reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny wynik DHEAS ok! :) Nie muszę podrasowywać jajec a co za tym idzie nie bedzie 2 miesiecznej przerwy :)
Teraz w piątek mam zrobić glukozę i prolaktynę powtórzyć i jeszcze w tym cyklu ( dziś jest 14 dc) histeroskopia i od nastepnego cyklu stymulacja :) Tak się cieszę na brak przerwy! Powiedźcie mi coś wiecej o histeroskopii pliiis. Któraś robiła w NOvum może??
Mój zabieg trwał ze 35/40 min. Miałam wyciętego polipa i scratching endometrium. W znieczuleniu ogólnym. Później około 1,5-2 tygodnie plamilam, ale prawie nic nie boli.

No właśnie najbardziej mnie przerażają "psychiczne koszty" in vitro...
Ja już przy iui myślałam że "zwarjuje"- najpierw owu po stronie niedrożnej,potem po dobrej ale ciągle był stres czy urosną właśnie po tej. Potem stres czy uda się złapać odpowiedni moment,czy M dostanie wolne,czy uda mu się oddać nasienie i jakie będzie...czy przypadkiem nie odwołają iui...
Sama procedura to "lajtowa" była...

Tak samo przed ivf nie przeraża mnie że zastrzyki,leki,narkoza (no dobra,tu mam cykora) ale że się nie uda- że nie wyprodukuje jajeczek,albo będą kiepskie
Że u M nasienie się okaże złe,że nic się nie zapłodni,że nie dojdzie do transferu...
No i ostatnie-nawet jak wszystkie etapy pójdą ok to i tak się nie uda...

Tego najbardziej się boję...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Na samym początku tego samego się bałam. Najpierw musiałam pogodzić się z faktem, ze jednak ten problem nas dotyczy, ze muszę wybrać pomiędzy bólem, porażka, rozczarowaniem albo jego brakiem, a chęcią posiadania dzieci. Długo rozmawialiśmy z mężem i cały czas słyszę, ze to kolejny etap do przejścia na naszej drodze i przejdziemy to razem. Teraz zdarzają się takie myśli ale staram się o tym nie myśleć, ponieważ pragnę z całych sil zostać mama ;)

IMG_9809.JPG

Dzisiaj jest 6dpt.

Załączniki

• IMG_9809.JPG
    IMG_9809.JPG
    483,7 KB · Wyświetleń: 438
witam, dziewczyny mam do Was pytanie, czy przystępując do ivf/icsi mam możliwość uzyskania refundacji leków? czy w ogóle jeszcze są refundowane? myślimy nad tym i zastanawiamy jakie to są koszty - koszty leków przed, w trakcie i po, bo koszy in vitro na stronach klinik są dostępne. z góry dziękuję za odp.
Ja idę ta metoda i mam refundowane :)

reklama
Do góry