie ;-)
po drugie reforma edukacji, podwyżki prądu, gazu.... to właśnie skutki 500+.
No i na koniec media... masakra.

reklama
Ja o polityce nie dyskutuje bo sie nawet tym nie interesuje.Ale zgadzam sie ze niektore pisane tu teksty mnie irytuja tak jak o tej kobiecie co w niechcianej ciazy...spirala zawiodla no zdarza sie...wpadka jakich duzo.Moja tesciowa trzy wpadki bo tabletki anty na nia nie działały.

Do góry