reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Boże i Św Rito dziękuje za ta kreskę!
Jeszcze tylko beta, pózniej druga która ładnie rośnie, potem wizyta pęcherzykowa, potem serduszkową, potem następna, prenatalne, Pappa, Nifty, połówkowe..... i proszę [emoji1348]

1506486670-aaaaaa.jpeg

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Super Super!!

DIewczyny jak długo braliście po punkcji tabletki przeciwbólowe? Bolą mnie te jajniki, nie jest to jakiś straszny ból ale taki trochę upierdliwy i nie wiem czy mam to przetrzymac czy wziąć tabletki.
Spokojnie sobie wez. Lepiej się nie męczyć i nie oslabiac organizmu. Paracetamol najlepiej. I odpoczywaj i pij dużo wody.

Ja po 9 dopiero badanie a wyniki pewnie po południu [emoji6] trzymam kciuki za Teoja piękna betę [emoji6]

Ja mam godzinke jazdy do swojej kliniki, bylam na 8.00, tazke krew oddana i zostalo czekac na telefon. Beda dzwonic miedzi 11 a 12 :)

O hehe dzięki :-)
Ja tam z kościołem różnie... po ostatnim transferze chodziłam cały czas, teraz jakoś nabrałam dystansu... Wierzę w Boga i modle się,ale tez mi tak strasznie ciężko zrozumieć dlaczego akurat my przez to przechodzimy?? Czy zrobiliśmy coś złego? Raczej nie, trzeba wierzyć ale też walczyć. A bardzo nie lubie powiedzenia "Bóg tak chciał" Więc usiądę na kanapie i nic nie będę robić... bo Bóg tak chciał? Nie bardzo :p

Mam calkiem podobnie.
Wychowana bylam w bardzo wierzacej rodzinie, a teraz to roznie. Duzo jest we mnie watpliwosci, nie w samego Boga, ale w cala reszte. A kosciol to juz wogole...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry dziewczyny. Dziś 8dpt to znaczy że jeśli wszystko dobrze to zarodek powinien zacząć produkować betę hcg. Ehhhh.... jeżeli wszystko ok. Zazdroszczę Wam 5 dniowych zarodków bo szybciej jednak wiadomo... Coś mnie tam czasem zakuję ale wiadomo że to nic nie znaczy.
Dziś kupię test i jutro rano go zrobię a potem pojadę na betę a w piątek na betę do kliniki. Boję się bardzo :(

Ja wierzę w Boga ale nie w kościół. Moim zdaniem gdzieś on bardzo błądzi a nie my. A w Boga wierzę bez względu jak kto go nazywa. Często do niego mówię a nawet krzyczę na niego. Wiem że wiele w moim życiu zrobił dla mojego dobra i nie raz mi przysłowiową dupę uratował. Gdy wpadłam w rozpacz że są tylko cztery jajka z czego trzy zdolne do zapłodnienia a potem że się nie dzieliły przepłakałam cały dzień i noc a potem stał się cud i jeden zawalczył i nagle ruszył. Dla mnie to był prawdziwy cud i mam nadzieję że ten cud dalej się rozwija i walczy we mnie. Może właśnie dlatego tak się stało że jeden został żebym o inne się nie martwiła, że tam czekają. Chcę w to wierzyć.
Wierze, ze Ci sie uda kochana. Trzymam mocno kciuki za Ciebie. Zycze Ci z calego serca zobaczenia jutro dwoch kresek na tescie :*

Boże i Św Rito dziękuje za ta kreskę!
Jeszcze tylko beta, pózniej druga która ładnie rośnie, potem wizyta pęcherzykowa, potem serduszkową, potem następna, prenatalne, Pappa, Nifty, połówkowe..... i proszę [emoji1348]

1506486670-aaaaaa.jpeg

Gratulacje, będzie mała Rita :)

reklama
A wiara ma to że jeśli ktoś wierzy w Boga,to wierzy że on daje życie..."bądź wola Twoja"
Skoro Bóg dziecka nie chce dac...
Widocznie ma w tym jakiś plan...

No tak wyglada logika osób wierzących...

Gdym była wierzaca i pokladala wiarę w plan Boży i inne takie to naprawdę nie wiem jak to można pogodzić z ivf...

Ale ja wierzaca nie jestem. To nie Bóg daje dzieci i decyduje kto będzie a kto nie w ciąży.
Tylko "natura". A skoro można jej pomoc nauką i medycyną to super.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie zgodzę się z Tobą!!!
masz prawo do wyrażania własnych poglądów...
Jednak moje pytanie odnośnie twojej wypowiedzi brzmi: to kto daje życie przy ivf!?
Ivf to jak pięknie powiedział dr z kliniki w której się leczę : "Nie jest zabawa w Boga. Ktoś tym steruje" ....

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Do góry