reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dzięki wielkie dziewczyny za Wasze odpowiedzi :tak: któraś z Was pytała gdzie się leczę - dopiero zaczynamy naszą "przygodę", w listopadzie mamy umówioną wizytę w Novum. Zapoznawałam się z "ofertą" in vitro i sama nie wiem na jaką miałabym się zdecydować, ale o tym zadecyduje już pewnie lekarz. Moją przypadłością jest PCOS, brak owulacji nawet po Clo+pregnyl :no2: jak już pisałam, 28 cykli za nami po pustym pęcherzykiem zakończonym łyżeczkowaniem :(

reklama
Dla mnie był przesympatyczny ale niestety dało się odczuć ze nie jest skupiony na pacjentce . Nie kojarzył przypadków i nie drążył tematu . Wychodził z założenia ze na invitro jest tylko 30% i to ze straciłam cztery super zarodki o niczym nie świadczy . O immunologi nie chciał słyszeć i kazał odczekać miesiąc i robić kolejna stymulacje ale dziękuje dziś sobie i temu forum ze posłuchałam swojego rozumu i zmieniłam klinikę . Niby są tani ale maja taki przemiał ze jak dla mnie to tylko kasa tam się liczyła .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No to słabo... no niby 30
Procent ale wiesz mozna temu pomoc!!! Ehhhhh ciężkie to wszystko. I na jaka klinikę zmieniłaś i jeśli mozesz napisz o co chodzi z ta immunologia?

Każdy ma inny próg bólu ale miałam bóle dość mocne tak do 10-12tc które łączyły się u mnie z bólami w kości ogonowej . Zaczęłam brać magnez trzy razy dziennie i ustały . Wiem ze rozciąga się tam wszystko i tak ma prawo się dziać . Możesz wziąć tez nospe choć ja nie biorę nospy w ogóle .

no wlasnie bol przechodzi az na plecy , boli juz od godziny , mam nadzieje ze to przejdzie.

No to słabo... no niby 30
Procent ale wiesz mozna temu pomoc!!! Ehhhhh ciężkie to wszystko. I na jaka klinikę zmieniłaś i jeśli mozesz napisz o co chodzi z ta immunologia?

Na klinikę pod nosem w Szczecinie . Nie miałam przekonania do nich ale był tam lekarz który wiedziałam ze drąży przypadki i współpracuje z pacjentka . U mnie wyszły na szczęście w nieszczęściu komórki NK . Sa to takie przeciwciała w organizmie które traktują ciało obce czyt zarodek jako intruza i go zwalczają co nie daje szans na implantację . Ja to czułam od zawsze i nie wierzyłam w coś takiego jak bezpłodność idiopatyczna . Konkretne leczenie by obniżyć te komórki nk pierwszy transfer i odrazu ciaza . Tak naprawdę jest szansa ze mogłabym zajść w ciąże w sposób naturalny lecząc się na to ale z powodu wieku i lat straconych na starania nie mieliśmy sił czekać dłużej . Immunologia to temat rzeka i nawet nie zdajemy sobie sprawy jak wiele rzeczy dzieje się w naszym ciele które maja wpływ na zajście w ciąże. Niestety w Polsce nie przeprowadzono badań które potwierdzają to co się dzieje w przypadkach wielu dziewczyn na tym forum i są takie kliniki jak Bocian które w to poprostu nie wierzą .

Na klinikę pod nosem w Szczecinie . Nie miałam przekonania do nich ale był tam lekarz który wiedziałam ze drąży przypadki i współpracuje z pacjentka . U mnie wyszły na szczęście w nieszczęściu komórki NK . Sa to takie przeciwciała w organizmie które traktują ciało obce czyt zarodek jako intruza i go zwalczają co nie daje szans na implantację . Ja to czułam od zawsze i nie wierzyłam w coś takiego jak bezpłodność idiopatyczna . Konkretne leczenie by obniżyć te komórki nk pierwszy transfer i odrazu ciaza . Tak naprawdę jest szansa ze mogłabym zajść w ciąże w sposób naturalny lecząc się na to ale z powodu wieku i lat straconych na starania nie mieliśmy sił czekać dłużej . Immunologia to temat rzeka i nawet nie zdajemy sobie sprawy jak wiele rzeczy dzieje się w naszym ciele które maja wpływ na zajście w ciąże. Niestety w Polsce nie przeprowadzono badań które potwierdzają to co się dzieje w przypadkach wielu dziewczyn na tym forum i są takie kliniki jak Bocian które w to poprostu nie wierzą .

O prosze... moze warto to sprawdzic i w moim przypadku, no ja niby super zdrowa, maz nasienie bo obroce idealne i brak implantacji. Wiec moze pójdę w ta strone. Czyli Wy niby niepłodność idiopatyxzna no wlasnie!

Dzięki wielkie dziewczyny za Wasze odpowiedzi :tak: któraś z Was pytała gdzie się leczę - dopiero zaczynamy naszą "przygodę", w listopadzie mamy umówioną wizytę w Novum. Zapoznawałam się z "ofertą" in vitro i sama nie wiem na jaką miałabym się zdecydować, ale o tym zadecyduje już pewnie lekarz. Moją przypadłością jest PCOS, brak owulacji nawet po Clo+pregnyl :no2: jak już pisałam, 28 cykli za nami po pustym pęcherzykiem zakończonym łyżeczkowaniem :(
Malena a kiedy masz wizyte w novum i u kogo? moge zapytac oTwój wiek?

reklama

Na NK bralas wlewy z,ibtralipidu czy coś jeszcze? Ja myślę tak samo jak ty ze pary ktore maja niepłodność idiopatyczna to wlasnie maja cis w immunologi poknocone

Do góry