reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
To są duże dylematy, naprawdę... Ja np.mam pracę biurową ale bardzo stresująca. I też się zastanawiam co zrobić po crio, czy brać L4 do bety czy chodzić do pracy. Kiedys poronilam ciążę a bardzo się denerwowalam sytuacja, która miała miejsce właśnie w pracy. Może nie miało to wpływu, ale strach pozostał.
Nie wiem co ja mam robić to jest ciężkie nikt nie będzie na mnie patrzył ze ona dźwigać nie może a przed punkcja same wiecie jak Janik boli a ja mam tylko jeden i ja sie boje ja juz sama nie wiwm co ja mam robić

Ja też mam ciężko w pracy bo przez wcześniejsze dwie laparoskopie w sumie w tym roku to mnie już chyba z 4 miesiące nie było ale teraz też wzięłam l4. Wiem że w pracy krzywo patrzą ale trudno nie chcę sobie wyrzucać potem że może to przez to że pracowałam a u mnie stres duży w robocie. Jeśli nie daj Boże się nie uda to przynajmniej będę wiedziała że zrobiłam wszystko by pomóc kropkowi.
Dobre podejscie ja po larach pracy i zastanawiania sie z gilem.po kolana czy isc do pracy czy zostac w domu bo beda krzywo patrzec. Nauczylam sie ze praca nie jest najwazniejsza. Waznjejsze jest zdrowie i i tak nik nam nie podziekuje ze przyjdziemy do pracy. Pierwsza procedure do konca stymulacji siedzialam w robocie i stres czy oddzialowa mnie pusci i jak tu wykombinowac zeby pojechac rano na badania. I wieczna pretensja. Haa oni nawet mysleli ze ja po punkcji i po transferze na drugi dzien w robocie bede takie myslenie :)
2 i 3 procedure juz od poczatku glownej stymulacji bylam na l4 az do testu i blogi spokuj zero stresu. Takze wybieram zdecydowanie ta opcje

Tu chyba kiedyś dziewczyny polecały solgara kwas f. i Bright na witaminy b, ale jak Gosia wejdzie to napewno cos Ci podpowie bo ona to specjalistka w tym zakresie [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Hehe no juz nie przesadzaj nie az tak zeby szpecjalista :D
Ale juz wszystko Asi wyjasnilam czego nie doczytala sama
Jesli chodzi o b-right suplement spoko skadowo ma wszystko co pptrzeba ale rozmawialam z paroma lekarzami na temat tych kompleksow wit b z metylowanymi formami. I odpowiedz zawsze byla taka a po holere ci takie wysokie dawki. Witaminami b w za duzych ilosciach tez mozna narobic sobie szkody bo mozna wychodowac sobie nawet nowotwor

Kurczę nie wiem mi Pani w aptece przy klinice od razu doradziła właśnie ten kwas metylowany a dokładnie pregnea ona też zwiera jod, mgnez i żelazo poza kwasem foliowym i metylofilianem. Powiedziała właśnie że wiele kobiet pojęcia nie ma że ma taki problem i że normalny im się nie wchłania czy coś takiego.
Ale z tego co piszesz to ma on mieszanke synetyku i metylu wiec jedno wyklucza drugie. Bo wchlanianie metylowanej formy jest zablokowane przez syntetyk

Nie wiem co ja mam robić to jest ciężkie nikt nie będzie na mnie patrzył ze ona dźwigać nie może a przed punkcja same wiecie jak Janik boli a ja mam tylko jeden i ja sie boje ja juz sama nie wiwm co ja mam robić
powiem ci tak zdrowie masz tylko jedno a prace zawsze mozesz dostac..my z mezem przekonalismy sie o tym ze zdrowie najwazniejsze ..

W takim razie zostan na l4 dodatkowy stres z kombinowaniem czy kierownik pusci cie na wizyte nie jest wskazany
No ciężkie mam z nimi kontaktu jak by mogli już by mni
powiem ci tak zdrowie masz tylko jedno a prace zawsze mozesz dostac..my z mezem przekonalismy sie o tym ze zdrowie najwazniejsze ..
Wiem kochana co przechodzisz z mężem bardzo mi przykro ;( masz rację nie wracam pierdole to dla mnie jest ważne że chcemy dziecka i to nas kosztuje nikt sie nie pyta jak sie czuje każdy miał w dupie drugą osobę jak po ciąży pozamacicznej wróciłam to larwy stwierdzily ze ja w żadnej ciąży nie byłam rozumiesz to im przyniosłam wypis z szpitala aby sobie przeczytały szkoda gadać

reklama
No ciężkie mam z nimi kontaktu jak by mogli już by mni

Wiem kochana co przechodzisz z mężem bardzo mi przykro ;( masz rację nie wracam pierdole to dla mnie jest ważne że chcemy dziecka i to nas kosztuje nikt sie nie pyta jak sie czuje każdy miał w dupie drugą osobę jak po ciąży pozamacicznej wróciłam to larwy stwierdzily ze ja w żadnej ciąży nie byłam rozumiesz to im przyniosłam wypis z szpitala aby sobie przeczytały szkoda gadać
ja wiem jak jest w biedronce przerabane na maxa...oni nigdy nie pytaja..kochana musisz sama o siebie zadbac.. trzymam kciuki zeby wam sie udalo :)

Do góry