reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzieki za odzewMąż dziś dzwonił do kliniki i okazało się ze musimy tylko poczta wysłać plan leczenia z kosztami który dostaliśmy od ubezpieczalni. Odeslą nam poczta receptę i pod koniec października ruszam z lekami okazało się ze wszystkie badania robili nam już na początku leczenia w klinice. Pierwszy raz od kilku lat chciałabym żeby okres przyszedł jak najszybciej !!
Ale tak bez wizyty? Tylko recepte przysla i powiedza od ktorego dnia cyklu masz brac?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kochane wpadlam na pomysl zalozenia naszej wspolnej grupy na fb
Tak zebysmy mogly zobaczyc z kim przez tyle miesiecy podczas trudu walki rozmawiamy. A takze po to zeby miec ze soba szybszy kontakt w razie W jak ktos ma jakis problem czy nurtujace pytanie.
A jest to tez fajny pomysl na przedluzenie znajomosci bo wiadomo jak to jest jak dziewczynom sie udaje to pojawiaja sie tu rzadziej bo przechodza do innych ciazowych grup. A jak juz brzdace sie urodza to pojawiaja sie tu sporadycznie.

Z dziewczynami z ktorymi bylam tu rok temu mamy taka grupe i mimo to ze wszystkie sa juz w ciazy albo maja juz dawno dzieciaki na swiecie mamy dalej ze soba kontak

Co wy na to ?
jestem za. Jestem w takiej grupie na fb. Ciekawe czy nie jestesmy w tej samej hahahha.
Założysz?
Tylko taka mega tajną :) Ja dołączam :)

A to nie zrozumiałam, ale wiesz - dziś o 4:45 wstałam więc miałam prawo :). Ja już jestem w 4 dc i biorę progynove (zamiast estrofemu) i działam dalej. Wizyta w przyszłym tygodniu na monitoring i jak endo będzie ok.to niedługo criotransfer. U nas teoretycznie tylko problem jajowodowy i właśnie cienkie endometrium (było podejrzenie zrostow których jednak nie ma) więc wydaje się że powinno być teraz dobrze. I ja w to wierzę :).
Ja również więc kciuki !!

Hej...pisze pierwszy raz...mam pewne obawy...jestem po transferze 4dzien..i mam endometriozę...boli mnie na dole w brzuszku i nie wiem czy to jajniki czy bardziej macica...panikuje bo jest to mój pierwszy transfer i 7lat leczenia...i co najgorsze dziś miałam dziwny sen o przyjaciółce i o sobie i ona także o Mnie śniła a raczej o moim mężu i dziecku którego nie mam ze umarli...poradzicie cos...ciężko mi zasnąć...a piersi mam jakby zaraz miały eksplodować...

Witaj. Dobrze ze do nas piszesz.

7 lat leczenia to bardzo duzo. Czemu dopiero teraz zdecydowaliscie sie na in vitro?

Czesc z nas ma endometeioze i ona nie przekresla szans na udane ivf.

Boli cie brzuch, masz skurcze? Jesli tak, to moze wez nospe. Wiesz tam moze troche pobolewac, ale badz dobrej mysli. piersi raczej bola od progesteronu, bo zakladam, ze bierzesz jakies leki.

Zle, ze.przyjaciolka opowiedziala ci swoj sen. Powinnas miec spokojna glowe i pozytywne nastawienie. Stres nie pomaga, a.wrecz odwrotnie.

Gdzie sie leczysz? Iludniowe zarodeczki mialas podane?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Super! Pamietam Twoj pierwszy wpis a to już tyle zlecialo. Trzymam kciuki wkoncu sie doczekalas! [emoji110]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Mi się okropnie dłużyło ;) a jak dzisiaj mi pani doktor powiedziala ze transfer będzie to skakałam ze szczęścia :)
Powiedz mi miałaś może to laserowe wspomaganie wylęgania ? ASSISTET HATCHING
Mi dzisiaj zakomunikowali że to jest konieczne a koszt to 500zł ... trochę dużo ale skoro trzeba...

reklama
Do góry