reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

apropo badan, mam skierowanie na glukoze czy to jest to badanie gdzie pije sie glukoze i czeka godzine dwie, czy na poczatku jest tylko krew bez picia tego ? a dopiero w poznieszych tygodniach z piciem? pamieta moze ktoras z Was?
Nie, to zwykła glukoza. Krzywą cukrzycowa (na skierowaniu jest napisane glukoza po obciążeniu) robi się od 24tc

---25tc---

reklama
Nie wiedzialam ze masz tak daleko:) to w takim razie zbieraj dalej te grzyby haha :)
No kawałek mam 120 km więc ponad godzinę po 2 h sie jedzie ;) a na grzybach juz dłuższy czas nie byłam bo trochę pochorowalam dzisiaj juz lepiej ale jesZcze cos mnie dusi ale juz prawie jest dobrze ;) nie chce chyba przechodzić stresu w robocie i organizm zmęczony nie wypoczęty też nie jest dobrze tak podchodzić więc chyba pójdę dalej na l4

Właśnie o to chodź ze ja tam naprawdę mam duży stres i naprawdę padam na pysk jak wracam do domu i przede wszystkim dużo się dźwiga nie wiem co mam robić

To są duże dylematy, naprawdę... Ja np.mam pracę biurową ale bardzo stresująca. I też się zastanawiam co zrobić po crio, czy brać L4 do bety czy chodzić do pracy. Kiedys poronilam ciążę a bardzo się denerwowalam sytuacja, która miała miejsce właśnie w pracy. Może nie miało to wpływu, ale strach pozostał.

Chodziło mi ,że zamiast się stresować i myśleć ,zacznę robić testy po 7 dpt, przynajmniej będę wiedziała czego mogę się spodziewać.
Mam nadzieję, że niczym Cię nie uraziłam?
Nie urazilas, niby czym? :) Ja nie mam wyjscia i musze wspomagac sie testami, bo nie dam rady przyspieszyc terminu bety. Ale chyba nawet bym nie chciala. Testy daja mi nadzieje, nawet jak wyjdzie negatywny to jeszcze nic nie przekresla, nie to co beta. Takze ja tam polecam robic sikacze ale nie wczesniej niz 6dpt blastki ;)

Dziewczynki mam pytanko - będę robiła posiew z kanału szyjki mamcicy przed histeroskopią. Wyszedł którejs z Was kiedys ten posiew pozytywny czyli że są bakrerie? Jezeli tak - długo się je leczy ?

Wszystko zależy od tego co to za bakteria, jak liczne kolonie, itp. Może być szybko ale może też trwać dłużej. Jakiś czas temu czekając na mój wynik z ciekawości czytałam opinie dziewczyn i są pewne bakterie które próbuje się zwalczyć a okazuje się że jesteśmy ich nosicielami (czy jakoś tak) i sa groźne ale np.dopiero przy porodzie (przykład potocznie zwana bakteria GBS). Ale nie wiem czy tak rzeczywiście jest czy to tylko opinie "internetowe".

reklama
w sensie po histeroskopii juz? noale co mowi lekarz? jak badanie ok to jaki dalszy krok? jakies badania dodatkowe czy start stymulacji?

Po histeroskopii jak wszystko wyjdzie "tam" ok, dobrze jest podejść w kolejnym cyklu do crio/transferu. Często lekarze od razu robiac histero robią przy okazji niby scratching endometrium. Mój (o którym Ci pisałam) też od razu tak robi i kazał w kolejnym cyklu podchodzić. Moja dr prowadząca jest też tego zdania.

Do góry